Każdemu zainteresowanemu śmieciem O2O proponuję zadzwonić do Prezesa we wtorek po świętach i zapytać czy potwierdza wycenę bilansową wszystkich spółek zależnych i czy nie posiada przypadkiem informacji o złożeniu przez wierzycieli wniosku o upadlość którejś z nich, a jeśli tak to której i z jaką wyceną bilansową ?
w przyszłym tygodniu będzie ciekawie
Jeżeli potwierdzą się Twoje informacje, że jedna z spółek przynosząca same straty zostanie zlikwidowana to jest to bardzo dobra informacja dla wszystkich. Już dawno powinni to wszystko wyczyścić. Z informacji krążących tu i ówdzie można usłyszeć, że jest plan naprawy i wszystko idzie w dobrym kierunku. Zobaczymy już wkrótce. Akcjonariat spółki jest silny, biznes powinien generować zyski i ja osobiście jestem spokojny przyszłość spółki. I jeżeli coś po drodze nie zostanie spieszone to jeszcze tutaj zbierze się niezłą śmietankę. Alleluja!
Całkowicie się z Tobą zgadzam, a idąc dalej za twoim tokiem rozumowania powiem więcej: O2O (przynosząca same straty) powinna zostać zlikwidowana w pierwszej kolejności. I również jestem spokojny o przyszłość spółki.
Śmieszne rzeczy Pan opowiadasz. A jaka to spolka z grupy O2O będzie generować te zyski o których Pan piszesz i czemu do tej pory ich nie generowała? :) Techmex miał 10x lepsza sytuacje niz ta "spolka" i skonczylo sie likwidacja. O2O nie dopełnia swoich obowiazków informacyjnych wobec akcjonariuszy: z miesiecznym opoźnieniem poinformowali o przeniesieniu aktywów do spolki zależnej, nie poinformowali o sądowych nakazach zapłaty zobowiązań na prawie 3mln zł o ktorych dowiedzieliscie się dopiero od biegłego rewidenta. Pan prezes opowiada śmieszne rzeczy o jakichs zyskach ktorych spolka nie widziala od 4 lat. Myślę że w dotychczasowej historii GPW ta "spółka" powinna zając 2 miejsce pod wzgledem smieci tuż zaraz za Polrestem. Rada na przyszlosc: zapamiętać nazwiska Panów z RN i Zarządu i nie wdawac sie z nimi w zadne inwestycje na przyszlosc.
Jako generalna zasada proponuję nie poprzestawać na "omijaniu" Panów z takich zarządów i RN w przyszłych inwestycjach .... trzeba iść dalej i zbierać dowody na odpowiedzialność karną wszystkich, którzy działaj a na szkodę spółek i akcjonariuszy ...
a na podstawie czego chce Pan skarzyć tych Panów? Zapisu o działaniu na niekorzyść spółki w Kodeksie spółek handlowych juz chyba nie ma więc podstawy do scigania tez jakos nie widze :) Zniknął jakim cudem rok temu bo podobno "ograniczał swobody gospodarcze". Na zielonej wyspie Tuska rośnie tylko trawa - kasy ni ma, prawa ni ma za to niezla jest zabawa. Pieniadze tutaj byly ale sie zmyły :) Ciekawi mnie za to arkusz zleceń ulicy -FF jest spory - ktoś musi ten papier przeciez miec! Tylko co z nim robi? Trzyma? Ludzie są naprawdę dziwni. Może czekają na kolejny 1K pakiet prezesa.
"Nadgorliwcy" zrobili burzę informacyjną wokół spółki, aby tanio ją kupić i w krótkim czasie zarobić 100-200%. Właśnie ukazał się na stronie mazowieckiego Rpo dofinansowanie -jako pretendent - Mobitrust w wysokości 603.900zł - pozycja 63 - załączam link:
http://rpo.mazowia.eu/g2/oryginal/2012_04/0462dbeb34fb0d70dac1c1d9ac7d73bd.pdf
Przypuszczam, że "mocarze" zebrali już dostateczną ilość akcji lub je zbierają i zaraz się dowiemy z kolejnych spółek o kolejnych bardzo korzystnych informacjach.
Trzeba być głupim, mówiąc że spółka która dostaje pieniądze z Unii jest na skraju upadłości, ponieważ tam są tak szczelne sita które delikwenta natychmiast by wyeliminowały.
Człeku głupim to są ci (być może i ty) którzy kupowali to powyżej 1zł i nadal kupują. Mobitrust dostał już dofinasowanie chyba ze 3lata temu i to na ponad 2mln zł. Z tych pieniędzy juz nic nie zostało. Nie ma nawet na potrzeby biezące. A mocarze moze i kupują - jeden ostatnio kupił 1K taki pakiet przywalił że rozłożył go sobie na raty :) 600k nic tutaj ci nie da bo spolka ma do splacenia sadowymi nakazami wierzycieli łącznie z Aliorem niedługo to będzie jakies 6mln zł. Oni ciągle tylko chca kase za darmo - teraz chca 20 mln z KFK. A zysków jakoś nie widać od kilku lat. Kupuj jak twierdzisz ze tanio i takie fundamenty :)
I jeszcze jedno. To nie ja stwierdzam że spółka ma takie problemy tylko biegły rewident. Jeśli dla ciebie niezgodność sprawozdania z MSR (brak rezerwy z tytułu kary nałożonej przez UC, brak testów na utratę wartości 4 aktywów na kwotę 3,6mln zł) + brak informacji odnośnie sądowych nakazów zapłaty i info z miesięcznym opóźnienieniem o przeniesieniu aktywów ATS to są podstawy do zaufania i dobrej polityki informacyjnej zarządu i stabilnych fundamentów to chłopie ładuj do wora bo ci zabiorą.
Obroty mizerne kiladzieciast tys wystarczy by TFI i innym akcjonariuszą stopiniało kilka set tys zł. Jak to jest, zeby nie mogli dzwignać spekulacyjnie takiej spółki. Ehhh ...
przeczytałem raport BR to jest bankrut zalecam lekturę tam jest tyle inforamacji ktore nie zostały ujete w rachunku przez zarząd, że prezes powinien dostac nagrodę jak prowadzić business w tak sposób stawiam ze kombinuje jak wyprowadzić udziały w spółkach ktore maja jeszcze wartosć
Przygladam się spólce od jakiegoś czasu i zamiarem w nią zainwestowania- proszę napiszcie w jakiś sólkach one2one ma udziały. CAły czas zastanawia mnie to dlaczego fudusze sąw spółce hmm ...
Sądzę, że ktoś już zebrał dość dużo akcji od drobnych aby w niedługim czasie wywalić kurs do góry. Widać, że Fundusze nie sprzedawały, bo przy takim przemiale któryś z nich musiałby powiadomić o zejściu poniżej progu.
z pewnością arkusz to podstawa do inwestowania;) nie wiem jak dla Ciebie ale dla mnie ma on wątpliwą wartość, chociażby dlatego, że masz ukrytych, straszaki, sztuczne półki...
Podstawą do inwestowania na giełdzie są zawsze fundamenty czyli rentowność, płynność, kapitały własne, poziom zadłużenia. Jeśli to jest taka perła inwestycyjna to człowieku zbieraj to po cichu i nie chwal się tym na forum bo jeszcze ci zabiorą. Przecież im więcej tego będziesz miał dla siebie to tym lepiej :) A w TFI pracują ludzie tak jak wszędzie i oni też bywają omylni - różnica między nimi a prywatnymi osobami jest tylko taka, że ci drudzy graja swoimi pieniędzmi a dla TFI to strata raczej mało dotkliwa - to nie ich pieniądze :)