Do wszystkich hurraoptymistow, kilka tygodni temu pisalem, ze nie ma szans na trwale wzrosty, w obecnym czasie, na tej spolce, a przewalanka kilku milionow po 17-18gr trwale nie zmieni trendu. Troche jeszcze trzeba poczekac. Moze w przyszlym roku???
Do przyszłego roku to już zapomnę o Lugu jak dalej tak będzie "pędził do przodu". Nawet marny Petrolinvest który nic nie produkuje oprócz papieru potrafi dać od czasu do czasu zarobić. Takie obroty to chyba chęć pozbycia się zbędnych akcjonariuszy??
Właściwie po co "im" był ten kram z giełdą. W tej chwili robią sobie tylko antyreklamę.
To co zarobią w Spółce stracą z czasem na giełdzie przez marny obraz Spółki. Już kiedyś pisałem o brudnych witrynach w pięknym sklepie.Takie są prawidłowości giełdy.
Udawane Firmy giełdowe już gryza robaki. Bedę miał trochę czasu to przypomnę kilka przykładów.
Pozdrawiam.
Gdy szeroki zanurkuje a zanurkuje predzej czy pozniej (moze juz nawet w ten poniedziałek zobaczymy poczatek) to 11 gr tutaj to bedzie duzo. Nie chciałbym nikogo straszyc ale obawiałbym sie również wyjscia któregoś z funuszy ludzie zobacza w wiadomosciach historyczne zjazdy na giełdach i pobiegna do fundów ratowac gotóweczke a wtedy zacznie się sypanie akcji praktycznie po kazdej mozliwej cenie.
Moze to czarny scenariusz ale najbardziej rzeczywisty w obecnym czasie...
Niestety tak pewnie będzie - ale może to i dobrze gdyż to dobra,perspektywiczna spółeczka a dzięki słabej złotówce wyniki za 2012 bedą rewelacyjne.... - także czekam i kupie sobie po 8-9groni :) Pozdrawiam akcjonariuszy! :)
Zastanawiam sie, czy aby nie zaczac kupowac tych akcji dlugoterminowo, bo kurs spadl do historycznych poziomow, i taniej juz nie powinno byc, aczkolwiek wszystko jest mozliwe:)
29.06.2012 – Zwyczajne Walne Zgromadzenie Akcjonariuszy LUG S.A.;
11.07.2012 – Publikacja raportu miesięcznego Emitenta za czerwiec 2012 roku.
29.06 byc moze decyzja o dyw 1 gr :)
i wstawka z raportu za maj
Zmienność kursu EUR/PLN w maju 2012 roku nie wywierała negatywnego wpływu na wyniki Emitenta. Skonsolidowane przychody ze sprzedaży Grupy Kapitałowej LUG S.A. w maju 2012 roku wykazywały dodatnią dynamikę w stosunku do przychodów w kwietniu 2012 roku. Na wynik ten wpływ miała przede wszystkim dodatnia dynamika przychodów z eksportu.
Eksport się poprawia, Euro w czerwcu tez up, wiec marża znowu większa
szykuję sie bardzo dobry IIQ dla LUG.
Ciekawe czy na ZWZA ruszą temat przenosin na GPW, potrzeba 25 gr (10 mln euro)
no i kryterium FF minim 25%, ktoś musi oddać 2%, czy będą oddawać po tych cenach??
Tylko czy chcą iść na GPW :)
Pozdro dla akcjonariatu LUGa
Pisałem na innych wątkach że ja tu nie widzę potencjału do wzrostów w najbliższych kwartałach to po co się tu pakować i tracić inne okazję? Dywidenda 1 grosz też nie rewelacja bo nie ma pewności że wszyscy po niej się nie będą chcieli wyprzedać i kurs zjedzie i nawet na dywidendzie nikt nie zarobi a podatek trzeba będzie zapłacić. Ja dałem sobie spokój z Lugiem bo tu będzie kiszonka. A teraz kasę zarabia się teraz na innych spółkach - PSW Capital - właśnie uchwalili dywidendę, stopa dywidendy 24% a spółka mocno zdołowana. Tam jest płynność i kurs ruszył do góry. Kto chce zarobić a nie się kisić?