obligacje o wartości 400mln euro na akcje? przeciez to bedzie ze 100mln akcji ktore wejdą do obrotu!!! czy ja czegos nie rozumiem? bo jesli tak to masakra bedzie...
Klubbe ....więcej optymizmu. Jest już dużo lepiej, ale przy spadających rynkach nie ma co liczyć na wzrosty. Dzisiejsza sesja pokarze siłę Orco. Jak będzie duża zwała papier nadal słaby. A jak będzie "zero" lub "plus" jest OK.
chyba już nic nie będzie. Jakiś czas temu zainteresowałem się Orco ze względu na postawę Otta - wydawało się że walczy o swoją firmę, ale teraz wydaje mi się że skapitulował. A jak dawno temu uważałem, jeśli on skapituluje to będzie koniec. Za dużo długu, za dużo wierzycieli, super koniunktura nie wróci, więc sugerowanie się majątkiem nie ma sensu. Teraz wygrywają ci co mają mało długów i dużo gotówki, a Orco jest po przeciwnej stronie.Nieruchomości.... Definicja mówi "aktywa to kontrolowane przez jednostkę zasoby majątkowe o wiarygodnie określonej wartości". A teraz nieruchomości przestały być aktywami - dość jasno widać, że nie spełniają tego kryterium.