• Dywidenda - jest się z czego cieszyć ? Autor: ~Wątpiący [95.50.35.*]
    Nie wiem z czego się cieszycie ? z dywidendy ?
    Są to wasze zamrożone pieniądze, przecież, to tak jak byś miał 100 zł i ktoś przyszedł do ciebie i zabrał 50 zł - potem oddał ci te 50 zł po jakims czasie i jeszcze kazał zapłacić od tych 50 zł podatek, taka okazja ?
    brałem 2 krotnie ostatnio dywidende i zawsze byłe wściekły na tą sytuację.
    Jedyna korzyść z takiej dywidendy to sprzedać akcje przed dniem nabycia do niej praw.
    nie rozumiem czemu jest dywidenda odcinana od kursu - gdyby nie to, to rzeczywiście byłaby frajda :)
    zgodzi się ktoś ze mną ?
  • Re: Dywidenda - jest się z czego cieszyć ? Autor: ~syn [79.184.90.*]

jset w tym dużo prawdy...chyba że kurs szybko wróci na swój poziom z przed odcięcia...mam pytanko kiedy walne ,które ma to zatwierdzić????

pozrawiam syn
  • Re: Dywidenda - jest się z czego cieszyć ? Autor: ~Wątpiący [95.50.35.*]
    Szczerze mówiąc to nie mam tych akcji i nic nie wiem o Emperii.
    Napisałem to, bo jak czytam podniecanki tą dywidenedą to śmiać sie chce, nie wiem czy to piszą ludzie bez pojęcia, czy naganiacze szukający Jeleni.

Dywidendy są dla dużych inwestorów którzy i tak mają te akcje i będą mieć nawet jak kurs spadnie 50% nawet już po odcięciu , a my z mniejszą kasą musimy raczej unikać takich okazji szybkiego zarobku :)
  • Re: Dywidenda - jest się z czego cieszyć ? Autor: ~prezes [83.21.170.*]
    dywidenda jest udziałem inwestora w zysku spółki i tylko po to kupuje się akcje spółek z myślą, że ich rozwój i zyski będą w przyszłości wyższe więc cena akcji wzrośnie, spółki które cyklicznie dzielą się swoimi zyskami są lepiej postrzegane przez rynek, przyjmując że spólka co roku przeznacza na dywidendę 30-40%swojego zysku przy poziomie yeld 8-12% w ciągu 7-10 lat mamy zwrot z zainwestowanych pieniędzy w akcje, a jak spółce rosną zyski to i cena akcji wzrasta.
    Każdy udziałowiec ma prawo do zysku, musi mieć tylko większość na walnym by to przeforsować :)
  • Re: Dywidenda - jest się z czego cieszyć ? Autor: ~sołtys [79.185.58.*]
    tutaj w miare sensownie cos sie dzieje na Emperii: www.blog-inwestycyjny.pl
[x]
EMPERIA 0,00% 99,80 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.