chyba ukształtował nam się pseudo młot w układzie dziennym, z białym korpusem, można go zakwestionować ale w układzie 6 godzinnym widzę potwierdzenie tej formacji, tyle że z korpusem czarnym, czyżby jutro up?
Kasus - pisz proszę o młotach i świecach, o gwoździach i pochylniach, napisz o nożycach i betoniarkach (nic z cynizmu tu nie ma), ale też niech to ma związek z AF i tym, czego nie robią...od stycznie coś się jednak ruszyło, ktoś nas odwiedza, małe spekulacje mogą wpływać na kurs - fajnie, ale ja już mam dosyć, chcę krzycząc przerzucić nieco środków na inne akcje, no i na staw, i tak tu zostanę, bo odrobić mieszkanie to zabawa na lata...dobra, miałem mniej pić... do 1,4 czuwaj
Świecę o małym korpusie, położonym w pobliżu górnego jej końca i długim dolnym cieniu, pojawiającą się w trendzie spadkowy, nazywamy młotem. Wymowa tej formacji jest optymistyczna i zapowiada wzrost kursu. Młot ma największe znaczenie prognostyczne, jeśli pojawia się po dłuższej zniżce, na rynku wyprzedanym.
Potwierdzeniem młota powinien być wzrost kursu na kolejnej sesji. Jednak często zdarza się, że pierwsza zwyżka jest w całości niwelowana przez wciąż jeszcze silne niedźwiedzie, dlatego zawierając transakcje w oparciu o młot, należy umieścić linię obrony w najniższym punkcie formacji. Jeśli na zamknięciu ceny spadną poniżej tego poziomu znaczy to, że formacja załamała się.
chyba kolego powinieneś faktycznie mniej pić nie ogarniam Twojego postu, zapewne jest z przekazem podprogowym ;) .... Zainteresowany wie o czym piszę,a jak pisałem o 1,11,to kto popatrzył i mnie posłuchał,nie musi teraz pisać głodnych kawałków.
Zachłanność, wróg nr 1 inwestora. Myśmy myśleliśmy, że Ty kłamiesz. Żebym wiedział, że jesteś ze śląska o bym uwierzył. Do końca nie wiem czy jesteś z Krakowa, czy ze śląska. Ślązacy są OK.
schizi ślonzołki som ok do tych co som do nich ok...:) wszystko polegoł na wzajymnyj tolerancji i poszanowaniu i tylko tak mozna budowac jakies relacje a nie na tym ze biołe je czorne a czorne je biołe...ale schizi co jak co ślonzołki Cie kochajom przynajmniej ci co som na forum...:) ludzie w tym kraju miyndzy sobom sie nie znaja ale tak to juz je...
Wszystkygo Nojlepszego z okzaji Świont Wielkanocnych i zeby Wom zajonc połno geszynkow przynios...a nojlepiyj zeby tym zajoncym bol onkel Kurek...:)
W wojsku byłem sam z Pyrlandii, a reszta to Ślązacy -prawdziwi. Przez dwa tygodnie tylko słuchałem, później troszkę rozumiałem :) Ale to stare dzieje, 1983r.
Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80454/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
Ja bym dopisał jeszcze jeden punkt.
Analiza prawdopodobieństwa, polega na tym, że jeżeli coś spadło i nie zbankrutowało to jest więcej niż pewne, że wzrośnie.
100% sprawdzalności.
schizi Ty nasza pyrko kochana...:) na razie to co powiedzial Kurek to robi wiec ja czekam na skup jesli jak mowicie do tej pory go nie bylo...moim zdaniem obecnie powinno byc w okolicach 2 zl ale kto umiejetnie zbil to w okolicach 40gr i skolowal wiarę. Wiara teraz nie wie czy jest tanio i promocja czy jest juz bardzo drogo bo wzroslo o 100%...szczerze to sam sie zastanawiam skad te obroty na tych poziomach ale ok... po 5 latach nagle ludzie chca wywalac po takich cenach...? z reszta moze oni maja racje a my nie i to jest ryzyko , nie wiem sam jestem skolowany:)