Dzisiaj to wyrzucił sam sobie ten co ustawił 900 po 2,37 na K i 900 po 2,47 na S. Próba wytrzepania ile się da jeszcze na tych poziomach.
Niedługo te poziomy odejdą w zapomnienie szczególnie po publikacji raportu za I kwartał.
też jestem ciekaw tych raportów a o spadkach pisałem w kontekcie miesięcy 1 do 1,5. Myślę że się utrzymają w takim horyzoncie czasowym, ale to tylko moje własne przemyślenia.
Dnia 2012-04-12 o godz. 15:27 ~gorol napisał(a):
> ciekawe co z pozyczka
na razie brak komunikatu o
> aneksowaniu
> termin spłaty na koniec marca 2012
> łaczne
> zadłużenie forum to coś koło 6 mln
zobaczymy jak to
> wyglada w raporcie rocznym
KOMISJA NADZORU FINANSOWEGO
Raport bieżący nr 25 / 2012
Data sporządzenia: 2012-04-16
Skrócona nazwa emitenta
GREMI SOLUTION
Temat
Zawarcie znaczącej umowy
Podstawa prawna
Art. 56 ust. 1 pkt 2 Ustawy o ofercie - informacje bieżące i okresowe
Treść raportu:
Zarząd Gremi Solution S.A. (Emitent, GRS) informuje, że w dniu 16 kwietnia 2012 roku pomiędzy Emitentem, a Jupiterem Narodowym Funduszem Inwestycyjnym S.A. (Jupiter) a Forum XIII Alfa Sp. z o.o. (Alfa) – podmiotami dominującymi wobec Emitenta, zostało zawarte porozumienie inwestycyjne.
Strony porozumienia, biorąc pod uwagę, że :
1)Jupiter zamierza realizować projekty inwestycyjne związane m.in. z zaangażowaniem finansowym w spółkę Alfa,
2)Forum XIII Alfa Sp. z o.o. zamierza dokonać rozliczeń swoich zobowiązań wobec GRS
uzgodniły, że Jupiter w terminie do dnia 30 czerwca 2012r. jako większościowy udziałowiec Forum XIII Alfa Sp.z o.o. doprowadzi do podjęcia uchwały o podwyższeniu kapitału zakładowego w Forum XIII Alfa sp. z o.o. o kwotę 3 370 000 zł i obejmie (lub inny podmiot przez niego wskazany) w podwyższonym kapitale zakładowym nowoutworzone udziały, pokrywając podwyższenie w całości wkładem pieniężnym.
Na mocy powyższego porozumienia Forum XIII Alfa Sp. z o.o. zobowiązała się do spłaty zobowiązań wobec GRS ze środków uzyskanych z podwyższenia kapitału zakładowego.
W związku z zawarciem w/w porozumienia łączna kwota umów zawartych z Jupiterem liczona od dnia publikacji raportu bieżącego nr 2/2012 osiągnęła pułap umowy znaczącej tj. powyżej 10% kapitałów własnych Emitenta i wynosi 4 970 000 zł.
Umową o najwyższej wartości jest umowa opisana powyżej.
do spółki wpływa kasa a ktoś sprzedaje 1 zł za 30 gr
ciekawe czy rozliczą wszystko do końca
w raporcie półrocznym pożyczka plus należności widniały w odpisach na 5731 tyś
czyli na połowę 2012 będzie ponad 6 mln
każda zł to dodatkowy zysk
gdyby to spłacili to kapitały wzrosłyby do ok 45 mln
pozostaje sprawa poreczenia no i trochę drobnych rezerw z których może coś uda sie jeszcze odzyskac
brak długów a wycena 16 mln
Ja to liczę gorol tak:
16,5 mln w maju 2009 z podziałów za TB
w tym roku już 11,2 mln.
od Alfy niech to będzie tylko spłata pożyczki za Bonum 5,5 mln.
Łącznie daje to 6,7 zł na akcję. Jakby Alfa oddała jeszcze za poręczenie czyli około 8 mln zł to samej żywej gotówki daje to 8,3 zł na akcję. Do tego jeszcze akcje FAMu i nieruchomość w Mysłowicach.
Zobowiązania zerowe.
Co do tego, że ktoś sprzedaje 1 zł za 30 groszy to jest to celowe i metodyczne działanie obliczone na pewien efekt.