działki przy ul. Kasprzaka. Dzisiaj mamy 30 marca i komunikatu jak na razie brak. Jest to ewidentne lekceważenie akcjonariuszy. Swoją drogą nie mogę pojąć olewającego stosunku władz Warszawy do inwestycji na tej działce. Jest inwestor, ma doświadczenie, ma kasę, miasto na tym zarobi, a planu jak nie było tak nie ma.
Jest info. Niestety - umowa wygasła, nie ma aneksu przedłużającego. Może niechcą czekać miesiącami czy latami aż szanowna warszawka pochyli sie nad planem...
szkoda bo jak deal był w cenie to czeka nas zjazd
bez sensu... zajmują sie duperelami a nie mogą wydac decyzji, z której:
kase mialby BLI
kase mialoby miasto
kase mialby zapewne U Skarbowy
kase mieliby kontrahenci budowlani JWC oraz JWC
kase mieliby ludzie bo mieliby robote
kase mielibysmy MY i mozna pisac i tworzyc cały łancuch powiązań
a jest dupa bo urzednicy wola wydac uchwale dotyczącą wyciecia 3 drzew miedzy wolską a plocką !!
Teraz lepiej zacznijcie czynnie dopingowac Polonie. Jak zdobedą mistrza polski to Wojciechowski bedzie mial lepszy humor i może przypomni sobie o poletku przy Kasprzaka
:-)
Na tym placyku docelowo miało być 3000 mieszkań + kompleks usługowy o pow. 72 tys m2. Przez brak planu, a dokładniej przez brak uchwały bo plan już jest opracowany, urzędnicy UM Warszawy /pod wodzą PO żeby nie było niedomówień/ torpedują inwestycję na 600 - 700 mln pln. No cóz, przypadek pewnie to to nie jest.
spokojnie, może warunkiem uchwalenia planu na tym terenie było uchwalenie planu po drugiej stronie ulicy i dopiero jak tam klepnięte to tu za tydzień może być kolejna uchwała. Strasznie nerwowi jesteście!
głupio byłoby uchwalić plan budowy osiedla i po drugiej stronie mieć np fabryke konserw, może takie rozwiązanie jest po myśli zarówno Blackliona jak i Const
Jak na razie to umowa wygasła. Dziwi mnie tylko, że PO ma w "tyle" swój elektorat bo lwia część pieniędzy przeznaczonych na inwestycję zasiliłaby rynek warszawski /hurtownie itp./. Widocznie te kilkaset baniek, a z wykończeniem i wyposażeniem drugie tyle, im lata.
wiem, że te wieczne opóźnienia są irytujące ale spokojnie... nie po to uchwalali podział planu, uzasadniając potrzebą uchwalenia w pierwszej kolejności planu dla Prądzyńskiego, żeby teraz odwlekać o kolejne miesiące uchwalenie MPZP dla VISa...
W dzisiejszym "Pulsie Biznesu" ukazał się artykuł mówiący, iż JWC nadal liczy na teren po VIS. Niestety nie mam dostępu po Pakietu Inwestor, aby móc go tutaj wkleić.
Józef Wojciechowski: Nadal kupujemy działkę przy ul. Kasprzaka
Józef Wojciechowski, właściciel JW Construction, poinformował Puls Biznesu, że nadal jest zainteresowany zakupem działki przy ul. Kasprzaka w Warszawie. Jak powiedział na łamach gazety, jego spółka powinna jeszcze raz aneksować umowę, bo wstrzymuje ją tylko brak miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego.
blef ??? z czyjej strony ??
Zdaje sie, że BLI i JWC są żywo zainteresowani transakcją
Problem chyba tkwi w urzednikach... tylko problem jakiej maści (?) ;-)
Może trzeba było im posmarować by to przyspieszyć a nikt tego nie zrobił, bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze, ale myśle że przydałoby się jakieś info ze strony BLI o planach renegocjacji tej umowy.
ja bym wolał info z UM że ma być głosowany plan:) wtedy nie byłaby potrzebna dodatkowa umowa tylko podpiszą od razu finalną...
Jasne, od biedy dobre i info o nowej warunkowej z JWC