Jak to mówią na giełdzie nie wszystko jest takie na jakie wygląda. Może zachowanie kursu wczorajsze, dzisiejsze ma Nam mówić : z Nigerii nici My wiemy wcześniej dlatego kurs nie rośnie: A rzeczywistość jest zgoła inna.
Panowie. Nie ma co się zbytnio zastanawiać, info będzie jakie będzie. Nawet w przypadku negatywnego kurs zjedzie sobie konkretnie ale niebawem nowe infa z Ukrainy i wyniki za I kwartał (pierwsze na plusie). Fundamentalnie nic się nie zmieni zatem moja taktyka jest taka: złe info - sprzedaję wszystko i odkupuję niżej więcej akcji. Dobre info - idę zapalić cygaro.
gary ja bym tu akurat nie dodawal teorii takiej.poprostu nic większego moim zdaniem dzisiaj nie kupuje a wykruszają się te ryby które jednak mają obawę o niepowodzenie(w jakimkolwiek można to nazwać) efektu dnia końcowego marca.dzien się jeszcze nie skończył.a nawet tydzień hahaa pozdr.
Jakby roslo to byście też sprzedawali bo nie wytrzymujecie ciśnienia gieldy i martwili się o jutro co będzie ,przecież ta spółka pokazuje coraz lepsze wyniki a była już dawno wyceniana na 2,60zl.I bez nigeri z gazem który jest potrzebny przemyslowi nic nie traci na wartości ale powinna rosnąć
Rynek rosnie a to "szmaciarstwo" na minusie -niby przed przełomowymi informacjami-DOBRE. Czekam do konca tygodnia -tak z czystego sentymentu- i wywalam w poniedzialek ewentualnie wtorek. Jestem juz prawie pewien ze finansowanie bedzie przesuniete,a komentarz o AIM np. PLANUJEMY w III kwartale.....
pewnie zaraz bedzie lincz ale czasami trzeba przyjac rzeczywistosc taka jaka jest a nie zyc zludzeniami............
Dnia 2012-03-27 o godz. 11:06 ~stripebass napisał(a):
> a czego wy ku..wa oczekujecie ? ze wam wszystko podadza na
> tacy ? jezu, co za dziecinada. sprzedaj jeden z drugim i
> nie zawracajcie du...py.
jakbym chcial, to moglbym juz dawno. siedze na kov od 1 zł i nie placze, a wy ciagle biadolicie. podadza cos konkretnego, czy nie podadza. jak dzieci w przedszkolu. to jest gielda i nikt ci nic nie powie. albo masz nosa do interesow, albo poszukaj sobie innego zajecia.
Dnia 2012-03-27 o godz. 11:26 ~stripebass napisał(a):
> jakbym chcial, to moglbym juz dawno. siedze na kov od 1 zł
> i nie placze, a wy ciagle biadolicie. podadza cos
> konkretnego, czy nie podadza. jak dzieci w przedszkolu. to
> jest gielda i nikt ci nic nie powie. albo masz nosa do
> interesow, albo poszukaj sobie innego zajecia.
Ja tylko chce odkupic taniej....czy tak Ci ciezko to pojąc...a wiem ze odkupie boz nigeriiiiii niciiiiii narazieeeee;]
tez widze ze tu banda bachorow...a jak w czwartek rynek spadal a KOV byl +4% to tez bylo podejrzane..poza tym co to za spadek dzisiaj -1??dziecinada sprzedawac i nie zawracac glowy na forum,odkupicie jak bedzie po 2.50zl
Stripebass sluchaj czlowieku jestem w podobnej sytuacji co ty (bardzooo niska srednia) wiec mam prawo sprzedac kiedy mi sie podoba.Jedna Nigerie juz tu przerabialem w tamtym roku i jestem prawie pewien ze bedzie podobnie.Co podawac na tacy????Mylisz troche pojecia!Napisalem czekam z czystego sentymentu do konca tygodnia.Jesli chodzi o Nigerie i AIM to w gre wchodza kolosalne pieniadze i takich transakcji i umow z bankami nie podpisuje sie do ostatniego dnia deadline.Mieli na to czas (tzn. na negocjacje) od grudnia a mysle ze nawet od pazdziernika.Jesli by bylo wszystko zalatwione pozytywnie to komunikaty juz by sie dawno sypaly- "Czas to pieniadz".Zycze wam wszystkim i sobie pozytywnego zakonczenia tego teatru ale......................
A szacowanie Nigerii to oni (Neconde) robili przed zakupem