Nie wiem czy dobrze rozumuję, ale jeżeli chcą kupić Sobka za 650 mln Euro a akcji jest 3.199.032 to wg dzisiejszego kursu euro 4.1924 chcą kupić każdą jedną akcję za ponad około 847 zł
Takie rozumowanie jest w ogóle choć trochę sensowne?
mam akcje tego smieciucha, ale tez mam wrazenie, ze dotkniemy 150zł. 2 dni temu bylo 240zl, dzis 30zł mniej, wiec 2-3 sesje tego typu i mamy okolice 150zł niestety. Szkoda, ze wisze na tym ze srednia 248zł ;/
"w grze o jedną z najbardziej znanych polskich wódek na świecie znajduje się nadal dziesięć funduszy inwestycyjnych i dziewięciu inwestorów branżowych"
Cena wódki, której twarzą jest aktor Bruce Willis, może sięgnąć 650 mln euro. Do transakcji dojdzie prawdopodobnie jeszcze w tym półroczu. Przejęcie wzmocni Brown-Forman na polskim rynku" – czytamy w „Rzeczpospolitej".
Według gazety, w grze o jedną z najbardziej znanych polskich wódek na świecie znajduje się nadal dziesięć funduszy inwestycyjnych i dziewięciu inwestorów branżowych, jednak najbliżej jej zdobycia jest amerykańska firma alkoholowa Brown-Forman, właściciel whisky Jack Daniels i wódki Finlandia.