przeciez nie znasz ceny nowej emisji wiec co radzic?
ja zakladam ze cena emisyjna bedzie ciut wyzej niz na gieldzie - ok 7,5zl
kurs doskoczy i przeskoczy emisyjna a spolka zrealizuje nowa emisje (nie bedzie 100% rozwodnienia).
ja sklaniam sie do dokupienia pp i wejscia w emisje (zalezy od podanych wynikow za 1q)
14 listopada 2012 GTC Publikacja skonsolidowanego raportu za III kwartał 2012 roku.
16 sierpnia 2012 GTC Publikacja skonsolidowanego raportu za I półrocze 2012 roku.
4 czerwca 2012 GTC Dzień ustalenia prawa poboru akcji serii I.
14 maja 2012 GTC Publikacja skonsolidowanego raportu za I kwartał 2012 roku.
Po ostrym spadku GTC próbuje wstać z kolan
Pozyskane środki miałyby posłużyć spółce m.in. do zmniejszenia zadłużenia. Wcześniej deweloper informował, że chce przeprowadzić emisję akcji z prawem poboru w wysokości 100 mln euro, która wzmocniłaby jej strukturę kapitałową oraz pozycję gotówkową. W marcu przedstawiciele dewelopera podawali, że uzależniają przeprowadzenie transakcji w 2012 roku od zgody akcjonariuszy oraz sytuacji rynkowej. Wyjaśniali, iż kapitał pozyskany z emisji nie jest potrzebny spółce już w tym roku, ale zapewniłby jej stabilniejszą sytuację finansową w latach 2013-2014, kiedy zapada część obligacji.Spółka ma za sobą kiepski rok. W całym 2011 roku GTC miał 270,4 mln euro straty netto przypisanej akcjonariuszom jednostki dominującej oraz 153,7 mln euro przychodów. Strata z tytułu rewaluacji aktywów wyniosła blisko 295,97 mln euro
trudno powiedzieć na dzień dzisiejszy czy sprzedać pp czy wejść w nową emisję
ja raczej sprzedam pp na GTC chyba wiekszość akcjonariuszy ma duże straty