Widac dzisiaj górę wzięła podaż - ujawnił się brak strony popytowej w arkuszu i tych co dobierali z prawej... Więc wg kwestią czasu jest spadek poniżej 4zł...
hehehe po dopalacze? Niby do odpału kursu w górę? hehehe jakieś kosmiczne zlecenie za galaktyczną kasę, o której zarząd nie wiedział przy podawaniu prognozy? taaa
a świstak siedzi i zawija w sreberka... i sruu w dół
Ratujcie kurs bo jeszcze przed świętami kurs zjedzie poniżej 4zł...
I tak długo się opierał zwałce - inteligentnie to zrobiliście, wyjście taką ilością akcji przy poziomach 42-4,3 to nie lada sztuka...
a czemu miałby ktoś bronić kursu , zawsze można taniej dokupić a ja dopiero dołączam do waszego grona posiadaczy, jak spółka pokaże wyniki to i kurs sam pójdzie do góry
Dnia 2012-04-05 o godz. 21:21 ~zimny napisał(a):
> a czemu miałby ktoś bronić kursu , zawsze można taniej
> dokupić a ja dopiero dołączam do waszego grona posiadaczy,
> jak spółka pokaże wyniki to i kurs sam pójdzie do góry
No i takie zdanie mi się podoba, bez debilnego naganiania na spadek, czy wzrost...!
Jak będą dobre wyniki w tym roku, to i po 7zł warto kupić, a jak będzie regres wyników-to i po 3zł będzie za dużo,proste...!
Choć widzę,że ludzie nastawiają się na stałą poprawę od rozpoczęcia Quazara,czyli od II kwartału, w I-ym może będzie dobrze, może ciut słabiej niż rok temu, nie wiem, trudno mi wyrokować,poczekamy-zobaczymy...!
Dnia 2012-04-05 o godz. 22:18 ~jus napisał(a):
> poczekam i zagram pod dywidende !!!
Dywidenda dla spółki raczej nie jest dobra,ale nam inwestorom w ten sposób obniża wartość zakupu o 18gr,więc nie tylko Ty czychasz na dywidendę, pod kątem inwestycyjnym taka dywidenda to w sumie niezła sprawa...
jak wszyscy już wiedzą, że prognoza służy zniechęceniu inwestorów do kupna, a wyniki w następnych kwartałach wyzwolą niebotyczną chęć posiadania akcji i3D to po co cała szopka? Ci, którzy uwierzyli w błędną prognozę będą srogo rozczarowani kolejnym wynikami kwartalnymi.
Piszecie, że Quazar uratuje sytuację i zysk i3D? Wszystko opieracie na niewiadomej związanej ze sprzedażą tego programu. Policzcie sobie ile przychodów generują zatrudnieni w i3D i wam wyjdzie, że ta kwota niestety spada z kwartału na kwartał - a pracowników coraz więcej. Skoro Quazar ma być ratunkiem dla i3D to po co zwiększają zatrudnienie?
Każdy jest kowalem swojego losu...na giełdzie tym bardziej - nikt nie każe kupować i sprzedawać akcji...
prognozy nie są napompowane - są powtarzane bodajże od debiutu, jak dla mnie zatrudnianie kolejnych pracowników przemawia na plus , raczej nikt by nie zatrudniał nowych pracowników nie mając dla nich pracy ( a w działanie na szkodę firmy nie wierze ), zresztą 30/04 będą wyniki za I kwartał więc zobaczymy w którym kierunku spółka zmierza ))
no to wychodzi na to ze spółka w ciągu roku nie zrobiła nic zeby prognozy na ten rok były wyższe...
ale od tego jest giełda zeby kupowac i ......... sprzedawac
kurs zaczyna odbijać się od przełomowego poziomu 4zł - oczywiście wszystko maskowane podbitką przed fiksem... ostatnia szansa na wyjście powyżej 4zł, następną okazją będzie raport kwartalny - pokaża dobre wyniki i chcący wyjść zrobią podbitkę a leszcze zaczną kupować...
Dnia 2012-04-12 o godz. 22:01 ~dżony napisał(a):
> kurs zaczyna odbijać się od przełomowego poziomu 4zł -
> oczywiście wszystko maskowane podbitką przed fiksem...
> ostatnia szansa na wyjście powyżej 4zł, następną okazją
> będzie raport kwartalny - pokaża dobre wyniki i chcący
> wyjść zrobią podbitkę a leszcze zaczną kupować...
Hmm, a czy nie tak dawno nie promowałeś spółki...?
po co ją promować? Sama się świetnie promuje. Efekty już widać: w arkuszu po stronie kupna jest 10 zleceń.... a po stronie sprzedaży zleceń 48.
Wow!!!!!!!!!!!!
Nawet jakbyś chciał sprzedać to nie masz dosłownie komu.... To był żart - spokojnie możesz sprzedać 3169 akcji po średniej cenie 3,44zł.... (od 3,96 do 2,95zł).
No tak,jak mialeś akcje to walczyleś o spółkę jak lew z drożyzną,a jak sprzedałeś, to sam poprzez kpiny wskakujesz na miejsce drożyzny....
Nie lubię czegoś takiego, a takie powiewanie na wietrze może obrówić się przeciw tobie,ale to tak na marginesie,ty rób jak chcesz,to życie zweryfikuje...
nikt tak nie walczy o "imię" spółki jak sama spółka - a tak jak widać dostała kasę od inwestorów i kolejny czas na niej pociągnie. Nawet ogłaszając prognozę się nie wysilili żeby ją przliczyć lub oszacować na nowo. Dla tej spółki inwestorzy po wpłaceniu kasy za akcje to "niechciane dziecko".
I tak chyb jest bo większość oczekiwała wodotrysków a okazuje się, że to normalna firma świadcząca usługi informatyczne w niszowym segmencie... I wycena spółki idzie w kierunku spółek informatycznych - może na +20% w stosunku do prowadzących działalność w segmencie nie niszowym. Czyli schodzimy do poziomu c/z=max 15 dla wyników historycznych... czyli okolice 3zł być może zejdzie do 2,7-2,8 chocby dlatego że po 2,80 - kupowało w pakietówkach bzwbk od starych akcjonariuszy. Ta wycena w przypadku ziszczenia się prognoz na 2012 da c/z=~13,5..... Tam wg mnie zmierza kurs...