Sytuacja fundamentalna spółki jest świetna. Pozbyli się balastu (czyli M-E), a więc można oczekiwać dobrych wyników (jak ktoś widzi jakieś zagrożenia, to proszę napisać). Nie ma problemu z płynnością, a zadłużenie jest w miarę niskie.
Wycena bardzo niska C/WK 0,4, a C/Z po I półroczu będzie poniżej 10.
Albo czegoś nie wiemy albo jest to wynik realizacji zysków i słabych nastrojów.
Spokojnie olo, przecież tutaj było tak zawsze. To jest jak "oczyszczenie po tygodniowym zatwardzeniu" - akcje sprzedać muszą ci, którzy kiedyś nie chcieli kupować po 10-14zl, ale kupili po 17-18zł. Taka kolej rzeczy. Potem znów spokojnie do góry.
na wzrostach zmienilo wlascicieli ponad 60000 akcji, przy srednim obrocie po 3000 na sesje szykuje sie miesiac spadkow? czy ktos to widzi tak jak ja czy tylko mi sie to rzuca w oczy? oczywiscie moge sie mylic i przed swietami mozemy miec jeszcze ostre wybicie powyzej 25 zeta, kto wie ?
niestety historia znów sie powtarza po ostrym wybiciu znów spada a potem będzie się długo kisić w okolicach 14 zł . Mnie się udało część sprzedać po 18 . Niestety tylko część
no to mamy jednego z winowajców spadków mam nadzieje ze sprzedasz resztę i więcej się tu nie pojawisz i nie rób takiej zdziwionej miny że spada skoro sam się do tego przyczyniłeś !
a ja widzę inna przyczynę spadków mianowicie ilość Twoich postów.
Jak siedziałeś cicho to kurs rósł, gdy coś napisałeś zaczęliśmy spadać. Teraz jest podobnie a spadki nabierają na sile wprost proporcjonalnie do ilość postów. Typowy atywskaźnik.
stuknij się w dekielek i tyle zobacz kiedy pisałem posty a takie pierdoły jak Ty piszą ludzie którzy ni jak orientują się w sytuacji idź na Resbud a może kupowałeś po 70 zł hehe
fundamentaliści wiedzą, że jak spółka ma potencjał to nie trzeba naganiacz na wzrosty, sama się obroni. W żadnej z Twoich wypowiedzi nie znalazłem (być może coś uszło mojej uwadze), abyś napisał dlaczego ma rosnąć.
Jedynie daros i pankracy merytorycznie uzasadniali swojej wypowiedzi.
Nie bierz tego do siebie co pisze, ale nie lubię chamskiego naganiania ani w jedną stronę, ani w drugą.
hehehe jeśli Ty każdą wypowiedź uważasz za naganianie to moje gratulacje chłopie ja tu siedzę od 3lat i wkurzają mnie tacy ludzie jak Ty (bez urazy) co jak w spółce dzieje się źle to narzekają ii wywalają akcje a jak się dzieje wreszcie dobrze to .....też wywalają podobnych Tobie jest tu jeszcze kilku albo zarobili kilka procent i uważają się za super inwestorów albo kupowali na wyższych poziomach a teraz cieszą się że mogą sprzedać z mniejszą stratą ja mogłem sprzedać po 18 ii byłbym prawie 200% do przodu ale wiem że ta spółka ma dużo większe perspektywy aniżeli Ty sądzisz ale najpierw muszą zniknąć z tej spółki Ci oo których pisałem wcześniej i to nie że kogoś obrażam ale taka jest brutalna prawda
Sorry, ale przychodzą mi do głowy bardzo podobne wnioski, co Zenkowi.
Nie ma sensu wymyślać ludziom, którzy sprzedają swoją własność za cenę, która im odpowiada. Sami się w przyszłości przekonają, czy zrobili dobrze, czy źle.
Jedynym efektem takich postów jest zniechęcenie i irytacja ludzi, którzy wchodzą na forum, myśląc, że przeczytają tu coś sensownego o spółce.
sorki ale to forum nie jest i nigdy nie będzie źródłem "sensownych " informacji o spółce a jak się pokazują dobre infa to to jest pretekst dla tych pseudo inwestorów do wywalania akcji a nie kupowania z myślą o przyszłości więc nie pisz mi frazesów bo śmiać mi się chce