• Koniec promocji Autor: ~Antyleszcz [83.168.96.*]
    Kto nie kupił, ten gapa
  • Re: Koniec promocji Autor: ~leif [77.253.189.*]
    nie będzie dywidendy, a zyski w przyszłości niepewne, bo chemia zależna od koniunktury i niestety rosnącej ceny gazu, także nie rozumiem czemu wielu tutaj tak się rajcuje wskaźnikami, są spółki wypłacające stale co roku dywidendę, to po co kupować to badziewie, do tego jak SP lub agencja sypnie akcjami to dopiero będzie zwała, ostatnie spadki mogą być przygrywką więc lepiej się ewakuować póki czas
  • Re: Koniec promocji Autor: ~.aa [193.200.150.*]
    Trzeba być niezrównoważonym emocjonalnie żeby przed walnym wygłaszać opinie typu - dywidendy na pewno nie będzie. Statystycznie rzecz biorąc w mojej opinii ani SP, ani Azoty z kasy nie zrezygnują - musieli by być ciężkimi idiotami. Zatem poczekajmy spokojnie do jutra. Co do dobrej koniunktury na nawozy ta w Polsce zawsze będzie - nie kupisz nawozów, nic ci nie urośnie.
  • Re: Koniec promocji Autor: ~ppp [89.69.94.*]
    Nie wiadomo czy to koniec promocji czy może początek. I nie dlatego że Police są super tylko dotychczas nie zauważone przez rynek. Spadki kursu nie pasują do medialnego obrazu Polic. Mogą być dwa powody takiego ich zachowania:
    1/ ktoś ma dość siły i chce żeby kurs Polic był niski w komórce jego Excela
    2/ wyniki za poprzedni rok to inżynieria, a prawda wyjdzie na jaw w tym roku.

Obstawiam oczywiście pierwszy scenariusz i mam nadzieję że niedługo w tym Excelu, wymaganą liczbą będzie 15.
  • Re: Koniec promocji Autor: ~ciotka zenobia [75.144.245.*]
    nie mam czasu bawic sie liczbami, ale gdyby ATT w oparciu o "biezacy kurs PCE" zglosily sie po PCE do SP i "okazyjnie" kupily reszte posiadanych akcji od SP, to wtedy bylby do dosyc fajny, jednorazowy zysk. Wartosc ATT idzie w gore, i SP ma argument zadac wiecej od potencjalnego kupca...

ot ,spekulacyjne domysly na poczatek nowego, pieknego dnia naszego zycia...
  • Re: Koniec promocji Autor: ~.aa [193.200.150.*]
    W moim odczuciu za obecny stan WIGu odpowiada fakt olbrzymich strat jakie ponieśli nasi inwestorzy w roku ubiegłym - mnóstwo ludzi uciekło z kapitałem na bankowe lokaty. Od grudnia S&P500 pełznie spokojnie na północ - wierzę że byli inwestorzy w końcu wrócą z gotówką a kursy ustabilizują się na sensownych, odpowiadających stanowi faktycznemu poziomach. Co do 15zł - wszyscy zdajemy sobie sprawę że Police są dużo więcej warte...
  • Re: Koniec promocji Autor: ~kaz [31.60.37.*]
    Na razie to ktoś ładnie zaniża kurs
[x]
POLICE 0,53% 7,62 2026-05-14 16:39:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.