Dnia 2012-03-21 o godz. 13:52 ~kowal napisał(a):
> drugie największe g.... po PBG
PP 1:1
maksymalnie do 100
> mln papierów
potrzeba 100 mln euro
daje to jakieś 4.40 za
> papier jeśli spełnione zostaną wszystkie powyższe warunki
> czy to jest dno ? a gdzie premia ? nie wygląda to dobrze
mozna zatem obliczyć teoretycznie wartośc prawa poboru i kurs odniesienia po odjeciu ceny pp ....a to daje odpowiedź na twoje pytanie szukania dna....nie to nie jest dno...
premia? ...premie to ma zapisaną w projekcie na wza przewodniczacy rn ...30tys. euro wynagrodznia!!! do tego fantomy i takie tam ....brac kupowac nie przebierac hehe
wartosc pp(V) to roznica ceny miedzy starymi i nowymi akcjami i liczby pp uprawniajacych do objecia jednej nowej akcji
no to obliczamy :)
V = (m-s) : (n+1)
V- teoretyczna wartosc prawa poboru
m - cena rynkowa starych akcji
s - cena emisyjna nowych akcji
n - liczba pp niezbednych do objecia jednej nowej akcji
o tak dobrze mowi mojsze, moze być po 4. Powiem więcej może być po 2zł. Dlatego należy koniecznie sprzedać, powtarzam sprzedać nie trzymać i kupic po 2zł potem jak bedzie po 2zł i nie trzymac tylko tez zaraz sprzedac bo potem bedzie po 1zl i tez sprzedac i nie trzymac. My zawsze dobrze radzili wam bo mamy duzy dlug wdziecznosci i dlatego dobrze teraz radzimy zeby sprzedac tak jak mowi to kowal.
Ja mowie szczera prawda i dobra moja rada żeby sprzedać i nie trzymać. Ty dobrze liczyć i mowić swoim żeby sprzedać bo bedzie taniej niz jest teraz w giełdzie sprzedawane bo bedzie mozna kupic taniej niz jest. Dobrze mowisz ja cie slucham i tez sprzedaje razem z moimi zebysmy kupili potem taniej niz jest.