• O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~wierzyciel [178.218.229.*]
    Każdemu zainteresowanemu śmieciem O2O proponuję zadzwonić do Prezesa we wtorek po świętach i zapytać czy potwierdza wycenę bilansową wszystkich spółek zależnych i czy nie posiada przypadkiem informacji o złożeniu przez wierzycieli wniosku o upadlość którejś z nich, a jeśli tak to której i z jaką wyceną bilansową ?
    w przyszłym tygodniu będzie ciekawie
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~mam [94.42.82.*]
    Jaka to spółka?
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~Zebco [217.144.209.*]
    Jeżeli potwierdzą się Twoje informacje, że jedna z spółek przynosząca same straty zostanie zlikwidowana to jest to bardzo dobra informacja dla wszystkich. Już dawno powinni to wszystko wyczyścić. Z informacji krążących tu i ówdzie można usłyszeć, że jest plan naprawy i wszystko idzie w dobrym kierunku. Zobaczymy już wkrótce. Akcjonariat spółki jest silny, biznes powinien generować zyski i ja osobiście jestem spokojny przyszłość spółki. I jeżeli coś po drodze nie zostanie spieszone to jeszcze tutaj zbierze się niezłą śmietankę. Alleluja!
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~fraglesio [77.113.136.*]
    Całkowicie się z Tobą zgadzam, a idąc dalej za twoim tokiem rozumowania powiem więcej: O2O (przynosząca same straty) powinna zostać zlikwidowana w pierwszej kolejności. I również jestem spokojny o przyszłość spółki.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~O2O [31.174.254.*]
    Śmieszne rzeczy Pan opowiadasz. A jaka to spolka z grupy O2O będzie generować te zyski o których Pan piszesz i czemu do tej pory ich nie generowała? :) Techmex miał 10x lepsza sytuacje niz ta "spolka" i skonczylo sie likwidacja. O2O nie dopełnia swoich obowiazków informacyjnych wobec akcjonariuszy: z miesiecznym opoźnieniem poinformowali o przeniesieniu aktywów do spolki zależnej, nie poinformowali o sądowych nakazach zapłaty zobowiązań na prawie 3mln zł o ktorych dowiedzieliscie się dopiero od biegłego rewidenta. Pan prezes opowiada śmieszne rzeczy o jakichs zyskach ktorych spolka nie widziala od 4 lat. Myślę że w dotychczasowej historii GPW ta "spółka" powinna zając 2 miejsce pod wzgledem smieci tuż zaraz za Polrestem. Rada na przyszlosc: zapamiętać nazwiska Panów z RN i Zarządu i nie wdawac sie z nimi w zadne inwestycje na przyszlosc.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~wujekdobrarada [178.218.229.*]
    Jako generalna zasada proponuję nie poprzestawać na "omijaniu" Panów z takich zarządów i RN w przyszłych inwestycjach .... trzeba iść dalej i zbierać dowody na odpowiedzialność karną wszystkich, którzy działaj a na szkodę spółek i akcjonariuszy ...
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~O2O [188.33.100.*]
    a na podstawie czego chce Pan skarzyć tych Panów? Zapisu o działaniu na niekorzyść spółki w Kodeksie spółek handlowych juz chyba nie ma więc podstawy do scigania tez jakos nie widze :) Zniknął jakim cudem rok temu bo podobno "ograniczał swobody gospodarcze". Na zielonej wyspie Tuska rośnie tylko trawa - kasy ni ma, prawa ni ma za to niezla jest zabawa. Pieniadze tutaj byly ale sie zmyły :) Ciekawi mnie za to arkusz zleceń ulicy -FF jest spory - ktoś musi ten papier przeciez miec! Tylko co z nim robi? Trzyma? Ludzie są naprawdę dziwni. Może czekają na kolejny 1K pakiet prezesa.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~wiosna [77.253.205.*]
    "Nadgorliwcy" zrobili burzę informacyjną wokół spółki, aby tanio ją kupić i w krótkim czasie zarobić 100-200%. Właśnie ukazał się na stronie mazowieckiego Rpo dofinansowanie -jako pretendent - Mobitrust w wysokości 603.900zł - pozycja 63 - załączam link:
    http://rpo.mazowia.eu/g2/oryginal/2012_04/0462dbeb34fb0d70dac1c1d9ac7d73bd.pdf

Przypuszczam, że "mocarze" zebrali już dostateczną ilość akcji lub je zbierają i zaraz się dowiemy z kolejnych spółek o kolejnych bardzo korzystnych informacjach.
    Trzeba być głupim, mówiąc że spółka która dostaje pieniądze z Unii jest na skraju upadłości, ponieważ tam są tak szczelne sita które delikwenta natychmiast by wyeliminowały.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~O2O [31.175.172.*]
    Człeku głupim to są ci (być może i ty) którzy kupowali to powyżej 1zł i nadal kupują. Mobitrust dostał już dofinasowanie chyba ze 3lata temu i to na ponad 2mln zł. Z tych pieniędzy juz nic nie zostało. Nie ma nawet na potrzeby biezące. A mocarze moze i kupują - jeden ostatnio kupił 1K taki pakiet przywalił że rozłożył go sobie na raty :) 600k nic tutaj ci nie da bo spolka ma do splacenia sadowymi nakazami wierzycieli łącznie z Aliorem niedługo to będzie jakies 6mln zł. Oni ciągle tylko chca kase za darmo - teraz chca 20 mln z KFK. A zysków jakoś nie widać od kilku lat. Kupuj jak twierdzisz ze tanio i takie fundamenty :)
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~O2O [31.175.172.*]
    I jeszcze jedno. To nie ja stwierdzam że spółka ma takie problemy tylko biegły rewident. Jeśli dla ciebie niezgodność sprawozdania z MSR (brak rezerwy z tytułu kary nałożonej przez UC, brak testów na utratę wartości 4 aktywów na kwotę 3,6mln zł) + brak informacji odnośnie sądowych nakazów zapłaty i info z miesięcznym opóźnienieniem o przeniesieniu aktywów ATS to są podstawy do zaufania i dobrej polityki informacyjnej zarządu i stabilnych fundamentów to chłopie ładuj do wora bo ci zabiorą.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~papara [188.47.195.*]
    jest dobrze jutro lecimy:)
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~Dariusz [46.134.23.*]
    Obroty mizerne kiladzieciast tys wystarczy by TFI i innym akcjonariuszą stopiniało kilka set tys zł. Jak to jest, zeby nie mogli dzwignać spekulacyjnie takiej spółki. Ehhh ...
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~ninjapoland [83.31.243.*]
    przeczytałem raport BR to jest bankrut zalecam lekturę tam jest tyle inforamacji ktore nie zostały ujete w rachunku przez zarząd, że prezes powinien dostac nagrodę jak prowadzić business w tak sposób stawiam ze kombinuje jak wyprowadzić udziały w spółkach ktore maja jeszcze wartosć
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~Maciej [46.205.96.*]
    Przygladam się spólce od jakiegoś czasu i zamiarem w nią zainwestowania- proszę napiszcie w jakiś sólkach one2one ma udziały. CAły czas zastanawia mnie to dlaczego fudusze sąw spółce hmm ...
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~wujekdobrarada [178.218.229.*]
    nie zabieraj się za inwestowanie jeśli nie masz pojęcia gdzie znaleźć informację na temat spółek zależnych emitenta; szkoda pieniędzy
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~wa [77.253.205.*]
    Sądzę, że ktoś już zebrał dość dużo akcji od drobnych aby w niedługim czasie wywalić kurs do góry. Widać, że Fundusze nie sprzedawały, bo przy takim przemiale któryś z nich musiałby powiadomić o zejściu poniżej progu.
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: mpm [89.69.76.*]
    też mi się wydaje, że lada moment zacznie się korekta...wzrostowa:)
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~ninjapoland [80.55.53.*]
    a mnie się wydaje,że fudusze nie sprzedają bo nie ma kto kupić tych akcji, arkusz zleceń wskazuje, że na razie w dół
    z pewnością arkusz to podstawa do inwestowania;) nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie ma on wątpliwą wartość, chociażby dlatego, że masz ukrytych, straszaki, sztuczne półki...
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [193.200.150.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~O2O [31.175.176.*]
    Podstawą do inwestowania na giełdzie są zawsze fundamenty czyli rentowność, płynność, kapitały własne, poziom zadłużenia. Jeśli to jest taka perła inwestycyjna to człowieku zbieraj to po cichu i nie chwal się tym na forum bo jeszcze ci zabiorą. Przecież im więcej tego będziesz miał dla siebie to tym lepiej :) A w TFI pracują ludzie tak jak wszędzie i oni też bywają omylni - różnica między nimi a prywatnymi osobami jest tylko taka, że ci drudzy graja swoimi pieniędzmi a dla TFI to strata raczej mało dotkliwa - to nie ich pieniądze :)
    czy ja coś napisałem o inwestowaniu???....korekta się należy jak psu buda i tyle !!!!!!!
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~xxx [95.108.116.*]
    Poczytaj sprawozdanie za 2011 i opinię biegłego, a potem pisz o korekcie :-)
    jaki to ma związek z krótkoterminowym ruchem ????
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~anonim [83.12.101.*]
    Dziś chyba UP
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~cnbc [77.253.205.*]
    Dziś wywiad z Prezesem o godzinie 13.00 na TVN CNBC - proponuję oglądać - uważam, że uzyskamy dużo ciekawych (pozytywnych informacji)
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~lkj [94.42.82.*]
    Gdzie jest ten wywaid w CNBC?

MS
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~cnbc [77.253.205.*]
    Leciał parę minut po 13. Poszukaj na tvncnbc.pl - znajdziessz. Myślę, że teraz będzie tylko lepiej
  • Re: O2O - wycena spółek zależnych Autor: ~ninjapoland [80.55.53.*]
    dokąd zmierza spółka, nic lepiej czy do końca roku przetrwają?!
[x]
ONE2ONE -20,00% 0,04 2015-06-30 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.