Do układu przystąpiły firmy które ,nie miały zabezpieczenia w majątku Pronoxa w tym również banki PKO BP i Bank Handlowy. Łączna kwota podlegająca układowi to około 81mln zł. Wierzyciele zostali podzieleni na wierzycieli I do 3tys zł i II grupa wierzyciele powyżej 3tys zł. Wierzyciel I grypy to około 1,5mln zł tych Król obiecał spłacić gotówką więc nie było z nimi problemy aby zagłosowali za układem. Z wierzycielami II grupy zrobił tak, że wykupił za pośrednictwem Centrozap Finanse od nich wierzytelności za około 20% wartości. W sumie skupił wierzytelności za 50mln zł. Nie sprzedały tylko banki. Więc już nie maił problemu z przegłosowaniem układu miał prawie 70%. Jeżeli ktoś pyta jaki Królik miał ineres w skupowaniu wierzytelności skoro są spłacane akcjami po 4zł otuż skupił je za około 20% wartości do tego 290mln darmowych akcji serii M przeznaczonych dla wierzycieli. Właśnie dlatego spółka po ogłoszeniu układu zamiast iść do góry spadła na pysk, ponieważ to nie wierzyciele głosowali za układem lecz sam Król.
Na tą chwilę spółka prowadzi działalność gospodarczą polegającą na drukowaniu akcji. Rzadnych planów na przyszłość. Wysypali już prawie wszystkie stare akcje w rynek a wkrótce dostawa 290mln nowiutkich swieżutkich akcji serii M plus akcje serii L coś około 130mln.
oki. 290 mln, seria m
i130 mln seria l rarezm daje 420 mln.
a wiec zadluzenie to 81 mil
a wiec konkrety.
420 mil *0.06= 25.2
420*0.07= 29.4
420*0.20=84 mln
to jakby nie patrzec cena musi wzrosnac do min 20 gr, by cos zarobic , a cos niechce mi sie wierzyc, ze królik sam by sobie zakladał sznurek na głowe,
krol jest cwany i wie ze jak będzie sypał dobre infa to ludzie będą mu ten chłam kupować po 6gr i niżej. Zrobił tak na Czp od nominału 1 zł. To są akcje wielokrotnie pożyczane z rąk do rąk tylko ludzie o tym nie wiedzą. Pytanie tylko co zaproponowali PKO ze Ci odrzucili wcześniejsze zażalenie na zatwierdzenie układu. Trzeba by KNF żeby udostępnili tą wiedzę skoro po zatwierdzeniu akcje lecą na pysk wbrew rozsądkowi w górę. Znaczy że jest przekręt i akcje mogą być "darmowe"(na zasadzie pożyczek)
Jasiek, mam wrażenie, że siedziałeś w szkole, w jednej ławce ze Zbychem... On też miał takie proste myśli, jak Ty. I też ciągle żył w przekonaniu, że tu zarobi.
powiem tak, moze i odrobinke macie race z tym wszystkim, ale dziwi mnie wasza troska o moje i nasze pieniadze, jak rodzina jestescie,martwi to was ze ja strace, a wy wiadomo z dobrego serca tłumaczycie mi ze to gówno i nie warto miec nawet jednej sztuki,to teraz chłopie powiedz mi co ty tutaj robisz jak to takie gówno. niby zbycho zobaczysz ze to nic nie warte i nie ma go tutaj , wiec poszedl na inna spólke a wy co tutaj robicie?, czyn społeczny?z dobrego serca?, z troski o mnie.cos niewierze bo czasy jakie mamy to mamy a wiadomo ze jeden drugiego by utopil w łozce wody , wiec co ty tutaj chłopie robisz od ponad roku? . i wiadomo z rodzina to najlepiej na zdjeciach, i nikt cie tak nie zrobi w ch...a jak rodzina.!!
to zasypuj jak jesteś taki mądry. Na czp też go w końcu zasypywali i KNF potwierdziła że to było oszustwo i wymierzyła karę...spółce czyli akcjonariuszom nie krolowi i jego cwaniakom
mądry??? a jakie widzisz rozwiązanie bo na razie to siedzicie tutaj i pier.....cie glupoty, tak naprawde żadnej merytoryki tylko leszczowe ślinienie sie po klawiaturze, jeden analityk mądrzejszy od drugiego - poczytać w necie na temat spółki i zerżnąć opinie z innych forów to każdy potrafi, 80% tutaj jest w plecy a rżną zarobionych albo odrobionych, to tak właściwie po h..j wchodzicie na forum skoro ten paść was wogóle nie interesuje albo nie macie pomysłu jak antyreklamować tłustego i jego zarząd. Jak ci gośc beszczelnie ukradł kase to zrób coś zeby przynajmniej cie to nie wku...ło. TYLE.
zgadzam sie z tym w 100% al ile jest takich co napisze do oszusta maila? widocznie zbyt mało bo nic go to nie rusza. Dlatego wszyscy są tacy madrzy na forum ale w realu nikt nie napisze ze to kawał g....
Z moich wyliczen wynika że Królikom przestaje się opłacać sypać po około 5,6gr. więc tam radze się ewentualnie ustawiać. Po 8 gr już nikt tego nie chce, 7 gr.już jutro przywitamy. Jedynym sposobem na wyjscie spółki z bagna byłaby sprzedaż,ale skoro Królik planuje tu Komi władować więc o sprzedaży możemy zapomnieć. No tą chwilę nie ma rzadnych pozytywanych perspektyw na przyszłość. Ja widzę tylko minusy i rzadnych plusów.
Musze przyznac gościu że dobry jestes.Pamiętam jak swego czasu pisałes że 1 zł będzie a wyladowało na 8 groniach.Teraz coś piszesz o 5 czy 6 groniach.Dam ci rade sam sie tam ustaw i czekaj,
odpowiedź jest prosta, skoro nikt nie miał szansy kupić nizej to oddaja tylko ONI bo maja za FREE,a to znaczy że dostana tego w kij wiecej, bo co to za kasa po 0,08 czy 0,07 - na waciki, z drugiej strony jaki tu jest wolumen - kasa na lepszy rower, a jakoś na niższych pułapach zakupu też szału nie widać a watpliwe że na ukrytym cos tam wiekszego stoi ,
obejmują i wywalają, tylko wiekszość juz się połapała o co chodzi i nie poszaleją jak w przeszłości ale wciąż to lepsze niż podwinąć rękawy i ciężko pracować