Well, well, well... Jak to mówili starożytni Indianie... :)))
Miało nie być nowych emisji, a drukują po całości...
Miał być nowy Inwestor, a zapowiada się dłuższy mariaż z CZP...
Miał być nowy Zarząd, a zapowiada się panowanie Króla po wsze czasy...
Miały być majtki,rum i cygara, a będzie jedno, wielkie NIC w lasach Komi...
Poza tym Zbycho, Mistrz Nie Merytorycznych Odpowiedzi i Kłamca Nie Jedyny Taki - gdzieś się nam stracił i najwyraźniej opuścił Was, Bracia i Siostry w biedzie...
A chłop dalej Was uprzejmie informuje, że siedzicie w kupie po samą szyję...
Dnia 2012-03-31 o godz. 08:18 ~chłop z mazur napisał(a):
> Well, well, well... Jak to mówili starożytni Indianie...
> :)))
Miało nie być nowych emisji, a drukują po całości...
> Miał być nowy Inwestor, a zapowiada się dłuższy mariaż z
> CZP...
Miał być nowy Zarząd, a zapowiada się panowanie
> Króla po wsze czasy...
Miały być majtki,rum i cygara, a
> będzie jedno, wielkie NIC w lasach Komi...
Poza tym
> Zbycho, Mistrz Nie Merytorycznych Odpowiedzi i Kłamca Nie
> Jedyny Taki - gdzieś się nam stracił i najwyraźniej opuścił
> Was, Bracia i Siostry w biedzie...
A chłop dalej Was
> uprzejmie informuje, że siedzicie w kupie po samą szyję...
> Pozdrawiam serdecznie w ten wietrzny poranek,
Wasz chłop z
> mazur
Chłopie co to za podsumowanie??? Ty jako CZARNA IKONA tego forum strasznie obniżyłes loty w merytoryce wypowiedzi, aż cisną się słowa Premiera z wczorajszej debaty w sejmie " Nie na tym polega odpowiedzialność przywódcy, panie Chłopie, to jest tak łatwa rzecz, ja bym się powiem szczerze, wstydził na pana miejscu podejmować tak łatwych zadań. Myślę, że nie po to pana " wybrano", aby się pan podejmował TAKICH PODSUMOWAŃ, które właściwie jest w stanie wykonać każdy PĘTAK, bo to jest najprostsze, co może być......." :):):):
Najwięcej i najtaniej można kupić właśnie gdy następuje zwątpienie i ucieczka ulicy. Tak robi gruby. Gdy ulica popada w skrajny optymizm zachwalając na wszystkie strony to jest czas na ucieczkę grubego. Zapamiętaj chłopie że kupuje się gdy wszyscy chcą sprzedać a sprzedaje gdy każdy chce kupić. Pozdrawiam !
Piszę ogólnie o zasadzie. Nie przeczę że może być taniej. Pisanie o mega rajdach lub mega zwałach jest równie niepowazne jak sugerowanie się wypocinami z forum. Nie mam akcji Pronka. Nie przeczę obserwuję walor jak i wiele innych. Na obecną chwilę uważam że są ciekawsze spółki. Nie wyśmiewam tych,którzy zdecydowali się kupić Pronka już teraz. Życzę wszystkim powodzenia i przemyślanych inwestycji.
Jednym zdaniem, Twój głos nie wnosi nic nowego do dyskusji.
Raz piszesz, że może to dobry moment, aby kupić, bo jest już duże zwątpienie. Za chwilę, że moze jeszcze spadnie... Nie wiesz, co się bedzie działo z kursem. A ten, kto wchodzi na to forum, z reguły chce na nim zaczerpnąć informacji, co widzą i czują inni uczestnicy rynku. Po Twojej wypowiedzi nie wiedzą nic nowego, przykro mi.
Chciałbym również zauważyć, że nikt tu nie pisze obecnie o mega zwale, ani o mega rajdzie. Ci od rajdów już uciekli stąd z podkulonym ogonem i liżą rany na innych spółeczkach. Od mega zwały byłem ja, jak PRO latał jeszcze po prawie 2 PLN.
Takich jak Ty, którzy mówili, że jestem niepoważny, było wtedy wielu. Ale do dziś nie ostał się żaden.
A na koniec drobna uwaga: ja nikogo nie wyśmiewam. Ton moich wypowiedzi jest skierowany do konkretnego, wąskiego już grona tych, którzy jeszcze, z jakiś niewiadomych mi przyczyn, wierzą w to, że tu zarobią miliony. Niestety, jeśli nie widzą, co się będzie działo dalej z kursem tej spółki, to znaczy, że sposób mojej wypowiedzi, którego używam od paru tygodni, jest jak najbardziej poprawny. Są albo ślepi, albo, niestety muszę to napisać, niespełna rozumu, aby wierzyć, że akcje PRO dadzą im jakiś godziwy zarobek w przyszłości...
Tu już nie będzie ani 1 PLN, ani 0,85 PLN... Nawet 0,20 PLN nie zobaczycie. Taka jest prawda o tej spółce.
Nie wiem, jak mam Ci to powiedzieć, abyś zrozumiał to we właściwy sposób.
Moją rolą tu nie jest naganianie w spadki lub wzrosty. Owszem, być może będę zainteresowany wejściem kapitałowym w tą spółkę, ale jej cena, przy dzisiejszych uwarunkowaniach rynkowych i po wstępnej analizie sytuacji w samej spółce, musiałaby wynosić na dzień dzisiejszy 6 groszy.
Jak widzisz, do mojej ceny jest daleko. Nie mniej jednak nic, ZUPEŁNIE NIC się nie stanie, jeśli spólka do tych 6 groszy nie spadnie. Względnie spadnie (w co wierzę bardzo głęboko), ale w momencie, jak osiągnie tą cenę, sytuacja na niej nie poprawi się na tyle, aby można było w nią zainwestować.
To, że twierdzę z całą stanowczością, co czeka w najbliższym czasie kurs jej akcji, wynika z mojej wiedzy na jej temat. Jest ona, w porównaniu do zdecydowanej większości uczestników tego forum (jak i każdego innego na temat PRO) po prostu OGROMNA. Wiem, jak myśli jej Prezes, jakie ma plany związane z jej prowadzeniem, co dla niego jest najważniejsze i jakimi metodami będzie wdrażał swoje pomysły. Jestem tu od ponad roku i do tej pory pomyliłem się TYLKO raz. Nie przewidziałem ostatniej aprecjacji kursu PRO z 10 do, bodajże, 18 groszy. Krótkotrwałej aprecjacji, jak widać na wykresie.
Dla Twojej informacji: jako jeden z nielicznych tu potrafiłem też na tej spółce zarobić. I to całkiem poważną sumkę.
Więc nie pitol mi tu, kochany Sylwestrze, o tym, czy jestem poważny, czy też nie. Jak chcesz, poprzebywaj tu z nami troszkę, a potem wrócimy do tego tematu. :)))
Szanowny kolego. Zamiast nieustannie pisać czego nie kupować by nie stracić to napisz co kupić by zarobić. Ja to zrobię jutro i zobaczymy w perspektywie kilku tygodni kto potrafi zarobić a kto tylko uczepić się spółki w sytuacji Pronox-a i wyśmiewać się z akcjonariuszy.
Ja na dzień dzisiejszy w krótkiej perpsektywie (do miesiąca czasu) nie zalecam wchodzić w żadną ze spółek. Według mnie bedzie mała zwała, o której piszę już od listopada 2011r.
Ale skoro mówisz nam, że jutro w coś wchodzisz, to chętnie posłucham Twojego typu na te parę tygodni, aby potem móc Cię z tego rozliczyć lub przyznać Ci rację.
Podzielisz się z nami swoimi przemyśleniami na temat Twoich jutrzejszych zakupów?
Autor: wnp.pl (DC) | 31-03-2012 08:38
Ireneusz Król odchodzi z Centrozapu
Ireneusz Król, wieloletni prezes Centrozapu, w połowie br. odejdzie ze spółki. Razem z nim z zarządu spółki odejdzie Mariusz Jabłoński, wiceprezes i dyrektor ds. strategii i rozwoju. Obaj skupią się na działalności w zarządzie spółki Pronox.
- Obecnie jestem równocześnie prezesem Centrozapu i Pronoxu, to nie jest łatwa rola. Centrozap został już zrestrukturyzowany, teraz przesuwamy wszystkie działania restrukturyzacyjne do Pronoxu. Będę budował nowy Pronox. Jestem restrukturyzatorem i nadal na tym chciałbym się koncentrować – mówi dla wnp.pl Ireneusz Król.
ZOBACZ TAKŻE
Centrozap sprzedaje w Polsce biomasę z Rosji
Centrozap zmienia nazwę na Ideon Energy
Centrozap będzie handlował gazem ziemnym
Centrozap – odbudowa
Jak informuje, w Centrozapie ma zawarty kontrakt menadżerski obowiązujący do 30 czerwca 2013 r., ale odejdzie ze spółki już w połowie br., po Walnym Zgromadzeniu Akcjonariuszy.
Razem z Ireneuszem Królem z zarządu Centrozapu odejdzie Mariusz Jabłoński, wiceprezes i dyrektor ds. strategii i rozwoju, który zasiada również w zarządzie Pronox. Obaj skupią się na działalności w zarządzie spółki Pronox.
Ireneusz Król nadal zachowa jednak wpływ w Centrozapie. 14,61 proc. akcji Centrozapu należy do spółki CMS, której współwłaścicielem jest Ireneusz Król.
Spółka Pronox, znajduje się w upadłości układowej.
Autor | ~chłop z mazur [195.205.193.*] 2011-11-02 19:45
Niniejszym chciałem podziękować Wam za możliwość zarobienia super kasy na Pronku.
Zacząłem kupować troszkę za szybko, bo po 0,21, ale średnią miałem ok. 0,18 PLN.
Nie udało mi się już więcej zbić, więc ten poziom uznałem za rozsądny.
Dzisiaj zrealizowałem zyski. Procentowo może nie duże (niecałe 100%), ale jak na ponad 8 miesięcy ciężkiej roboty, to chyba mi się należało, prawda...?? :))))
Sumka 6 cyfrowa, z czwóreczką z przodu. Oczywiście CZYSTEGO ZYSKU. :))))
Zaraz pewnie napiszecie, że za szybko wyszedłem. Może i tak, ale mnie taki pieniądz i tak zadawala. Lepszy nowy mietek w garażu, niż Maybach w Katalogu... :)))
Dziękuję Wam, moi mili, za udział w tym przedięwzięciu. I za podbitkę, którą zrobiliście. Bez Was by mi się nie udało.
Jutro zmieniam nick'a i IP - i otwieram nowy rozdział w swoim spekulanckim życiu. Jeszcze nie wiem, na której spółce, bo mam aż 4, nowe typy...
Aha. I na serio nie mam na imię Wojtek. Ale i tak Was pozdrawiam.
Życzę, aby urosło Wam do samiuteńkiego nieba, ale 0,50 PLN, moim skromnym zdaniem, nie przebije... :)
Autor: ~chłop z mazur [217.197.76.*], 2011-12-16 22:33
Witam,
Na wstępie krótkie wyjaśnienie: nie siedzę przy komputerze tyle, co kiedyś. Mam problemy zdrowotne i całymi dniami jeźdzę po lekarzach, ewentualnie załatwiam swoje sprawy prywatne, bo nie zostało mi już chyba za dużo czasu.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 1: nie będzie na razie żadnych wzrostów, gdyż primo: drukarnia chodzi pełną parą (a komuś trzeba wyżenić papier), a secundo: nie ma fundamentów pod wzrosty. Spółka nadal jest przewartościowana, nie tak dużo, jak kiedyś, ale jednak.
Odpowiedź na Twoje pytanie nr 2: nie jestem zapakowany w Pronka, nie mam ani jednej akcji, nie znikam obecnie z forum. Co do "naganiania": piszę o tej spółcę od prawie roku, jak latała jeszcze po prawie 2 złocisze. Już wtedy przewidziałem dzisiejsze poziomy.
Możesz oczywiście pisać, że się zaparłem, zdusiłem kurs z 2 PLN na 10 groszy, że płaci mi rabbit, że jestem zapakowany na kilkanaście milionów akcji, itp. bzdety. Narażasz się tym na śmieszność i postrzeganie Twojej osoby jako oderwanej całkowicie od rzeczywistości. Ale to Twój problem.
Od wielu miesięcy jestem tu postrzegany jako "ten najgorszy", za którego przyczyną to wszystko, co teraz macie, sie stało. Nie będę z Wami wchodził w polemikę w tym temacie, bo nie ma ona najmniejszego sensu.
Jeśłi natomiast ktoś chce mi zadać logiczne i merytoryczne pytanie, chętnie na nie odpowiem.
W ten sposób to możesz jeszcze długo czarować gawiedź na forum, że coś sie wydarzy...
Ale troszkę Cięr ozumiem: nie masz ani jednego argumentu przemawiajacego za wzrostami, wszystkie Twoje domysły niewypaliły, a kasy na koncie masz coraz mniej...
Mało tego: Króliki pozostają w spółce, będą dalej dzierżyć berło i uprawiać tutaj to, co potrafią najlepiej. Czyli drukować, drukować, drukować...
Bo nie sądzisz chyba, że skalają się jakąś pracą, prawda...?
Powiedz, potrafisz spojrzeć w ekran i powiedzieć tym, co ich ubrałeś w nic nie warty papier toaletowy, przynajmniej zwykłe PRZEPRASZAM, POMYLIŁEM SIĘ...?
Król rozłoży Pronox na łopatki. Zobaczycie. Kurs już powyżej 12gr nie skoczy. Będzie po zawyżonych cenach skupował odpady z Centrozapu!!! Już zaczął - 20mln ba pseudo wirtualną biomase w Komi wyłożył.
Ta spółka już jest trupem.
A Król ją ud**i na amen.
Za chwilę poprzerzucają resztę swoich "aktywów" z CZP, takie jak Zakład Wiecznie Pod Kreską ZGODA i takie tam, inne śmieci, nie przynoszące żadnych zysków.
Krótko mówiąc: CMS ma większy pakiet CZP niż PRO, więc zależy im, aby to CZP szedł do przodu. Kosztem PRO...
Ależ tu się będzie działo... :(((
Dlatego też Król chce zostać w PRO, bo wie, że i tak jest spalony w biznesie. A do CZP włoży jakąś osobę z nieskazitelną przeszłością, aby CZP w ciągu roku, dwóch poszedł w okolice przynajmniej 50-60 groszy. Tam ma wolumen obrotu, więc spółka i tak się utrzyma przy życiu, a PRO... :(((
Oczywiście nie wykluczam w międzyczasie jakiś dobrych informacji, które pomogą wywalić parę milionów rolek papieru toaletowego w rynek, ale 6 groszy na PRO NIEUNIKNIONE.
wygląda na to, że na obecną chwilę to chłop ma rację, gdyż wydarzył się scenariusz najgorszy z możliwych!!!
Król za sterami Prx czyli gość bez skrupułów i etyki w biznesie i bez grubej kasy, który POTRZEBUJE emisji!!!