• Pakiet Autor: ~mepps [83.29.16.*]
    Ale ktoś zgarnął pakiet! Coś się szykuje!:)
  • Re: Pakiet Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Wygląda na to że spółka impel i jej akcjonariusze odetchnęli z ulgą że biznes developerski już impela nie dotyczy i dobrze bo może gdyby nie to wydzielenie to w jakiejś nieokreślonej przyszłości ten biznes pogrążyłby obie firmy a tak impel może się już zająć tylko usługami nie zawracając sobie głowy nierentowną na razie budowlanką . Liczę że impel teraz będzie już rósł bez przeszkód . Rosnące obroty mogą sugerować powrót kursu do poziomów cenowych sprzed korekty .
    Ciekawe co tu będzie , znowu latają piękne pakiety .
  • Re: Pakiet Autor: ~jac [46.113.178.*]
    albo ktoś pozbył sie pakietu
    Tego nie wiem ale widzę że rynek nie pozwala na mocną przecenę tego waloru . To dobrze .
  • Re: Pakiet Autor: ~jac [46.113.18.*]
    na wzrost rynek tez nie pozwala. no nic tylko cierpliwosc pozostaje
    Tu masz całkowitą rację że nie pozwala też rosnąć . Ja kiedyś pisałem że spodziewam się tutaj za jakiś czas wezwania w celu skupu i umorzenia akcji -takie mam przeczucie . Prezes podkreślał w kilku wywiadach że walory impela są niedowartościowane . Jedno jest pewne impel nigdy nie był w tak dobrej kondycji finansowej w jakiej jest teraz i aż dziw bierze że walory są wyceniane po takiej cenie . Myślę że również profil firmy tylko sprzątającej ,piorącej i ochraniającej nie jest dla rynku zachętą ale do czasu . Zastanawiające jest również to że nie zwołano NWZA mają niby na to pół roku od zakończenia się roku finansowego ale z tego co ja pamiętam to chyba były wcześniej . Jeśli się mylę to niech ktoś poprawi .
    Chyba wychodzimy z trendu bocznego górą .
  • Re: Pakiet Autor: ~jac [83.17.162.*]
    My to mamy pecha; jak impel chce rosnąć to rynek dołuje sie. Oby tylko nie poddał sie tej tendecji, jak na razie niezle sie trzyma.
    Ta spółka powinna mieć coraz lepsze wyniki finansowe . Ale jak to na giełdzie wyniki finansowe mogą okazać się niewystarczające aby spółka zaczęła się inwestorom podobać . Chyba że wysokość wypłacanych dywidend będzie z roku na rok coraz wyższa to wtedy może skłoni giełdę do wyższej wyceny naszej spółki .
[x]
IMPEL 0,39% 13,00 2021-03-03 13:46:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.