• Netia w dół? Autor: ~tm_lucidus [178.213.220.*]
    Czy mi się wydaje, czy Netia właśnie przebija linię wsparcia? Poprawcie mnie fachowcy jeśli się mylę, bo ja jeszcze zielony jestem :)
  • Re: Netia w dół? Autor: ~Piterr [83.28.63.*]
    6,14 zdaje sie byc utrzymane, ale najsilniejszym wsparciem jest poziom 6 zl. Nie sadze zeby moglo byc zlamane w nablizszym czasie. Niepewna sytuacja(hiszpania) i korekty na wyprzedanych rynkach (USA), ta spolka jest dobrza na te czasy. Szkoda ze dopiero teraz tu zawitalem tracac wczesniej pokazne sumy :/
  • Re: Netia w dół? Autor: ~tm_lucidus [178.213.220.*]
    Rozumiem, że nie sprzedawać tylko trzymać? :)
  • Re: Netia w dół? Autor: ~leszcz [193.111.236.*]
    analitycy ING rekomendują kupuj. docelowa cena 7.5 pln
    ...ale podobno nie powinno się do końca serio brać tych rekomendacji :P
    Popatrz na wykres dzienny, okres pare lat.. kurs duzo razy atakowal 6 zlotych, ale za kazdym razem brakowalo mu sil. Ostatnio ten opor zostal pokonany, co swiadczy o sile popytu!
    Masz racje, tym rekomendacjom nie mozna do konca ufac, ale tu chodzi raczej ze nie wiadomo w jakim czasie nastapi wzrost, i czy na pewno zostanie osiagnieta zapowiedziana cena ;) Teraz rekomendacja pomaga, bo nagoni nowych inwestorow.
    W takim razie mądre będzie chyba dokupienie jeszcze trochę akcji, zanim kurs odbije się na dobre.
    No wiesz, nie chce decydowac o Twoich zakupach ;)
    Mysle ze jakby na swiecie sie cos zlego podzialo, kurs moglby zawedrowac do 8zl.
    Dlaczego?
    a) rekomendacja -> zacheci ludzi by pozukac "pewniejszego" zysku
    b) Netia to spolka defensywna, wiec kryzys da jej "kopa"
    c) rekomendacje sa podawane w oparciu o technike, ale tez fundamenty itp . Sa wiec , o dziwo ich sprawdzalnosci, ostrozne. Moje 8 zl to juz spekula, ale poparta Fibbonaccim i oporem z 23.10.2001
    Ja zwróciłem uwagę na Netię, bo wydaje się być trochę niedowartościowana. Poza tym od pewnego czasu trzyma się niemal podręcznikowo trendu wzrostowego. Właściwie to dzisiejsze lekkie odbicie można było sobie ładnie przewidzieć na wykresie, chociaż niekorzystne dane makro z ostatnich dni były troszkę niepokojące dla mnie. Z tym że tak jak mówiłem, ja się dopiero uczę i wszelkie info co i jak jest dla mnie przydatne. Wszystkiego w książkach się nie znajdzie ;)
  • Re: Netia w dół? Autor: ~Niedzwiedz [89.171.36.*]
    A wez sobie tym Fibbonaccim nawet wytlumacz wyniki wyborow w Afganistanie jak masz taka potrzebe albo ilosc pryszczy na tylku.
    Ja w Netie wszedlem po 4,80 bo wiedzialem ze to dobra spolka i nie trzeba bylo do tego AT jasnowidztwa tylko fundamenty.
    To spolka na lata i nie dlatego ze zyski beda za lata, a dla tego ze zyski beda PRZEZ lata.
  • Re: Netia w dół? Autor: ~piterr [83.28.63.*]
    Ja wszedlem bo niezle mnie przetrzepalo po kiesy, niepewnosc na rynku, schroniłem sie na chwile w bezpiecznej przystani. Ale dlugo tu nie pobede. AT jest przydatne, zobaczysz ze w okolicach 7,5 - 8 przyjdzie wieksza korekta ;) Wiec ja sie na pewno zawine i nie bde kisil akcji
  • Re: Netia w dół? Autor: ~leszcz [193.111.236.*]
    w kościach czuję trend boczny, co najmniej do czasu asymilacji walorów w ramach opcji menagerskich...
  • Re: Netia w dół? Autor: ~aga [31.175.63.*]
    chyba tak :/

http://www.finweb.pl/gielda/analizy-techniczne/8873-netia-s-a-analiza-techniczna-26-06-2013r
[x]
NETIA 0,00% 6,94 2021-07-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.