Na pewno będzie jeszcze niżej , widać że ktoś rzuca duże pakiety chcąc wywołać panikę.
Spółka która wiele obiecywała w przeszłości , oszukiwała inwaestorów znajduje się na samym dnie.Moim zdaniem to niezły kąsek (długoterminowo) z kilku powodów :
- pierwsze zyski
-umowa z Pzu
-umowa TU Allianz Życie Polska S.A. oraz TUiR Allianz Polska S.A.
-zmiana prawa spowoduje nawet 5-krotny wzrost liczby placówek, które zajmują się opieką nad ludźmi starszymi
http://serwisy.gazetaprawna.pl/praca-i-kariera/artykuly/605823,spoleczenstwo_sie_starzeje_ale_dzieki_temu_mlodzi_beda_mogli_dobrze_zarobic.html
-poprawiająca się polityka informacyjna
Oczywiście ktos złożył wniosek o manipulcje kursem akcji ,dla mnie to jest czysta manipulacja mająca na celu wywołanie paniki.Gdyby mieli ukarać Serenity ,to też należy ukarać 20 % spółek na giełdzie.Typowe zagrywki na papierze rakującym dobre przebicie
.Zobaczycie że za rok cena Serenity będzie oscylować w okolicach20 groszy .Kolejny ważny powód (chyba najważniejszy) kończymy bessę.
Gdyby zarząd nie maczał łap w załamaniu kursu to by cos robili żeby to powstrzymać, a tak niewiele trzeba. Skoro jest to taki kąsek to dlaczego Bylina,Nalepa ani żaden inny nie kupują akcji po 5-6-7 groszy????? Dlaczego nawet palcem nie kiwną żeby zmienic postrzeganie spółki na rynku??? Bo lepiej odkupić akcje po 3 grosze gdy się wywaliło za 33gr
Dnia 2012-04-03 o godz. 10:13 ~enter napisał(a):
Oczywiście ktos złożył wniosek o manipulcje
> kursem akcji ,dla mnie to jest czysta manipulacja mająca na
> celu wywołanie paniki.Gdyby mieli ukarać Serenity ,to też
> należy ukarać 20 % spółek na giełdzie.Typowe zagrywki na
> papierze rakującym dobre przebicie
.Zobaczycie że za rok
> cena Serenity będzie oscylować w okolicach20 groszy
Co to za argumentacja ,placa kary tylko ci ,ktozry sa kontrolowani !!!!!!
20 gr to zobaczysz na emeryturze ,ktorej i tak nie dostaniesz :))))
''Gdyby zarząd nie maczał łap w załamaniu kursu to by cos robili żeby to powstrzymać, a tak niewiele trzeba. Skoro jest to taki kąsek to dlaczego Bylina,Nalepa ani żaden inny nie kupują akcji po 5-6-7 groszy????? Dlaczego nawet palcem nie kiwną żeby zmienic postrzeganie spółki na rynku??? Bo lepiej odkupić akcje po 3 grosze gdy się wywaliło za 33gr ''
... zgadzam się z Tobą "jasne" na 100% ,inwestycja długoterminowa ,..i nikt nie zarzuci im ,że tylko oni brali tani papier ,argument wytrącony -wszyscy mogą zasilić się po taniości .Tak się zastanawiam czy ....przypadkiem nie załadować III filar (emerytalny) w ten papier ?? jako lokatę na jakieś 10-12 lat .????.
Tom fundusz emerytalny to można załadować w KGHM a nie w Serenity i to w takiej sytuacji jak teraz gdzie nie wiadomo co się stanie. Mając kasę w tym "serze szwajcarskim"z wyjątkowo dużymi dziurami trzeba sie liczyć z dużymi stratami, a kupno za 4-3gr zmniejszają tylko to ryzyko.
o takim poziomie myślałem 3-4-5 gr z możliwością co miesięczną dokupienia ,a fundusz to mój osobisty -prywatny ,gdyż na te państwowe nie ma co liczyć .
Ochrona zdrowia ,rehabilitacja ,zakłady paliatywne to przyszłość, która tu w Polsce się rozwinie, tak jak na zachodzie czy chcemy tego czy nie ,taki jest fakt .
Chciałbym inwestować ,a nie grać ,ograniczając ryzyko do minimum ,dlatego interesuję się tym tematem ,..... no i oczywiście surowce ,których jest coraz mniej .
W długim terminie inwestycje ,...to mi łazi po głowie ,
Ale zrozum że Serenity może nie wypalić. Konkurencja z domami starców już się pojawia np. Continnum care które wejdzie na giełdę pod koniec roku, a rynek rehabilitacji bardzo szybko się wypełnia.Takie ośrodki rosną jak grzyby po deszczu nawet w małych miejscowościach i rentowność będzie spadała, a Serenity nie wykorzystuje przewagi czasowej jaka miała i możliwe że już nic nie zdziałają. A nawet jak spróbują to zawsze mogą dodrukować z 200-400 milionów akcji, które rozwodnią wartość spółki. KGHM to jest inwestycja na lata szczególnie po ostatnich przejęciach nawet podatek Tuska im nic nie zrobi.
Dnia 2012-04-03 o godz. 21:07 ~tomi napisał(a):
> Hmmmm ....pomyślę, poobserwuję , do końca roku mam czas
> ,...na pewno coś wybiorę ,
...dzięki za posty , pozdrawiam
> ,
tomi.
PS. papiery SRT posiadam ,
ciekawostka że niejaki tomi pisze z gdyni z vectry, jakoś sporo tu osób z trój miasta produkuje się na wątku serenity, zarówno in pus oraz in minus.
Dnia 2012-04-04 o godz. 07:12 ~jarek napisał(a):
> Dnia 2012-04-03 o godz. 21:07 ~tomi napisał(a):
>
> Hmmmm ....pomyślę, poobserwuję , do końca roku mam czas
> > ,...na pewno coś wybiorę ,
...dzięki za posty ,
> pozdrawiam
> ,
tomi.
PS. papiery SRT posiadam ,
> ciekawostka że niejaki tomi pisze z gdyni z vectry, jakoś
> sporo tu osób z trój miasta produkuje się na wątku
> serenity, zarówno in pus oraz in minus.
....niejaki ''tomi'' nadaje z Vectry z Dolnego Śląska ,żadna ciekawostka ,a w trójmieście byłem ostatnio 22lata temu ,,,
pozdrawiam @jarka :-))))))))