Chce mieć w domu sprawie działającą sieć bezprzewodową. Musze wybrać dobry router
To co chce mieć to po pierwsze biuro na piętrze w tym 2 laptopy plus urządzenie wielofunkcyjne , a na dole TV, odtwarzacz blu-ray , plus może jeszcze jakaś konsolę dla dzieciaków
Co polecacie co będzie mi sprawnie działać?
U mnie świetnie sprawdza się router Linksysa , mam 3 kompy, dukarkę, blu-reya i wszystko działa jak trzeba , modeli maja dużo to jest co wybrać a sprzęt pierwsza klasa. Szybki, zasięg mam w całym domu, no i obsługa prosta jak dla dzieciaka
no a jak masz dzieci to szczególnie polecam bo masz w oprogramowaniu min kontrolę rodzicielską i możesz dzieciakowi szlaban na internet założyć albo zablokować co trzeba no i inne bajery
Linksys to dobra marka i faktycznie warto jak się ma duże wymagania
Za nim coś polecimy zapytajmy może, jak autor wątku łączy się z internetem, bo nawet nie wiadomo czy to ADSL czy DSL. Jeżeli to ma być wydajny sprzęt do biura, to rozważ oprócz Linksysa/Cisco także ofertę AirLive, bo ostatnio pojawiło się wiele routerów z rozbudowanymi funkcjami (jak na segment SOHO).
A coś więcej o dostawcy? :) Ja jakiś czas temu zamówiłem sobie nowy router Linksysa, jeden z tych mających dostęp do chmury, i powiem ci, że sprawdza się bardzo dobrze - mam EA 3500. Też właśnie mam biuro w domu, do tego dochodzi smart TV, 2 konsole, 4 laptopy, parę telefonów z Androidem, urządzenie wielofunkcyjne - router wszystko obsługuje dobrze, połączenie przy tym jest stabilne. Mam 1piętrowy dom, 140mkw.