• Zalety małego gówna.,, Autor: ~anty-bar... [77.114.167.*]
    Nie czuć smrodu tak bardzo nawet jak jest gównem, łatwiej można przerzucić z rączki do rączki i się tak nie rozbryzga. Łatwiej też i taniej pokryć otoczką złota, tu proces pozłacania został skutecznie przeprowadzony. Ciekawe kiedy pozostali dostaną sraczkę.
    Gdzie nasz złotnik i wspólnicy ?Chodziło im żeby zblokować podaż jak sami będą wyrzuca
    (Czy sprawa z tymi obligacjami nie jest przestępstwem ?)
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~Marco [83.238.144.*]
    Bartel niestety jest juz tym co piszesz Nie ma racji bytu na giełdzie a szkoda bo mógł powprowadzac kilka swoich spółek a tak juz smierdziec będzie z daleka Ten co teraz kupi bedzie liczył że sprzeda o 1 gr więcej tylko czy to sie uda przy takim angłośnieniu no chyba że sam od siebie to napewno
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~al [77.114.167.*]
    Na rynku kapitałowym liczy się zaufanie.Bartel i wspólnicy są skończeni-Adrenalinę to sobie mogą wpakować w cyce.Najpierw pajac pisze jak bardzo wielokrotnie jego łajno jest niedoszacowane, potem przekręty w spółkach których nie stać na akwizycje. A teraz zabrakło mu na rachunki za prąd. Ja osobiście będę zgłaszał sprawę do prześwietlenia .
    Dosyć na NC podobnych kombinatorów. Pani Jaworowicz ma gptowy program o dymaniu akcjonariuszy !!!
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    Trzeba sie zainteresować niejakim Efikonem i odebrać mu licencje autoryzowanego doratcy tak jak to zrobiono Godwaizerowi To Efikon wprowadzil to coś na NC
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~Marco [83.238.144.*]
    A co powiecie na temat Caausy ktora oferowqła obligacje tam dopiero pracują doradcy jak rozmawiałem z jednym z nich to wychwalali jakie to ciekawe projekty spółka ma własnie się przekonaliście .Tak wiec te pseudo firmy doradcze typu GOA czy Causa mozecie sobie darowac na przyszłośc smam Causa sprzedała tylko 40obligacji śmiechu warte nawet o swoje nie umieja powalczyć. W połowie tygodnia pojawi sie komunikat od Stachury ile to ona sprzedała a wtedy 10 gr murowane
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~vulture [62.141.198.*]
    Dnia 2012-04-10 o godz. 17:14 ~Marco napisał(a):
    > W połowie tygodnia pojawi sie komunikat
    > od Stachury ile to ona sprzedała a wtedy 10 gr murowane

chłopcze sprzedałeś, straciłeś ale frustacje idź leczyć gdzie indziej
    skąd masz takie info, to już jest manipulowanie a jak masz dostęp do poufnych informacji to lepiej siedź cicho jak nie chcesz mieć kłopotów!!!
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~anty-bar... [77.114.167.*]
    Ciekawe czy w tym tygodniu nam zawieszą bo wkurzonego ludu sporo, i chyba nie popuszczą sprawy wyjaśnienia tych machinacji.
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~xxx [82.160.18.*]
    Naganiajci dalej ha ha
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~HadwaO [87.248.69.*]
    Czasami może się okazać ,że to Stchura kupla pakiet od Bartela ,bo dzisiaj male leszczyki się wyprzedaja ,i ktoś to odbiera
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~sss [89.229.236.*]
    Jak na takie złe wieści to są za duże obroty, ktoś to odbiera i wydaje mi się, że są ostatnie spadki przed wzrostami,strach jest ogromny, więc spadek powinnien być większy i na mniejszych obrotach.
    o czym ty mówisz?
    obroty są ogromne i niewspółmierne do gównianego infa
    spadło tak jakby już ogłosili upadłość i do tego niestety na dużym obrocie
    ślepy jesteś?
    ja czekam na jakieś rozjaśnienie całej sytuacji, jak się okaże że ktoś jeszcze sypie, uciekam bez zastanowienia!
    co do Bratela, niedługo władzę NC, czyli GPW poprosi go o wyjaśnienia!
    za łamanie obowiązku informacyjnego przydało by się nakładać kary w wysokości 50% wartości sprzedanego / kupionego pakietu!
    nauczyliby sie obszczymury reguł!
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~krashan [95.49.45.*]
    nic wielkiego się nie stało a tu widać żeś się Pan obsrał i to wielkim gównem, sprzedaj akcje i nie marudź bo Ci psycha siada, zmień branże np. na bierki elektryczne może w tym będziesz lepszy
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~at [89.231.104.*]
    ciekawe kto tak wciągał migiem wszystko z poziomu 19 gr
    nie wydaje mi sie żeby to byli drobni bo za duzo tego było - za jakies 60 tys zł w ciągu 2 min wciągnięte i wystawione nowe batony
    interesuje cię kto wciągał a mnie np. kto sprzedał te 200k?
    bo sprzedała jedna osoba,a kupiło co najmniej dziesięć
    te 10 osób wnioskujesz po tym że było więcej niż jedna traksakcja? :)
    przecież gruby nigdy nie wchodzi zleceniami po 200k no chyba że już sie obkupił a że sypała jedna osoba to nawet lepiej bo widocznie komuś puściły nerwy

kilka minut wcześniej ktoś chciał kupić jednym leceniem 100 k akcji po 20 gr i nikt mu nie chciał sprzedać myślisz że Bartel gdyby chciał nie skorzystałby z takiej okacji?

imho dzisiaj sypali tylko drobni inwestorzy po ostatnim infie - obstawiam, że Bartel już sprzedał co miał sprzedać w przeciwnym razie wstrzyamałby się z komunikatem i sprzedawał dalej po 24 gr minimum :)

skoro już złamał regulamin (chociaż to nie jest do końca pewne) to co mu zależało poczekać jesczze z jeden dwa dni i wysypać się do zera :)
    Dnia 2012-04-10 o godz. 20:13 ~at napisał(a):
    > skoro już złamał
    > regulamin (chociaż to nie jest do końca pewne)

to jest akurat pewne
    art. 69 ustawy z dnia 29 lipca 2005 r. o ofercie publicznej i warunkach wprowadzania instrumentów finansowych do zorganizowanego systemu obrotu oraz o spółkach publicznych
    mówi wyraźnie: "(...) jest obowiązany niezwłocznie zawiadomić o tym Komisję oraz spółkę, nie
    później niż w terminie 4 dni roboczych od dnia, w którym dowiedział się o
    zmianie udziału w ogólnej liczbie głosów lub przy zachowaniu należytej staranności
    mógł się o niej dowiedzieć..."

Złamał regulamin a wszelkie kłamliwe wyjaśnienia na stronie PB.pl nic nie wnoszą, przepisy są jasne w tym względzie a że ktoś ze spółki ich nie zna, to już jest wstyd do potęgi n. Próbują ludowi wciskać ciemnotę a niestety na mój nos ktoś dalej sypie, potwierdza to też obecność kilku osób na forum, np. jacek placek, jak on pisze że kupuje to wiadomo że sprzedaje a jak pisze że skupił już 800k to strach się bać.
    ja czekałem na dzisiejsze zamknięcie i bardzo się zawiodłem.
    martwi mnie to że skoro Prezes sprzedaje po 23gr. to spekulanty typu jacek będą mogły grać na spadek, bo wiedzą że grubi mają spółkę w dupie
    zamkniecie akurat nie było chyba złe - ktoś sie wysypał i to grubo po 19 a zamkniecie na 20 groszach

a co do duzych obrotów to OK ale zauważcie że otworzyło sie na 21 groszach a zamknelo na 20 to chyba nie ma tragedii
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~Ralf [79.185.70.*]
    No widzisz, ja na prawdę wiedziałem co piszę nazywając ich oszustami, bo to nie tylko Bartel, choć on jest najgorszy bo najbardziej bezczelny - kontroluje wszystko i zasiada we wszystkich RN:).
    Stachura już raz pokazał jaki z niego gieroj zarządzania:) to teraz akcje w NOV na żonę wystawił, sam w zarządzie Globala, a córka sprzedawała akcje OTN;)

Zgadzam się z tobą że złamali prawo, ale też czytałem to wyjaśnienie na pb.pl i jest dokładnie w ich stylu "jak kali ukraść krowa to dobrze jak kalemu to ..." Tylko takie informacje wychodzą z tych spółek, nigdy prawdy nie napisali bo jest za bardzo bolesna. Mają zablokowane przez komornika rachunki, udziały w firmach bo czegoś tam nie zapłacili to napisali że się nie należy i już. Teraz nie mieli jak zapłacić za Sferanet, to napisali że się nie należało bo Sferanet miał opóźnienia w realizacji postanowień umowy. Do jednej i drugiej transakcji są w necie odpowiednie komentarze i oświadczenia zarządów, tylko wszyscy woleli wierzyć w spółkę, a ja podchodzę do takich rewelacji z dystansem, jeśli ktoś wydaje oświadczenie do publicznej wiadomości to chyba wie co robi i wie co ewentualnie grozi mu za to gdyby jego rewelacje nie miały pokrycia w dokumentach?!.

Bartel obowiązek informacyjny zrozumiał tak. Jak sprzedałem jako Bartel 19.03 to napiszę do siebie jako prezesa Bartela w piątek 23.03 listem zwykłym. Dojdzie już po emisji obligacji a wtedy niech się dzieje co chce;) O tych drobnych transakcjach z przed tygodnia zakomunikuje się razem, bo po co się rozdrabniać:))))

tu Tomasz Bartel i Tomasz Bartel to dwie różne osoby, bo raz sam dla siebie jest osobą fizyczną a raz prezesem spółki.

Nie wiem czy takim zachowaniem nie powinna zająć się inna instytucja (też na trzy litery z W na końcu;) a nie GPW...
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~bono [188.47.195.*]
    macie racje obroty są za duże jak na ostateczny dołek, ktoś wywalał!!, dopuki nie podadzą infa nie ma się co pakować,
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~do vulture [78.88.49.*]
    MAsz racje sprzedala jedna osoba.I ja jestem ta osoba.Jestem nikim.Akcje NOV mam od poziomu 17 gr.Spolka wydawala mi sie niedowartosciowana.I moim zamiarem bylo trzymanie jej duzo dluzej,jednak wszystko to co sie ostatnio tutaj zdarzylo spowodowalo,ze decyzja zostala zmieniona,Jakie to fakty,po pierwsze ten niby skup,w ktorym jak mniemam nie zaporoponowano pieniedzy a konwersje na obligacje po najnizszej mozliwej cenie,bez zabezpieczenia.Po drugie fiasko emisjii obligacji,po trzecie sprawa open netu i niedoszlego polaczenia z firma sfera net,po czwarte i najwazniejsze to co zrobil Pan Bartel.I po piate dzisiesza sesja,obroty i zero popytu w przeciwienstwie do podazy.Nie moiwe,ze spolka jest zla,moze jest fatalnie zarzadzana i jest za duzo niejasnosci informacyjnych.Ja bede sie jeszcze przygladac,ale nie wiem czy kiedykolwiek kupie te akcje.Przykro mi.Zycze jednak tym co pozostali zyskow i tego by wytrzymali to co sie teraz dzieje.Byc moze te przetasowania w akcjonariacie nie znacza tak naprawde niczego.Mysle.ze prezes potrzebowal na gwalt gotowki.To,ze sprzedal te akcje tak nisko jest tez kara dla niego za szwindle i manipulacje,Gdyby nie to spolka nie bylaby tak zeszpacona.Mysle,ze dla tego Pana czas sie konczy.I to definitywnie
    ty przynajmniej nie straciłeś ale ludzie którzy zamienili akcje na obligacje i patrzą jak po tej operacji zaczęło wybijać szambo albo ludzie którzy kupowali po ok. 1 zł nie mają powodu do radości. Ja tu ciągle siedzę ale kupowałem po 22gr. więc jest jakaś szansa że zarobię ale mam taką nadzieję jak ty, że Bartel i wszyscy jemu podobni zostaną ukarani, chciałbym żeby ukarał go Nadzór, bo rynek nie jest pamiętliwy, patrz Patrowicz, ilu on już ludzi utopił a ciągle znajdują się nowi którzy idą za nim w ogień. po prostu na rynku pojawiają się coraz to nowi do golenia a dotkliwa kara zostanie zapamiętana na długo i będzie straszakiem na przyszłość
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~do vulture [78.88.49.*]
    Pomimo redukcji akcji zlozylem skarge w KNF.Pewnie to nic nie da,ale otrzymalem odpowiedz,ze ta informacja zostala przyjeta.Co jeszcze..mam kilku znajomych parajacych sie gielda,i trzem z nim udalo mi sie odradzic obligacje NOV,a byly to osoby majace wiecej niz 200k na inwestycje.Anazliujac poczynania Pana B wydawalo mi sie prawie pewnym to,ze emisja obligacji im nie wyjdzie,a dlaczego,a dlatego,ze do tej pory nie udalo im sie zdobyc minimalnego zaufania rynku, a wrecz przecwiwnie.Jednak i ja dlugo sie ludzilem,moim zdaniem jedyna sznasa dla tej firmy bedzie fuzja lub poclaczenie z innym podmiotem,bo samiostnie chyba nie dadza sobie rady.Obym sie mylil.Moga jeszcze wpasc na ratunkowa emisje akcji.....jednak to ekstremalne wyjscie.Mysle,ze na to nie wpadna.Ja mam nadzieje,ze Pan B przestanie zarzadzac spolka,lub zmieni taktyke,bo jak widac na przekretach daleko nie dojechal....i jak narazie to rownia pochyla i dla akcjonariuszy i dla spolki.Moim zdaniem,choc sie na tym nie znam to dobry czas dla tej spolki nastapi po pierwsze po jakiejs PIERWSZEJ UCZCIWEJ I JASNEJ informacji.I chyba troche czasu uplynie....mysle,ze byc moze jesien bedzie tym optymalnym punktem by pownownie w to wejsc.
    Patrowicz.zgadzam sie,ale i On zadko to zadko dawal zarobic.,A tutaj ...szkoda slow:(Ty masz niska srednia,moj przyjaciel ma srednia 1,2 i stan przedzawalowy przez NOV
    używaj słownika bo trochę kuję w oczy jak się czyta Twoje wypociny :)

Panowie, bardzo dobrze ze złożyliście skargę do KNF, ale zapewniam was że to nic nie da!!! KNF nie odpowiada za spółki z NC, tu jedynym nadzorcą jest GPW, ale widząc co robi Sobolewski to nic nie zrobią, bo tak jak już pisałem każdy inwestuje na własne ryzyko!

Tu aby zabolało trzeba by napisać zawiadomienie do ABW, takich rzeczy nie powinno puszczać się płazem, tym bardziej że nie są to zapewne wszystkie "kwiatki" które odpowiednie służby mogą tam znaleźć.
    Według mnie jest to jedyna instytucja, która jest władna zająć się tymi ludźmi, są podmiotem publicznym i nie bójmy się tego określenia, naciągają ludzi...
    Resztę możemy sobie odpuścić, nikt inny nie zajmie się spółką i zarządem spółki z NC - rynek dużego ryzyka i wszyscy wiedzieć powinni czym ryzykują;( Taka niestety jest rzeczywistość.
    ABW ? to się uśmiałem :)

Pamiętajcie że nie dawno kupowała tutaj Hanka 4 banki średnio po 20 groszy

Do tego spółka nie jest zadłużona i nie ma problemów z płynnością

Co więcej ma 1 milion gotówki która może zainwestować po części chociażby w nova :)
    Dnia 2012-04-10 o godz. 21:19 ~at napisał(a):
    > Co więcej ma 1 milion gotówki która może zainwestować po
    > części chociażby w nova :)

a skąd ten milion?
    Z darów:::))))
    z obligacji ?

na 2 lata ?

stary.....
    oni dostali akcje za te obligacje (a nie gotówkę) więc nawet jak je wszystkie teraz sprzedadzą na rynku po 20 gr. to otrzymają ok. 0,32 mln zł.
    jakby to zrobili to była by masakra i szczyt szczytów ale na razie Nova nie jest jeszcze oficjalnie właścicielem tego 1,6 mln akcji bo byłby jakiś komunikat i zmiany w akcjonariacie.
    nie czytasz komunikatów ze spółki ?

http://www.newconnect.pl/index.php?page=1045&ph_main_content_start=show&ncc_index=NOV&id=29190&id_tr=1

> ABW ? to się uśmiałem :)

Pamiętajcie że nie dawno kupowała
    > tutaj Hanka 4 banki średnio po 20 groszy

Do tego spółka
    > nie jest zadłużona i nie ma problemów z płynnością

Co
    > więcej ma 1 milion gotówki która może zainwestować po
    > części chociażby w nova :)

No właśnie dlatego że tak jak piszesz Hanka kupowała;) ciekawi mnie czy kupowała, czy tylko udawała:)
    Jak kupowała to skąd miała pieniądze może z Płocka???
    Piszesz że spółka nie jest zadłużona. Hu..... ja uważam że jej długi są większe niż kiedykolwiek ta spółka miała na rachunku, ale to oczywiście moje zdanie.
    Co do tego miliona, to zapewniam cię że spółka nie ma nawet 100 tysięcy.

Co nie zmienia faktu, że to wolny kraj i możesz myśleć inaczej, ale niebawem przekonasz się że to ja mam rację. I jeszcze jedno, jak wiesz ja straty nie mam. Więcej, nie kupiłem jeszcze akcji bo to dla mnie za wysoko 10 gr będzie OK, jeśli nie po tym co się dzieje nie kupię, najwyżej stracę:) Dlatego daruj sobie pisanie o naganianiu na spadki itd...
    ja złożyłem także skargę do GPW ale nie licze na wiele
    trzeba próbować, nie można się załamać i patrzeć jak łamią prawą i się śmieją z małych!!!
    ten wątek i komentarze pokazują że miarka się przebrała i jak ktoś z władz spółki komu zależy jeszcze na powodzeniu Nov czyta nasze wpisy, może wreszcie sie zastanowi nad tym co robi, bo ludzie mają już dość kłamania, wmawiania, oszukiwania
    Ralf, miałeś racię, szambo wybiło przed Świętami, wcześniej nie widziałem tego całego gnoju.
    Jest też szansa (choć mała) że ktoś to przejmie, dokapitalizuje, spłaci TeleB, odzyska Global VC i zacznie zarządzać a nie bawić się grabkami w piaskownicy!! :(((
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~sss [89.229.236.*]
    Velture doprawdy mnie rozbawiasz do łez, niby czemu Bartel nie może sprzedać swoich akcji, chce to sprzedaje, chce to kupuje,jego wola, ty robisz to samo tylko wtopiłeś i płaczesz jak baba, spółka nawet jakby miała upadłość likwidacyjną to jest więcej warta niż dzisiejsza wycena akcji, jak na razie upadlość jej nie grozi, bo dług Nova jest niewielki w stosunku do aktywów, więc jeszcze trochę na niej pogram.
    ale ja się bardzo cieszę że ten człowiek sprzedaje oby sprzedał wszystko i won ale niech nie łamie prawa!!!
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~Inwestor [88.199.34.*]
    Witajcie nie obchodzi mnie kto sypie ja tam zbieram akcje po 20gr i mniej bo to okazja tylko dzis zebralem cwierc miliona jutro tez zbieram wszystko co bedzie po 20gr i mniej wyzej jak 20gr zbierac nie bede niech robia to inni, ja spolki wam wybijac w gore nie bede bo i po co skoro sa tak glupi by oddawac taniej to nie ma co sie wychylac wyzej skoro mozna dostac akcje po nizszej cenie! :) mam nadzieje ze mi jeszcze ktos jutro sypnie najlepiej po 16gr a jak nie to trudno wezme wyzej i tak taniocha, ja w porownaniu do was sie nie boje kupowac , bo wiem ze to akurat okazja i tu nie chodzi o zakup kilka gr nizej bo to jest nic, spolka niebawem bedzie latac po 1zl .
    uważaj bo jak wypalisz już całą trawę to powrót do rzeczywistości może być bolesny :)
  • Re: Zalety małego gówna.,, Autor: ~naganiacz na wzrosty [77.115.42.*]
    LUDZIE -nas tu więcej niż narodowy kibiców może pomieścić !!!
    mamy chyba z 70% kapitału stwórzmy razem front wybierzmy prezesa i zarząd,gdzieś w szafach mają pochowane precjoza ,spieniężymy u paserów te prężne firmy portfelowe(co z tego że obciażone wekslami, musimy pomóc Bartelowi jak naród Tuskowi i basta (Jak ja ich kocham )
[x]
DIGATE -14,29% 0,01 2014-07-01 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.