Zgoda te 416 milionów akcji ciąży stąd Ratikon AG (cokolwiek to jest) podało że będzie chciało zrobić resplit akcji.Skoro Balticon wprowadza uchwałę na walne to znaczy że ma 5% w kapitale , a skoro tak dlaczego nie podali informacji dla rynku???? Ciekawe ilu jest takich którzy przekroczyli i nie podali???Jeżeli Balticon wywali po kilka gr w rynek to zbyt dobrego interesu nie zrobili z Nalepą;) Żadne info prócz zakupu przez zarząd nie zachęci do kupowania.
leszcz nie ma dobrej pamieci albo ma krotka ,wystarczy pierdniecie prezesa i beda kupowac stadnie po malym naganianiu, kilka nowych rozentuzjazmowanych nikow i branie zapewnione ,wspomnisz moje slowa .Oni (kolesie leszcze ) malo,ze niewiedza o co tu chodzi to jeszcze, na domiar zlego, nie czytaja nawet osztrgawczych postow albo je ignoruja.Mlodzi zawsze wiedza lepiej i na wszsytko paztra przez rozowe okulary.
czas i brak kasy naucza ich respektu do rynku.:)
No jak widać "pierdzące" infa nic nie dają bo zniechęcenie i niedowierzanie w stosunku do spółki jest ogromne. Nalepa będzie się musiał mocno postarać żeby znów wciągnąć i naciągnąć nowych. Warunki mogą być bo rynki akcji mogą dobrze wyglądać w 2kw. Ale żeby ruszyć tego gniota muszą zebrać z 20-40 milionów papiera z rynku.
@jasne, jest jak mówisz. Balticon ma przynajmniej te 5%, ale myślisz że wysypią na rynek papier, który kupili po 45gr? Teraz dostaną 1/10 kwoty, którą przedtem przeznaczyli na 'zakup'. No i ta informacja o resplicie. Jestem ciekaw na ile sytuacja w tym przedsiębiorstwie może się poprawić/poprawiła się po ostatnich roszadach w Zarządzie.
Oni dokonali wymiany akcji a nie rzeczywistej kasy tam nie było, choc Balticon mówił że był przelew a skoro nie było to każda suma może ich satysfakcjonować.Pewnie wolą sprzedać komuś w pełnym pakiecie lub wyżej ale kto im podniesie kurs choćby do 25gr????????
Balticon jest oszukanym inwestorem podobnie jak setki małych i według mnie juz nigdy nie odzyskają kasy jaką księgowali.
Musimy jednak liczyć, że nie wysypią się po aktualnej cenie rynkowej, ale choć trochę poniosą kurs. Chociaż w okolice 10gr. Zagranie z Balticonem to relikt poprzedniego Zarządu i oby była to ostatnia negatywna niespodzianka. Liczę, że chociaż Ratikon AG jakoś się wyklaruje.
Moim zdaniem teraz trzeba tylko czekać na spekulacyjny wyskok. Kiedy się wydarzy? Nie wiadomo, ale jest duże prawdopodobieństwo jego wystąpienia.
Jasne.. Pojawiasz się w wątkach Serenity jako ekspert a własnie okazało się że o giełdzie nie masz zielonego pojęcia... Piszesz że BAlTICON MA PONAD 5% AKCJI A NIE POINFORMOWAŁ RYNKU.. To największa bzdura jaką słyszałem od dawna.... Gdybyś znał regulaminy giełdy to wiedziałbyś że na WZ projekty uchwał mogą zgłaszać instytucje mające ponad 5%.. Tylko że nie musi to być jedna osoba... Wystarczyu że prezes BLT poprosił sąsiada o zakup brakującej części.... Nie są ze sobą powiązani więc nic raportować nie muszą.
..brałem po 5 ,teraz wziąłem po 4 ,czekam na 3 to i też wezmę ,...chociaż wątpię w trójki się nie doczekam ....
....miłego dnia i przemyśleń życzę ,tomi.
w 2007 moj kolega bral TORE po 2 gr i dzisiaj nie moge namierzyc nawet jego telefonu .
Jesli mowisz prawde to wiedz ,ze to nie bedzie takie proste jak sie wydaje.
Ide o zaklad,ze nie zarobisz tyle ile chcesz nam dac do zrozumienia.
Moim zdaniem jestes juz w plecy.
otóż błąd myśleniowy prowadzisz ,pierwsze 85 k kupione po 4 zeszły mi po 6 :) ,...jeszcze jestem do przodu ,ale bez urazy -to moja broszka ,
...życzę każdemu tylko zysków , :-))))