Po raz kolejny wydymali wszystkich-zal tych co teraz kupowali.Pisałem dla schlodzenia gorących głow -że już raz Nigeria byla przerabiana.Pisalem że dobre informacje podaje sie wczesniej a nie czeka prawie do konca terminu. Tak jak pisałem -szmaciarstwo -i tyle.Nie chcialem juz tego pisac wczesniej ale kolega -psycholog sądowy-oglądal wywiad z Korczakiem-i ten jego usmiech okreslil jako "typową ignorancje" czyt."mam was w d...pie".
Trzymajcie sie wszyscy i zycze powodzenia na innych spolkach-ktore szanuja swoj akcjonariat.
ps.mogli to info dać na weekend to by naród ochlonoł-jutro pewnie info z Ukrainy
w sensie, co jest zlego w tej wiadomosci?
- to, ze nie bedzie rozwodnienia akcji?
- to, ze nie bedzie ryzyka zwiazanego z wydobyciem w kraju wiecznej korupcji i plemion?
- czy moze to, ze bedziemy na + w Q1???
Po co te klamstwa : "bedzie podany do konca marca raport dotyczacy szacunkowych zasobów ropy na OML-42" -parodia - teatr - brak szcunku - tyle na ten temat. Gdzie i z czym AIM z klamstwami????
A co jest zlego??A to ze z samej Ukrainy to oni moga sobie kieszenie napychac a nie finansowac cala dzialalnosc spolki :koszty zarzadu -wysokie ,Brunei za co ?????Syria kompletna klapa ze wzgledu na sytuacje polityczna.
nie wiem czy tak do końca dobra, gdyż pewnie wielu kupowało te akcje pod info o przejęciu nigerii, czyli jutro raczej zjazd. Chyba, że znów wyciągną akcje od zrezygnowanych i kolejne info na + tak jak było ostatnio. Reasumując decyzja może i słuszna, ale to było bardzo cenotwórcze
Czy wiecie ile KOV miał zapłacić za Nigerię ? Kiedy te nakłady by sie zwróciły? Dobrze się stało ze zrezygnowali .Wystarczy na razie to co mają. Zyski już bedą w I kw.
Kuleczka ze sniegu ruszyla jak myslicie -10% tak na poczatek Lepiej bylo u Don Patrone
zarabiac na resudzie teraz elkop wyprzedzi kov ??????????????????
Jeśli Kulczykowi tak zależy na tym aby akcje KOV były w godziwej cenie , powinien przekazać KOV udziały w Nigerii gdy będą dochodowe / po spłaceniu zadłużenia i sprawdzeniu czy tam jest rzeczywiście ropa / ....Zobaczymy jak to będzie po następnych komunikatach spółki...
decyzja rozczorowująca ale raczej racjonalna, przy takich kosztach po stronie KOV obecnie w Nigerii to z motyką na księżyć raczej, nie byli by w stanie spłacać własnego zadłużenia.