z mojej straty....miałem nadzieje jak ten skup sie zaczał...ale nic z tego nie bedzie....mam akcji w cholere a srednia jak na ten kurs baaaaaaaaaaaaaaaardzo wysoka...ale dałem sie wydymac
A ja wczoraj sobie obejrzalam wywiad z Panem prezesem...w dniu debiutu.Jakie swietlane perspektywy przed spolka sie rysowaly,szukanie bialych plam na rynku.Genijalne wrecz wyniki finansowe...i CO NAJWAZNIEJSZE CENA EMISYJNA 2,50zl wedlug NIEGO byla cena z dyskontem....tak z DYSKONTEM zawierajacym jeszcze pole do wzrostow!!!I oczywiscie za dwa lata plany przejscia na rynek glowny...co za skorwy****synstwo
"Naszą misją jest zapewnienie akcjonariuszom wysokich stóp zwrotu poprzez budowę wartości spółek portfelowych oraz wsparcie nowych projektów kompetencjami i profesjonalizmem naszego zespołu."......z to ich MOTTO i ICH MISJI,ze strony dla inwestorow....kpiny w zywe oczy.A Pan Bartel byl taki elokwentny,konkretny,przekonujacy w telewizji w wywiadach poprzedzajacych debiut....a kurs z 2,5zl powedrowal do 22 groszy za akcje.
Chłopaki nie męczcie się ,sprzedajcie po 21 groszy odrobicie na resbudzie zobaczcie jak rośnie .a takie zdołowane śmieciory zostawcie nam starym wyjadaczom
Oto wywiad z Panem Barlelem.Tak resbud to idelany pomysl.Wiesz,ze nie kopie sie lezacego?
Po drugie sa na tej spolce osoby ze srednia okolo 1zl,i dla nich kurs 20 groszy czy 12 nie robi juz chyba roznicy
nie panikujcie, to jeszcze nie najgorsze co szykuje Bartel. najpierw założyli spółkę b-net, potem przeszwarcowali na adrenalinę i za chwilę będą szukać idiotów na pustaka. Sobolewski pisał że będzie sprawdzał spółi no więc będzie miał się jak wykazać bo pustak z niej straszny. nikt niczego nie wydzielił z financea. to nowy twór bez historii, przychodów (oczywiście realnych a nie wirtualnych) majątku. poniżej link, wykupcie sobie dostęp i zobaczycie co to za cudo:) Dymali, dymają i dymać będą mniejszościowych, bo z tego ich motto zgadza się tylko jedno dbają o dobro akcjonariuszy ale tylko dwóch - Bartela i Stachurowej.
http://www.krs-online.com.pl/grupa-produkcyjna-adrenalina-s-a-krs-697330.html
Akcje Open-Net Sa w tym momencie rynek wycenia na 9.000.000,prawie,te ktore posiada NOVAINVEST.Nie liczac innych firm podleglych tej spolce matce....
a sama spolke matke New Connect wycenia na niecale troche ponad 3000.0000..
dlaczego nie ustawic kursu na 1 grosz.Im szybciej tym lepiej.Bedzie bankructwo.Przeciez maja tyle dlugow.A jak nie maja to pewnie beda mieli...czyz nie?
Ktos tak madrze radzil,...trzeba sprzedawac,bo zaraz grosz zobaczymy,a to jeszcze NIE KONIEC.Potem bedzie tylko gozej....no i resbud dzis koniecznie kupic,Tam to dopiero sie przyszlsoc z Patrwowiczem szykuje.1000zl za akcje to za malo...
proponuje akcje uwalenia kursu na minimum roczne dzis.Czyli na 13 groszy.Przy tej atmosferze paniki bedzie to dziecinnie proste.Pozniej to juz z gorki pojedzimy.W nastepnym tgodniu test pieciu groszy.A pozniej ztrzymamy sie na groszu.Kapitalizacja wyniesie 150.000 i wreszcie bedzie uczciwa.I nie zarobi ani Bartel,ani Stachura.Puscmy ich i siebie z torbami.
Drodzy inwestorzy...nie przedluzajmy tej agonii.Wescie sie do ROBOTY i na 13 groszy.A jutro zaliczymy 10.Zamkniecie na 0,09.Od poniedzialu zaczniemy sypac i pod koniec tygodnia WRESZCIE wymarozne 5 - 3 grosze.Zniweczymy niecne plany Stachury i Pana B....i powitamy kwiecien z JEDYNA UCZCIWA cena JEDNEGO grosza za akcje( a to i tak bedzie ZA DUZO)Bedzie tak jak na CERABUDZIE.Do dziela zatem akcjonariusze,Na poczatku zdejmijcie wszystko z popytu.....
Tak nie moze byc ta spolka ma 3 banki kapitalizacji,a maja wyemitowac obligacje za sume 3 miiljonow...no to golym okiem WIDAC JAK BARDZO PRZEWARTOSCIOWANA JEST TA NOVAINNEST.....
Emisja obligacji sie powiedzie a to dlatego że kurs akcji jest tak zdołowany że nawet jak posiadacz akcji ma czekac na wykup 2 latka to zadna inwestycja nie da mu łącznie z odsetkami 300 % zysku przy obecnym kursie Z nieoficjalnych zródeł wiadomo ze jest juz ponad 50 chętnych na obligacje czy to są sami posiadacze akcji czy dodatkowo nowi przekanamy sie pod koniec następnego tygodnia,
Niesamowite polecasz slownik ortograficzny.Moze pisze nieskadnie czy wrecz nielogicznie, w dodatku brakuje w moich wypowiedzach polskich znakow interpunkcyjnych,ale chyba domyslasz sie o co mi chodzi.I umiesz pomiedzy wersami wyczytac,ze w glowej mierze moje wpisy sa groteskowa kpina z zaistnialej sytacji....moze mi jeszcze polecisz podrecznik savioir vivre Droga Kolezanko.Czy tak wazne sa dla Ciebie szczegoly i tzw.poprawnosc wypowiedzi.powiem Ci szczerze,ze mi to wisi.TOTALNIE
Moja uwaga o słowniku nie tylko do Ciebie, ale do wszystkich , którzy się tu udzielają. Oczy bolą od czytania tych " byków". Bez względu na emocje spowodowane kursem akcji warto pamiętać o zasadach pisowni. Przecież to forum czytają również dzieci! ;).
Miej jednak na uwadze,ze nie kazdy czlowiek mysli w sposob uporzadkowany,tudziez logiczny.Powiem wiecej,sa ludzie,ktorzy nie zwracaja uwagi na zasady poprawnej polszczyzny.Ujmujac to ianczej-jedne osoby dobrze czuja sie zachowuajc porzadek wypowiedzi.Inne nie zwracja na to zadnje uwagi i rownie dobrze czuja sie obcujac z chaosem....warto moze czasem zachowac te minimum tolerancji i uzmyslowic sobie,ze nie jestesmy tacy sami.Po prostu.Nie wiem czy czytaja te forum dzieci.Wydaje mi sie to malo prawopodbne.Tak czy ianczej dajmy sobie wiecej swobody do wyrazanaia wlasnych mysli.Ja nigdy nie bede pisal porawnie, chociazby z tego wzgledu,ze mam klawaiture bez polskich znakow interpunkcyjnych,wiec osoby,ktore beda czytaly te luzne refleksje z gory narazaja sie na pewne niedogodnosci...
Oczywisie rozumiem Twoje zdanie i gleboko je szanuje.Postaraj sie tazke zrozumiec osoby myslace czy wyrazajace sie mniej poprawnie niz Ty sama.Po drugie zauwaz,ze nie kazdy czlowiek jest istota solennie wyksztalcona....wiec naturalna koleja rzeczy moze byc fakt niepoprawnego formuowania mysli.I czy w tym wypadku bedziesz takze upominac taka osobe?Przemysl to sobie.Pozdrawiam.
Ten zysk (2 226 676,79 zł. ) to jest Global VC Sp. z o.o. w którym nasza spółka ma 100% udziałów. Do tego dochodzi zysk z Nova Capital Advisors Sp. z o.o. (99,75% udziałów
w kapitale zakładowym) w wysokości 467 254,05 zł.
Spółka wykazuje za rok 2011 zysk w wysokosci tylko 23 498,33 zł. Dlaczego nie uwzględnia zysku spółek portfelowych. Czy takie są zasady księgowości? Może ktoś to wytłumaczyć?
Naprawdę nie wiece o co tu chodzi ynwestorzy? Powiedziałbym, ale nie mogę...
Już niedługo będziecie zabijać się o akcje. Ale tak to już jest, że jak spółka szura po dnie, to nikt nie chce brać, ale jak poleci 300% do góry, to będziecie łykać na wyścigi...
Problemem tej spólki jest niestety ona sama i jej zarząd oraz akcjonariusze większościowi. Piszecie o aktywach jakie spółka posiada, a tak na prawdę spółka nic nie posiada. Jak byście trochę więcej energii poświęcili na sprawdzenie w co inwestujecie a nie na lament na forum to byście mogli tak jak ryszard chłodno i bez emocji na niej zarobić. Liczycie na mega kurs a tu będzie dupa blada choć przy tym kursie wahnięcia +-100% da zarobić.
Wrócę do wątku że spółka nie ma nic, bo jeśli wyciągniecie parę groszy na kupno KRS-ów Global VC i NCA to zobaczycie w rubryce taki niemiły wpis że udziały są zabezpieczone przez komornika?:( na poczet jakiegoś konfliktu. Co prawda pisano tu o jego niesłusznym charakterze itp., ale fakt jest faktem że zabezpieczenie jest i tyle!!! Co gorsza nie chodzi tu o jakieś nie wiadomo jakie pieniądze bo kwota (jak na takie zyski) nie powala ~ 300K zł. Na tyle co ja się orientuję to gdyby spółka miała pieniądze to wpłaciła by to zabezpieczenie do komornika na poczet prowadzonego sporu, a wtedy to zabezpieczenie z udziałów zniknęło by z KRS?! Tak się niestety nie stało, a to po raz kolejny potwierdza opinię ryszarda, że tu wszystko jest wirtualnym zyskiem i kreatywną księgowością a pieniędzy w spółce po prostu nie ma.
O wekslach wystawionych przez Global i NOV na 2,2 mln zł (dla opennetu na zakup sferanetu) i jakiś innych starych poręczeniach już nawet nie wypada pisać, bo szkoda czasu.
Tak niestety wygląda ta spółka "od kuchni" i nie ma się co dziwić że kurs jest tu gdzie jest. Na propagandzie daleko się nie pociągnie, a pokazywanie zysku ze spółki za którą się nie zapłaciło (czyt. opennet pokazujący na koniec roku skonsolidowane przychody i zyski sferanetu) to już nawet nie jest kreatywna księgowość tylko osz.......
Reasumując kurs jaki teraz jest jest i tak za wysoki, wartość rynkowa spółki ~ 3 mln a długi w wekslach, poręczeniach, konflikcie... ponad 4 mln???! to proszę odpowiedzcie sobie na pytanie o co tu chodzi???
Ralf jak widzę jesteś ignorantem jest chodzi o ekonomię, porównywanie kapitalizacji spólki do jej długów, co to ma wskazywać i co oznaczać.Co ma piernik do wiatraka.
oczywiście, dla was o niczym to nie mówi. Najważniejszym parametrem w ocenie wiarygodności spółki jest zysk i nie ma znaczenia czy jest faktyczny czy wirtualny. Tylko po co później zadajecie na forum pytania o co tu chodzi, że tak spada... Ja zupełnie inaczej na to wszystko patrzę i być może jak twierdzisz jestem ignorantem, ale dzięki temu nie lamentuję że mam tu stratę.
Popatrzcie na to co tu zrobił ryszard:) pokazał wam jak w krótkim czasie można i na takiej wydmuszce jak ta zarobić pieniądze, ale nigdy nie pisał o 2, czy 3 złotych... i nie wypowiadał się o "wielkości" tej spółki.