Rozumiem Twoje rozgoryczenie klubbe. Ja też jestem zły jednak po trochu skubię przecenione akcje. Nie wpadam jednak w panikę dopóki, dopóty kurs nie zejdzie poniżej 2,95 euro (minimum historyczne)
Poniżej 2,95E będę w panice i ucieknę.
Nie wierze ze tylko ja to widze. A moze tylko ja jestem wolny od emocji?
Ta spolka jest nieszczegolnie plynna przez co rosnie przy duzych wolumenach i powolutku spada przy malych.
Albo wiele przypadkowych osob przypadkowo jednego dnia kupuje nagle akcje, albo robi to jedna osoba lub mala grupka osob i wcale nieprzypadkowo.
A skoro wiedza ze kurs i tak spadnie, a leszcze beda sie jeszcze bardziej wyleszczac to po co maja zbyt mocno pompowac?
No to już po sesji 3,06 E -7,55%.
Nie można dostrzec powiewu optymizmu po zmianach u obligatariuszy. Odbiór jest wręcz negatywny.
W tym pesymiźmie iskierką optymizmu jest utrzymanie się powyżej 3 Euro.
Zobaczymy co będzie jutro i w piątek.
KBC Securities obniżył cenę docelową akcji Orco Property Group do 2,65 EUR
04.05. Warszawa (PAP) - Analitycy KBC Securities, w raporcie z 3 maja, obniżyli cenę
docelową akcji Orco Property Group o 28,3 proc. do 2,65 euro. Podtrzymali jednocześnie
rekomendację "sprzedaj".
Rekomendacja została wydana przy cenie 3,06 euro.
"Orco z powodzeniem wynegocjowało ze swoimi obligatariuszami zamianę obligacji Orco
Property Group o wartości 548,5 mln euro oraz obligacji Orco Germany o wartości 100,1 mln
euro na akcje, a także emisję nowych obligacji (głosowanie za emisją obligacji o wartości
24,1 mln euro będzie miało dopiero miejsce). Tym samym liczba akcji spółki wzrośnie z 17,1
mln obecnie do maksimum 108,3 mln" - poinformowano w raporcie.
"Wierzymy, że konwersja pozwoli obniżyć wskaźnik zadłużenia w stosunku do aktywów spółki z
65,8 proc. do 39,8 proc., a także obniży nasze szacunki odnośnie kosztów z tytułu odsetek
z 78,6 mln euro do 37,4 mln euro w 2013 r." - dodano. (PAP)
bardzo podoba mi się termin, który poznałem na tym forum - "uśrednianie".
Czekam na definicje - proponuję:
poprawa samopoczucia po tym jak zostałem zrobiony w konia na xxx PLN, będę sobie myślał, że zrobili mnie tylko na 50% kwoty xxx
uwaga: ta forma uzależnia i przechodzi w nałóg
Ktoś popuścił i poleciał PKC. Może specjalnie robią panikę we Francji. Przecież jest powód- ....nowy prezydent.
Zobaczymy jak będzie wyglądał koniec sesji.
Haha, nawet najwieksze bankruty nie mają tak niskich wspolczynnikow! Co znaczy owczy pęd! Do tego jeszcze KBC podpuszcza na maxa. Proponuję w odwecie rozpuscic plotę ze KBC bankrutuje ;)
Zamknięcie na lekkim minusie.
Szczerze mówiąc to 2,95E ujdzie w tłoku tylko aby nie był to początek do zjazdu w dół.
Bo kto wie gdzie jest dno dna na dnie dna. [ kurcze.... wisielcza poezja :( ]
11 już pachnie.... spoko, to tylko na jutro.
Przy 8-8,50 będzie krótkie odbicie, potem równo do 2,50-3 za akcję
nie euro bynajmniej ;) skala czasu: pół roku
Na pytanie skąd wiem - odpowiadam: wymyśliłem to sobie, zobaczymy czy lepsze są "analizy", głowy, ramiona, czy moje czcze wymysły.
Mi tam 20% straty wystarczy. Mysle, ze im szybciej wyjdę tym lepiej... i zupełnie nie bedę żałował jeśli pojdzie do góry bo to bedzie tylko chwilowa korekta. Jak zwykle najlepiej na wszystkim wychodzi zarząd.
Ale dzisiaj pogrywają we Francji. Jeden wyrzuca PKC jak idzie. Drugi odwrotnie, kupuje PKC. Wygląda na ciągłe podbieranie od zniechęconych. Nie wiadomo co się tu kroi, ale kierunek niedługo zostanie obrany bo kończą się działania z zamianą.