od dawna było wiadomo że Kłos to figurant w tej spółce
nawet nie sprzedał akcji tylko przekazał
przypuszczalnie 60 mln akcji trafiło do Malka, 6 mln do Stochniałka
spółki na Cyprze po to aby nie płacić podatku z zarobku na EPI
Info dobre , bo patrzac na Morpol sytuacja jest identyczna( wiec za tymi funduszami stoja osobowy zwiazane lub sam J.Malek). Pytanie dotyczy jak wyglada sprawa z ogloszeniem wezwania czy istnieje w tym wypadku taki obowiazek. Cos czuje ze beda chcieli tanio wycofac spolke z NC.
ryzyko wycofania EPI istnieje; trzymanie kursu by to tłumaczyło;
ale z drugiej strony Malek ma ciągle w planach wprowadzenie Morpolu na GPW a takim ruchem plusów sobie nie narobi;
dla dobrego debiutu Morpolu najlepsze byłoby przejęcie przez niego EPI, pompka i wykazanie zysków;
przekazanie akcji spółkom na Cyprze to może być tylko wstęp w celu uniknięcia zapłacenia podatku od sprzedaży akcji kupionych za grosze
oczywiscie przeniesienie akcji na cypr to tylko kwestia podatkowa, a wycofanie Epigona ma jakis sens, konkurencja uzyska jeszcze mniej informacji( choc i tak sa one tylko sporadyczne ) a moze trzeba podejsc bardziej optymistycznie i pomyslec o 1 PLN
Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80454/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
przejrzystość informacji i jawność danych zawsze w EPI stały na wysokim poziomie
utajnienia
jakby nie można było od razu podać kto się kryje za tymi spółkami
teraz znów czekanie i domysły; jak mnie to ......