Dnia 2012-04-11 o godz. 09:24 ~ryszard napisał(a):
> To ze dzisiaj będzie wzrost na Nova to jestem pewny ,
> pozostaje tylko kwestia ile procent ?
Dnia 2012-04-11 o godz. 12:01 ~ryszard napisał(a):
> Przypominam dzisiaj musi być wzrost , zadne zero .
pisałeś te brednie tylko po to aby wczoraj sprzedać i uciec
albo jesteś AT debilem, bo jak nazwać kogoś kto uważa się za znawcę AT a nie widzi nawet że we wtorek kurs przebił dość istotną linię wsparcia, piszę o tym jak o ciekawostce bo AT na spółce gdzie za pomocą 300 tyś zł można kupić jej 10% kapitału jest po prostu idiotyzmem.
dalej twierdzisz, że tylko ty masz racje i że na pewno wczoraj będzie wzrost, to już wiesz że się zbłaźniłeś. Ślepe patrzenie na AT w oderwaniu od rzeczywistości jest paranaoją ludzi, którzy przeczytali dwie książki i myślą że są wielcy i nieomylni
owszem AT w przypadku indeksów, walut, blue chipów ale spółek z NC, człowieku wybacz
kompromitacja
Człowieku o jakim ty wsparciu piszesz . Linię trendu można wytyczyć 4--5 puntami , a nie jak w tym przypadku jednym . Jest jeszcze tak zwany filtr błędu 3 % . Ja rozumiem Twoja frustrację z powodu kolejnej straty na akcjach Nova In , ale żeby kwestionować czyjąś wiedzę samemu powinno się mięć jej chociaz odrobinę . Zawsze jak opisuję dany fakt , to podaję parametry i rodzaje wykresu . Zobacz sobie średnie kroczące to Cię olśni i nie będziesz się brał za to o czym nie masz zielonego pojęcia . Ja na tym papierze zarobiłem ponat 200 tyś zł kupując i sprzedając w odpowiednim czasie . Jeśli Masz ochotę możemy podyskutować na temat AT .
> Dnia 2012-04-11 o godz. 09:24 ~ryszard napisał(a):
> To ze dzisiaj będzie wzrost na Nova to jestem pewny ,
> pozostaje tylko kwestia ile procent ?
Dnia 2012-04-10 o godz. 09:35 ~ryszard napisał(a):
> Ja kupiłem 100 k , i liczę ze zarobię juz dzisiaj .
Dnia 2012-04-10 o godz. 10:43 ~ryszard napisał(a):
> Naucz się AT , a będziesz miał świadomość w jakim błędzie
> tkwisz . Giełdą żądzi AT w 100% .
oto mądrości waszego ryszarda
ortografia na poziomie rynsztoku nie pozostawia złudzeń że ten człowiek nie skończył nawet zawodówki a pcha się na giełdę i jeszcze próbuje się wymądrzać, zresztą na wielu spółkach już się skompromitował
Ja tu jestem , jak większość żeby zarobić . Nie interesują mnie wypowiedzi wyssane z palca ludzi którzy wszystko już przegrali co mieli . Teraz swoimi wypowiedziami chcą wprowadzić w błąd innych w celu podzielenia ich losu .
Kurs jest po za wstęgą i bardzo często w takim przypadku nastepuje wzrost . Nie wzróśł wczoraj to dzisiaj urośnie , ja nie widzę w tym zadnego problemu . Większy problet to Ty stwarzasz wypowiedziami w swojej frustracji . Mnie jak się papier podoba to sie nie licytuję o 1-2 grosze tylko kupuję z prawej .
tu nie chodzi o moją frustrację
napisałeś: JESTEM PEWNY ŻE WZROŚNIE TYLKO NIE WIEM JAK MOCNO
jak się piszę "jestem pewny" to później nie płacz że ktoś ci wypomina
Giełda to nie automat- naciśniesz guzik i masz wzrost albo spadek. Czasem trzeba trochę poczekać.
Ci co tu są trochę dłużej wiedzą, czy więcej można zarobić grając z Ryszardem, czy słuchając frustratów.
jeszcze raz, tu nie chodzi o moją frustrację bo jej nie ma
ale jak się jest poważnym człowiekiem to nie piszę się bzdur typu, giełdą w 100% rządzi AT albo "jestem pewny"
ja też uważam że są tu szanse na zarabek ale niestety spółka dalej nie robi nic żeby rozwiać kilka wątpliwości, żeby uspokoić ludzi, mało tego, kłamie na ramach Pb że Bartel nie złamał obowiązku informacyjnego a złamał. To wszystko mi się nie podoba i nie tylko mi bo c/wk 0,18 to nie przypadek, na to zapracował pan Bartel i inni jego pokroju, którzy niszczą tę spółkę.
Jeszce raz piszę i ostatni . Giełda to 100 % AT . Zakłucić ten porządek mogą czynniki zewnęczne typu ataki terorystyczne , kataklizmy , albo nagła wyprzedaz głównych akcjonariuszy . W tych przypadkach analiza jest bezradna . Ja w swoich wypowiedziach nie raz już pisałem , ze dla mnie kluczowy jest miesiąc maj , i od niego uzależniam dalsza inwestycję . Teraz liczę na kilka tygodni względnego wzrostu ( początek maja ) , a następnie ostatni spadek .
Dnia 2012-04-12 o godz. 10:20 ~ryszard napisał(a):
> Jeszce raz piszę i ostatni . Giełda to 100 % AT . Zakłucić
> ten porządek mogą czynniki zewnęczne typu ataki
> terorystyczne , kataklizmy , albo nagła wyprzedaz głównych
> akcjonariuszy . W tych przypadkach analiza jest bezradna .
co tu komentować
100% ale w pewnych warunkach jest bezradna
dżizus
Przeleciałem swój cały wątek , tak dla przypomnienia i nic takiego nie znalazłem . Ale skoro napisałeś mi co będzie po swiętach , to teraz napisz mi co będzie w najbliższych tygodniach . Gdybym ci napisał że jestes osioł , to by było pewne ze to ja , ale matoł tego słowa ja nie używam . Zdecydowaną większość uwazam na tym forum że są OSŁAMI ? Jak wiatr zawieje , a ode mnie wymagaja żebym pisał tylko w jednym kierunku .
nie wzrosło w środę, nie wzrosło wczoraj, nie rośnie dzisiaj
dalej twierdzisz że AT w 100% rządzi giełdą?
czy na BGŻ były sygnały AT wzrostu 50% w jedną sesję
i powtarzam, nie czepiałbym się gdybyś nie napisał "w 100%"
za takie kretynizmy później trzeba się wstydzić
AT jest ważne nie najważniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Napisz mi czy kumasz coś AT , jeśli nie masz otym pojęcia to ci nie wytłumacze . Ja dzieki AT dużo zarabiam . Teraz powiedz ty jak ci idzie na giełdzie .
mam spore pojęcie o AT i oczywiście często z niej korzystam
to nie o to chodzi
chodzi o to że ślepe patrzenie na AT jest rodzajem dewiacji lub paranoi
a na NC to juz idiotyzm
weźmy NOV, mając ok. 400 tyś. zł można wygenerować w przyszłym tygodniu 5 sygnałów sprzedaży, połamać wszystkie możliwe wsparcia, tylko po to żeby kilka dni później pojechać na 50 gr. negując wszystko, tak sla jakiegoś głupiego kaprysu
jak się ma AT na spółkach gdzie rządzi patrowicz i wiele innych przykładów
AT oderwana od reszty jest BEZUŻYTECZNA!!!!!!!!!!!!!!!
Piszę ci po raz ostatni , na tej spółce wszystko siada pod względem AT tylko trzeba mieć o tym pojęcie . Ta spółka to wzór , dlatego tu jestem . Nie potrafie tylko wypatrywac infa , bo często jest juz po herbacie . Dlamnie nie liczy się pare groszy mam 100 k akcji i wiem ze w ciągu paru miesiecy zarobię 20--25 tyś. zł . To jest wariant na to gdybym został z akcjami w maju , to też tragedii nie będzie bo kurs nie będzie dużo róznić się od dzisiejszego . Ta spółka jest moją ulubiona , bo wszystkie przecięcia srednich się zgadzają . W nie jednych wypadkach mogę co do godziny okreslić zmianę kursu ( nie raz to podawałem ) Ta spółka nigdy mnie nie zawiodła , i mam nadzieję że jak indeks NC przebije 44pkt da mi jeszcze zarobić . Nie wchodzę grubo w nią powieważ skupiam się na drugiej mojęj inwestycji ( mam trochę straty ) w firmę Gr Jaguar , która teraz jest uspiona , ale już teraz pojawiają się na niej pozytywne dywergencje i jestem dobrej myśli . Będe miał około 20 % FF .
Panie ryszardzie na giełdzie nic nie ma pewnego i niech pan nie pisze ze pan wie ze zarobi 20-25tyś bo jakby pan wiedział to by nie miał straty w Gr Jaguar a tak może mieć i tutaj stratę np dzisiaj ukazuje się info że znowu ktoś zmniejszył udział i gdzie kurs by się znalazł po takim infie ? Warren Buffett nie jest technikiem tylko fundamentalistą i wyśmienicie na tym wychodzi
Waren bafet kupuje śmieciowe akcje firm praktycznie (bankruty ). Ostatnio sprawdzałem jego osiągnięcia to sytuacja nie jest już tak różowa , w 3 kwartale ubiegłego roku popłynął 2 miliardy dol.. Moje podejście do inwestycji jest podobne , kupuje firmy które nigdy nie miały wzrostów ( po wzrostach nastepuje dorobienie akcji ) i już nikogo taka spółka nie interesuje . Na Nova In nie było jeszcze dodruku , dlatego jeszcze tu jestem . Teraz mam 1/6 akcji , jak na poczatku . Wczoraj napisałem o czynnikach na które AT jest bez silna . Zdaje sobie sprawe z tego że info może być in minus , wowczas mój horyzont inwestycyjny na tej spółce będzie wydłuzony o parę miesięcy . Ja i tak uwazam że właściwe wzrosty nastąpią od czerwca . Na Gr Jaguar przeżyłem zlą informację ( sprzedawał wszystkie akcje WDM ) Spółka dostała 80 % w plecy , a teraz jest stabilizacja , która mnie zachęca do kupna tych akcji od czasu do czasu .
Dnia 2012-04-11 o godz. 09:24 ~ryszard napisał(a):
> To ze dzisiaj będzie wzrost na Nova to jestem
> pewny, pozostaje tylko kwestia ile procent ?
przypominam że nasz miszcz AT był pewny paru rzeczy
teraz pisze że zakłada zjazd i za kilka miesięcy wzrost
czy coś trzeba dodawać??
Nie piszę nic o zjezdzie , kupiłem 100 k po 20 gr . Napisałem że nie zawracam sobie dupy paroma groszami tj nie sprzedam po 18 gr , jak i po 22 gr , mnie interesuje 20-25 tys żł . Co do maja jestem przekonany że będzie spadkowy , ale jestem wstanie trzymać akcje . Nie wciskaj innym bzdur , bo lubię rzeczową rozmowę . Teraz jestem pewien że to ty sprzedajeś te 500 szt akcji na wczorajszym zamknięciu tylko dlatego zeby nie było wzrostu . Ja zawsze piszę prawdę i jak mam zysk i stratę .