Czy ktoś z Was forumowicze wie jak działa przyłącz własnej księgowości pod Taxxo ? Bardzo podoba mi się sama idea, niestety moje biuro rachunkowe nie dysponuje żadną platformą on-line i niestety bez echa zostało moje zapytanie o taki dodatek. Jak zatem mam wprowadzić w swojej firmie takie narzędzie, skoro jak dobrze rozumiem musi ono działać z biurem rachunkowym ? Jeżeli ktoś wie jak bezproblemowo wdrożyć i w ogóle ma jakies doświadczenie to proszę o opinię, ewentualnie pomoc . Województwo śląskie, branża usługowa.
i w ogóle jaka duża jest firma : kadry, ilość procesów itd. dopiero po dobrej analizie potrzeb możesz dobrać odpowiednią księgowość. potrzebnych jest więcej szczegółów. Proszę podaj maila to postaramy się coś doradzić.
w poprzedniej firmie pracowałam w kadrach, ale pamiętam, że główna księgowa robiła nam własnie zestawienia m.in. faktur z delegacji przez taxxo. Bardzo fajny i obrazowy system, nie wiem jak z najważniejszymi funkcjami systemu, ale szybkie zestawienia rozchodów robiła na biegu.
Dnia 2012-04-01 o godz. 10:38 anugaa napisał(a):
> investa jak duża jest twoja firma? Masz właśną działalność?
> spółke cywilną czy z o.o.? Wiadomo, że im większa
> działalność tym większa księgowość.
Witam,
bardzo dziękuję za zainteresowanie. Firma posiada aktualnie status działalności jakkolwiek dynamiczny rozwój i wzrost kapitału prowadzi nas coraz mocniej w kierunku spółki zo.o. Dotychczasowa księgowość była prowadzona przez firmę zewnętrzną i nadal chcielibyśmy, żeby tak pozostało jednak zwiększyły się wymagania. Po pierwsze większa kontrola prowadzonych rozrachunków i analiza, po drugie doradztwo. Wiemy, że rozwój własnej księgowości to nieuchronna przyszłość jednak do tego czasu szukamy czegoś na rynku, co będzie odpowiadać naszym potrzebom. Stąd też zapytałam o Taxxo, bo proponują ciekawe rozwiązanie, nie do końca jednak rozumiem jak taka współpraca wygląda.
słyszałem już wcześniej o pomyśle stworzenia takiego łącznika, nawet czytałem o podobnych systemach, ale teraz po dogłębnej analizie informacji jakie udostępniają na www.taxxo.pl muszę przyznać, że to nie tylko innowacja, ale przede wszystkim ekonomia !!! 299 za prowadzenie małej spółki ? Wiadomo, że nawet mikro spółka to jest obrót dokumentu już w dziesiątkach więc cena jest chyba tylko promocyjna jak się domyślam i niebawem podskoczy, albo jest tylko na pierwszy miesiąc.
Dobra i solidna firma. Trochę ich poznałem ze współpracy consultingowej z Columbusa i zwyczajnie po ludziach widać pasję i wiedzę. Jak najbardziej polecam.
Ponieważ taxxo to system mieszany to jak najbardziej ok. Wystrzegaj się opcji, gdzie masz tylko zdalną księgowość i pomimo faktu, że sprawujesz wirtualną kontrolę nad tym co się dzieje to ciężko jest jechać 200km i porozmawiać f2f z księgowoą, która prowadzi Twoje rozrachunki. Model jaki oferują jest więc jak najbardziej ok i zrobiony z głową.
sam transfer dokumentów to jedyny, ale nieduży problem. Raz wdrożony system jest już później bardzo uniwersalny i zmiany biura są praktycznie nieodczuwalne. Najważniejszy jest wybór biura czego się podejmują sami operatorzy systemu, jakby nadrzędnie. Oczywiście nie ma obligatoryjnych biur, sam otrzymałem 3 propozycje i ode mnie zależało, które wybiorę - kwestia gustu.
w Częstochowie masz najbliżej jakieś biura z systemu, na pewno na śląsku. Ewentualnie pisz bezpośrednio na taxxo.pl niech Ci wybiorą jeżeli jesteś zainteresowana. Ciężko radzić bo nie wiadomo do końca co Ci będzie potrzebne. Mają dobry cs więc najlepiej zapytać.
mam pytanie, czy mając już obsługę księgowości przez zewnętrzne biuro mogę taki system włączyć ? Czy to się wiąże od razu ze zmianą całej księgowości ? no i mam wrażenie, że to się łączy również z jakimś uwiązaniem się umową (na czas określony ?)
Dnia 2012-04-03 o godz. 22:13 ~Mariusz Banaszuk napisał(a):
> mam pytanie, czy mając już obsługę księgowości przez
> zewnętrzne biuro mogę taki system włączyć ? Czy to się
> wiąże od razu ze zmianą całej księgowości ? no i mam
> wrażenie, że to się łączy również z jakimś uwiązaniem się
> umową (na czas określony ?)
tak księgowość przenosisz, jeżeli akurat wybrane przez Ciebie biura nie mają wdrożonego systemu taxxo, ale w przypadku kiedy takie biuro będzie chciało podjąć współpracę, to no problem. Ogromnym plusem, jest bezproblemowe przeniesienie księgowości gdzie indziej. Przejście na taki system daje Ci ogromną swobodę w przypadku zmiany miejsca działalności.
a jak przychodzisz do biura rachunkowego ze swoimi papierami to też musisz płacić coś na start ? No właśnie ;) Niepotrzebnie rozdzielacie tę opcję taxxo od biura, bo to jest przecież nierozerwalna część, jakby iinterfejs biura. Jest to zwyczajnie rozbudowana oferta biura rachunkowego o dodatkowe opcje, czy pakiet opcji.
Bardzo interesujące połączenie, ale najważniejsze co wynika z prezentacji systemu to chyba bezpieczeństwo zarówno przenosin między biurami (na wypadek zmiany rezydencji księgowości, co nomen omen zdarza się czasami) jak i certyfikowania samych biur. Chyba pierwsza firma, która w końcu dała profesjonalną platformę online, która obsługuje spółki z.o.o., a nie tylko kpir-y. Proszę o jakieś opinie.
spokojnie w 4 stówach się zamkniesz, chyba, że masz bardzo duży obrót papierów. zależy też pewnei w jakim mieście. we Wrocławiu za dizałalność (20-40 dok) płacę 390 PLN.
Mają nieźle rozwinięta sieć jak na tak nowatorskie rozwiązanie, powiedzmy w skali naszego kraju. fajerwerki jak moja księgowa, ale w swojej cenie to wchodzę :D
Dnia 2012-03-31 o godz. 15:05 invvesta napisał(a):
> Czy ktoś z Was forumowicze wie jak działa przyłącz własnej
> księgowości pod Taxxo ? Bardzo podoba mi się sama idea,
> niestety moje biuro rachunkowe nie dysponuje żadną
> platformą on-line i niestety bez echa zostało moje
> zapytanie o taki dodatek. Jak zatem mam wprowadzić w swojej
> firmie takie narzędzie, skoro jak dobrze rozumiem musi ono
> działać z biurem rachunkowym ? Jeżeli ktoś wie jak
> bezproblemowo wdrożyć i w ogóle ma jakies doświadczenie to
> proszę o opinię, ewentualnie pomoc . Województwo śląskie,
> branża usługowa.
Ania 600 526 993
Kołobuck
Jeżeli prowadzona przez Ciebie firma jest spółką zoo, to instalacja systemu oferowanego przez taxxo jest ok, szczególnie przy takim pakiecie podstawowym. Dla spółki, koszty prowadzenia księgowości to minimum 600 zatem wybór ten racjonalny jest już ze względów finansowych. Oczywiście jeżeli potrzebujesz jakiś bardziej zaawansowanych rozwiązań to wyjdziesz z pakietu startowego, ale masz wtedy kombajn analityczny z pełną kontrolą wydatków, ale to już kwestia oceny potrzeb. Sieć biur stacjonarnych jest bogata, wystarczy się zgłosić żeby znaleźli coś w okolicy, a Śląsk to w końcu duża i gęsta aglomeracja.
pracowałam przez chwilę na tym systemie w byłej firmie, również spółce i głównym argumentem jaki zadecydował o zmianie były koszty. Okazało się w trakcie korzystania, że ma wiele przydatnych funkcji i w tym cięciu kosztów wzbogaciła się oferta co uważam za duży plus. Z doświadczenia na plus:
- obsługa spółek zoo
- super organizacja ruchu dokumentów - logistyka do wyboru
- wgląd w bieżący stan firmy - dobre zestawienia w formie wykresów
- kalendarz i przypominacz płatności
TT
nie ma znaczenia jaki jest profil firmy w sensie prawnym, obsługa jest technicznie identyczna, i tak samo użyteczna (funkcjonalności mają takie samo wykorzystanie dla wszystkich). Akurat obsługujemy zarówno sc, zoo, jak i działalności na książce.
Czy coś takiego opłaca się przy prowadzeniu lokalu gastronomicznego ? Nie wiem czy warto coś takiego zainstalować przy obrocie ok. 20000 tysięcy miesięcznie. Niestety nei mam czasu w ogólę zajmować się księgowością, a to jak widzę bardzo fajnie optymalizuje czas.
Dnia 2012-04-17 o godz. 10:11 ~Fijałek napisał(a):
> ja tam wolę tradycyjną księgową. czuje wtedy jakąś kontrolę
> nad papierami, a nie jakieś wirtualne księgowe...
Przecież to nie jest żadna wirtualna usługa, ludzie. Zobacz na stronie taxxo.pl jest jasno opisane i podkreślone, ze to hybryda biura, które masz pod ręką w swoim mieście z dostępem online i analizą danych na poziomie przeglądarki.
Rzeczywiście, wirtualna księgowa to bym nie chciała mieć zwyczajnie dla bezpieczeństwa, ale tu jest tak właściwie podwójne zabezpieczenie, bo masz dostęp do bieżących procesów na Twoich dokumentach. Korzystam z podobnej usługi i brakuje mi tylko paru funkcjonalności, które oferuje taxxo, ale i tak jestem bardzo zadowolona ze swojego providera.
Dnia 2012-04-18 o godz. 20:13 ~Marzenna napisał(a):
> Dnia 2012-04-18 o godz. 20:10 ~Cit - Ciot napisał(a):
> > a z jakiego korzystasz aktualnie ?
z wfirmy,
> przyzwoita propozycja dla małej działalności gospodarczej.
No właśnie, taxxo jest bardziej pod spółki i te funkcjonalności o których pisałaś ciężko jest znaleźć u mniejszych operatorów. Też szukam jakiegoś dobrego, hybrydowego rozwiązania i póki co research. Ostateczną decyzję podejmie zarząd, ale ja jako gk musze wydać ostateczna opinię. Do naszego profilu najbardziej pasuje własnie taxxo. Dziękuję za pomoc.
sprawdź amon z Częstochowy, znam właściciela i jest zajawiony na punkcie nowych technologii. jeżeli nie udostępniają taxxo radzę sprawdźić bezpośrednio na taxxo.pl. Na pewno jest biuro w Opolu, ale to może być niestety zbyt daleko od Kłobucka, dlatego warto poszukać gdzieś bliżej, najlepiej sprawdzając w centrali.
Dnia 2012-04-24 o godz. 19:46 ~Koniarek napisał(a):
> sprawdź amon z Częstochowy, znam właściciela i jest
> zajawiony na punkcie nowych technologii. jeżeli nie
> udostępniają taxxo radzę sprawdźić bezpośrednio na
> taxxo.pl. Na pewno jest biuro w Opolu, ale to może być
> niestety zbyt daleko od Kłobucka, dlatego warto poszukać
> gdzieś bliżej, najlepiej sprawdzając w centrali.
proszę o jakiś kontakt, jeżeli korzysta Pan w Opolu z taxxo, chciałabym zobaczyć jakąś stronę, albo przynajmniej zadzwonić jakie warunki oferują. Sama oferta taxxo jest bardzo ciekawa, ale chyba wcale nie musi być tak samo z biurem. Mieszkam w Krapkowicach i tu też ma siedzibę firma.
czy to, że w bazie mają 50 biur jest jakimś ograniczeniem ? Mam na myśli geograficznie, czy można korzystać z biura, które jest oddalone od biura i czy to też załatwiają ?
Dnia 2012-05-02 o godz. 16:07 ~rainman napisał(a):
> czy to, że w bazie mają 50 biur jest jakimś ograniczeniem ?
> Mam na myśli geograficznie, czy można korzystać z biura,
> które jest oddalone od biura i czy to też załatwiają ?
Wysłałam do nich zapytanie, czy udostępniają taką usługę w Radomiu, bo z moich poszukiwań okazało się, że nie. Potwierdzili i po niecałym miesiącu wdrożyli system w miejscowym biurze, więc to nie jest jakaś przeszkoda. Najlepiej zadzwoń, czy mogą coś takiego zrobić w Twojej miejscowości.