zrażenie do giełdy kolejny juz raz (2 kryzys) sprawia, ze nie ma chetnych aby zainwestowac na WIG. obroty mizerne, czerwien dominuje i b.dobra sytuacja erg nie ma tu znaczenia. polityka: wygrana socjalisty we Francji+zmiany po wyborach w Grecji (zmiana wladzy), Grecy nie chca oszczedzac powoduje, ze cala Europa, Polska Erg spada. Musi wydarzyc sie cos pozytywnego w gospodarce ogolnoswiatowej aby Polska i Erg ruszyl. no chyba, ze znowu Pan Patrowicz, badz ktos podobny wejdzie w Erga, tak jak w Resbud, ale to ewenement. wniosek jest jeden: nie ma atmosfery na wzrosty, ani dobrych tendencji na swiecie, nawet jak erg bedzie mial 300% zysku w 2 kwartale to niewiele to da.
grecy nigdy nie pracowali to niby dlaczego teraz mieli by to robić
a u nas nie ma żadnego kryzysu właśnie tu " biedna europa " będzie robiła zakupy bo jest tanio i solidnie
I to właśnie sie dzieje giełda w dół runie a co pójdzie w górę i juz idzie. Dzieje sie tak jak mój mentor mnie prowadzi. To wszystko jest ustalone ze tak ponoć mówią. Ech biedna ta polska
Chciałem tylko powiedzieć że tu dużych obrotów nie ma do takiego zarabiania, ale punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,
Generalnie kurs jest zaniżony z powodu skupu akcji. Przy obecnych zawirowaniach na rynku inwestorzy wybierają inne bardziej spekulacyjne spółki niz stabilne ale moze w końcu rynek zauważy ERGa, Patrowicze sa raczej niewskazani.
I dlatego właśnie ....i zapomiętajcie to sobie raz na zawsze...kto gra ten prędzej czy później wd...pia! Tylko inwestycje przemyślane, po możliwie najniższej cenie, najlepiej poniżej wartości księgowej w dobre spółki zabezpieczają waszą kasę!! Zawsze to mówiłem, powiem więcej od totalnego onegdaj wd,,,nia już zawsze potem tak robiłem, wszystko z nawiązką odrobiłem, i żadni tam komuniści we Francji, czy carat w Moskwie nie rusza mnie! A że was to wnerwia, to trudno, ale lekcję inteligentnego inwestowanie free wam daję, więc nie naskakujcie na mnie, bo to to tylko dla waszego dobra tak was czasem łaję!!!! :-)))
sorry ale już nie mogę słuchać tego bełkotu !!!!!!
Spadaj chłopie na drzewo - nie wierzę , że zarobiłeś na giełdzie nawet na dobre piwo :-) przestań pouczać, pleść farmazony , opowiadać bajki - jesteś jednym wielkim kompleksem, marzycielem itp....... opowiadasz nam tu bajki od poziomu 1,40 PLN a teraz wychodzi , że kupowałeś średnio po 45 groszy !!!!! \
Drogi Mózio !!!!
JUŻ DOSYĆ ODEJDŹ I NIE WRACAJ - NIKOGO NIE OBCHODZĄ TWOJE PRZEMYŚLENIA, ZŁOTE MYŚLI I TYM BARDZIEJ RADY