• Wezwanie na Police Autor: ~ppp [178.19.178.*]
    Kiedy Azoty Tarnów ogłoszą wezwanie na Police ?
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~gantemgo [193.106.246.*]
    nigdy, przecież mają 80% akcji
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~zrównoważona [83.168.96.*]
    To dobrze czy źle. Dobrze wg mnie to sobie panowie prezesi zrobili tym połączeniem a akcjonariuszy mają głęboko gdzieś.
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~ppp [89.69.94.*]
    Chyba nie tak.
    Po pierwsze wg stooq'a Azoty maja 66% Polic.
    Po drugie przecież nie chodzi tu o Azoty, że im zależy na kupnie Polic. To czy będzie wezwanie czy nie zdecydują właściciele, a Skarb Państwa ma tu 32%. Jeszcze dziś, SP może dostać tyle za Police, ile sobie zażyczy (oczywiście w wielkim uproszczeniu).
    Po tej transakcji SP będzie mogło sprzedać uporzadkowane właścicielsko Azoty inwestorowi branżowemu. To proste.

• Re: Wezwanie na Police Autor: ~marysia [87.105.66.*]
    Zajmij się handlem.To proste.Może PULAWY kupią AZOTY.Potem CIECH kupi PULAWY..
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~wujoT. [78.131.193.*]
    Aż w końcu Ciech zostanie wykupiony przez Petrowicza z 50% przebiciem w wezwaniu.
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~ppp [178.19.178.*]
    Do M. Ok, przemyślę.

Poruszyłem ten temat bo szukam odpowiedzi czy warto patrzeć na Police, czy są dobrą inwestycją.

Dla mnie zastanawiające jest dlaczego Police nie płacą dywidendy, mają świetny RW i bilans i jednocześnie stoją w miejscu, gdy chodzi o kapitalizację.

Jeśli masz jakieś zdanie na ten temat, może chciałabyś podzielić się nim z nami.
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~marysia [78.8.38.*]
    Nie płacą i płacić nie będą.Mają do spłacania kredyty i co dwa trzy lata instalację do wymiany[instalację do produkcji amoniaku].No i co najważniejsze mają akcjonariat polic w głebokim poważaniu.Pozdrawiam.
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~zorro [24.8.209.*]
    wydaje mi sie, ze kwestia dywidendy to jest raczej pytanie w jaki sposob ATT transferuje zyski z Polic do wspolnej kasy i czy w ogole w najblizszym czasie ma ochote/potrzebe transferowac...

inna kwestia jest cena akcji, ktora jest smiesznie niska. Nie myslicie, ze ktos (byc moze fund) zbiera od pewnego czasu?
    Wszytkich akcji jest 75 mln a 5% z tego (granica kiedy ujawnic sie trzeba) to jest 3.75 mln. Przy srednim wolumenie okolo 35 tys /dzien potrzeba naprawde troche czasu, zeby zebrac blisko 4 mln akcji...

zobaczymy sytuacje po wynikach za 1 kw; na pewno beda ciekawe i bylby to fajny moment do ujawnienia sie co dodatkowo podbiloby zainteresowanie...
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~ja [46.113.40.*]
    nie do końca jest tak że to jest transfer pieniędzy z jednej firmy do drugiej, bo pamiętajcie że akurat prezes Polic jest w grupie odpowiedzialny za strategię i inwestycje, krzywdy nie da sobie zrobić, nie po to zaliczył najlepszy rok w historii, żeby teraz akurat pozwolić na transferowanie kasy z Polic. Była juz mowa o remontach instalacji (czego widocznie marysia nie odnotowała) ale tez np. o pomysle inwestycji w LNG, mówili że na to trzeba kasy. jak mają to zrobić to ja jestem skłonny poczekać lepiej zarobić na akcjach niż jednorazowo na dywidendzie
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~poll [46.113.231.*]
    Police to dobra firma jak nie jedna z najlepszych na GPW!!!!
    Problem polega na tym, ze jest to straszna kiszona i od prawie roku nic sie z nia nie dzieje.
    Zostawilem sobie mniejsza czesc na skladzie i za reszte kupilem Boryszew, poniewaz nie jest zła i Karkosik probuje cos zarabiac, ostatnio duzy kontrakt z VW , nastepny w drodze , 1 zł blizej niz dalej, jak pojdzie dobrze to bedzie jeszcze lepiej.
    przeanalizujcie to
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~dud [78.30.119.*]
    nikt nie chce tego gniota
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~dud [78.30.119.*]
    rekordowe wyniki i -25% w ciągu roku
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~ppp [89.69.94.*]
    Przy małych obrotach. Więc może jest jeszcze szansa na odbicie.
  • Re: Wezwanie na Police Autor: ~poll [46.113.231.*]
    Najpierw zainteresuj sie Boryszewem a pózniej praw kazania
    super kontrakt z VW, do tego nastepny wisi w powietrzu, zamiar wybudowania nowej fabryki w Rosji, pogloski na temat kontraktu z Renault które kupilo w Rosji Lade, to wszystko daje wielkie mozliwosci.
    Zapomniałem dodac, ze skupuja wlasne akcje, no i fundusze weszły pelnym zaangazowaniem w Borka.

[x]
POLICE -1,30% 7,60 2026-05-08 15:56:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.