nawet gdyby nie doszło do kupna trzemeszna i nawet żadnych inwestycji
to jak widzimy na przykładzie trzemeszna ta branża to żyła złota
jak widzimy po wynikach oczywiście trzemeszna
mistrzostwa świata i wielkie gratulacje dla trzemeszna
widac że mamy tam do czynienia z fachowcami
i tak naprawdę to szkoda by było żeby pepees kupił trzemeszno
ale i to bardzo wskazane by było żeby trzemeszno kupiło pepees
bo kadra z trzemeszna jak widać po wynikach to wielcy fachowcy czego z przykrością nie można powiedzieć o kadrze z pepeesu
takie wyniki przy podobnych przychodach obu firm to poprostu wielki wstyd
Dziwne, ale żeby zebrać wszystkie akcje groszowe wystarczy kupić 101.052 akcji. Wygląda jakby był free float niski, a przecież tak nie jest.
Tutaj wystarczy jedna pozytywna informacja by kurs znowu zaliczył +25%. Zła informacja też może zwalić kurs jak nie dawno.
Myślę że kto chciał kupić/sprzedać pod wyniki już to zrobił. Obrót znowu marny. Myślę że na chwilę obecną spółka zdecydowania dla hazardzistów. Jeśli się uda numer z Trzemesznem to może być rekord sesji jak rok temu. Prezes sporo tego kupił - zobaczcie na jakich poziomach kupował rok temu i do ilu doszedł kurs kilka miesięcy po jego zakupach. Pozostaje mieć nadzieje że wie więcej, ale upchał gdzieś pieniądze z Q4 na zakup zakładu.
Oby nie do swojej kieszeni i reszty menadżerów.... bo mogło tak sie stać ze po wypłaceniu sobie i kolegom premi za wyprowadzenie zakładu z zapaści został ,,śmieszny zysk za 4 kwartał.... bo jak wytłumaczyć wyniki pepeesu i trzemesna ???? i kto tu kogo powinien wykupić.....jedynym pocieszeniem może być to że po takich wiadomościach spółka sie ,,wyczyściła z desperatów i tych co kupili wcześniej po 60- 80 gr a teraz liczyli na 1,20-1,50...jak będzie jakaś dobra informacja jest szansa na powrót na północ jak kolejna zła to raczej poniżej 70 gr i ,,mękolenie-kursu'' do kolejnych wyników... gdyby nie tanie zakupu na jesieni to byłaby ,,lipa''no i generalnie ,, prezes podpadł i byłoby lepiej żeby trzemesno przejeło pepees-a'' bo tam chyba lepiej dbają o spółke, .... a przynajmniej tak to wygląda z wyników................... kto teraz kupi akcje po 90 gr???? chyba że o to chodziło żeby tanio przejąć od tych co zrezygnują z prawa poboru...i przydzielić sobie akcje po 6 groszy sztuka ...bo może jakiś inwestor już czeka na zestaw trzemesno-pepees????? Na koniec trzeba przyznać racje wieszczowi dds bo pisał że spółka jest żle zarządzana i jest z gatunku ,,kaszanowatych''... podsumowują ć ci co kupowali na kredyt i powyżej 1 zł mają problem... ci co za własne i mają czas zaczekają w najgorszym wypadku do następnych wyników...
Nie wiem kto kogo wykupi, ale z pewnością jeśli zakłady połączyłyby siły to byłaby to bardzo dobra wiadomość, nawet jeśli nowa firma miałaby się nazywać Trzemeszno. Myślę że w ciągu najbliższych tygodni się wyjaśni. Zwróćcie uwagę na to że ostatnio jak było info o rozmowach to kurs wzrósł już dzień wcześniej. KNF nic nie wykrył jak zawsze. Wybicie może być sygnałem że coś jest na rzeczy. Jak na razie martwić może że nikt nie pilnuje kursu, choć nie wierzę w to że taki stan rzeczy miałby się utrzymać wraz z informacją o emisji bo to nie miałoby sensu. Mam nadzieję że te premie to na zakup akcji są.
To nie promocja.... to prezes w panice podciąga kurs bo kto mu kupi nową emisje jak stare akcje pare dni temu,, bez łachy'' były po 86 groszaków....hahahaha ....przejmie go Trzemesno i nie będzie prezesem tylko góra vice, a boi sie zeby nie w WC...