Wartość księgowa ERGu w IV kwartale 2011 to 0,763 PLN. To "oczywista oczywistość",
że sprzedawanie papierka poniżej tej wartości to czysty idiotyzm! Poza tym wyniki za 2011 dobre, perspektywy rozwojowe też!. Malkontenci czego więcej chcecie?. Wczoraj kupować, dzisiaj zarabiać!. No tak to się niestety nie da!!! :-)
Od momentu,kiedy na spółce pojawiły się" nieodpowiednie osoby",to od tamtej pory erg jest omijany szerokim łukiem przez grube ryby.........i tak to może trwać X czasu!!!!!
Żeby nie było, że jestem nieszczery i zbyt konserwatywny! Skupiłem co mogłem na poziomie 4,7-4,9 i na skutek zbytniej na papierze stagnacji zamknąłem pozycję kupując
w ostatnich dniach na maksa mojego pupila REDANa, w przedziale 2,19-2,20PLN.
Na razie żegnam...choć sukcesu finansowego końcowego ERGu dla posiadaczy waloru wcale nie przekreślam. Teraz jednak na REDANIe portfel powielam!!! Sorry Winnetou...
biznes jest bieznes! Pozdro dla wszystkich życzliwych!, bo upierdliwych i nazbyt kąśliwych
w 4 literach mam!
erg okazała się spółką nad wyraz spekulacyjną. naganiacze milczą, niektórzy uciekają. na spolkach spekulacyjnych rownie dobrze w sposob zupelnie nieuzasadniony moze byc podbitka. trzeba jednak stwierdzic, ze Pan Patro oraz cudowny zarzad, odstraszyli inwestorow:
1. symboliczne przejecie tylko 15% innej firmy
2. patro duzo obiecywal i zwial ze spolki, sprzedajac wszystkie akcje za 1 zł
3. dobre wyniki spolki nic nie zmienily
normalnie przy dobrych wynikach, naturalnym jest ze kurs rosnie, tutaj tego nie ma
kolejny dowod na sterowanie kursem. Redan??? odradzam, bo ... moze byc jak z ergiem.
pzdr. dla normalnych lekko wkurzonych, a dla naganiaczy mowie sio.
Morze jest długie, głębokie i szerokie! REDAN to b.dobra spółka, cwanie zarządzana, i tani walor obecnie jak barszcz! Na ERGu zaczęłą się nudna kisiawa! A kisiawa to nie zabawa!.
Róbta co chceta, ale jak zarobić (no nie od razu) chceta, to w REDANA inwestujta....:-))
teraz jak rzadko.... WARTO!
No tak wymyk w stylu mózia! To samo zrobil na Policach i Redanie. Zakupy w dole!
Ale ma gosciu wyczucie, ja p..lę? :-) Już tak tanio nie kupię, ale woltę chyba też zrobię!
Wiesz co zanim co palniesz, weź może sobie jedną czy drugą spółkę pod finansową analizę wnikliwą! Wyniki to jedno, a strategia i mądrość głównodowodzących to drugie.
Ija tu bunajmniej nie o tandetnym spekulowaniu mówię!
Małpiego rozumu to dostają ludzie inwestujący bezrozumnie na giełdzie!
Ktos komu towar nie schodzi zwija interes a nie poszerza siec handlową!
Ktoś kto wietrzy u siebie stagnację i perspektywy złe swoich akcji nie skupuje. :-)))
sphinx tez poszerza siec handlowa i coz z tego: lipa
zysk ma przewyzszyc koszty, samo poszerzenie (koszt) w przypadku redan: ciuchy - towar niszowy, czy zarcie ze spinxa nic nie da. Poszerzenie kosztuje, a zysk niepewny
redan nie daje zadnych gwarancji, wszyscy co w niego wchodza licza, ze jest na dnie i musi sie wybic, wniosek: spekulacja z fusow
i jak taki redan super, tu kupuj mozio ile sie da, po co gadasz innym, wiecej bedzie dla ciebie, ponadto patrzac wstecz namawiales na erg i blef, to samo bedzie z redan
Facet jak tak dalej pójdzie to się całkiem zagotujesz i wyparujesz! :-))
Miotasz się jak niejaki Kwasiur pod wpływem infekcji azjatyckiej! Z ciebie to chyba już nic nie będzie...jak nie wyluzujesz chłopie!! :-)