• Puławy: analiza Autor: ~krystal [95.160.34.*]
    http://www.analiza-rynku.pl/analizy-analiza-rynku/3350-pulawy-analiza
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~autor [84.205.19.*]
    no i mamy kreślarza-spadek murowany bu ha ha ha ha ha
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~autor [84.205.19.*]
    miło jest popatrzeć naprawdę dziękuję za te wrażenia.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~flop [83.9.202.*]
    Uwielbiam takie analizy "może urośnie, może spadnie". lol
  • Re: Puławy: analiza Autor: Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Pięknie odrabiamy chwilowe obsunięcie. Prawdopodobny atak na 100 zł jeszcze w tym tygodniu.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~tmckaz [82.177.118.*]
    ... to już piątek hamuj...
    No raczej w tym tygodniu już nie zdążymy:) Ale widać, że jest parcie na papier ... Wyjątkowa okazja aby jeszcze wejść po promocyjnej cenie.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~wyga [83.9.113.*]
    C/Z 3.7? Skąd Wy taką perełkę wytrzasnęliście?;) W dodatku do rocznego maksimum jeszcze daleko, a więc jest potencjał wzrostowy. A zna ktoś prognozy zysku na ten rok?
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~11 [82.177.118.*]
    myślę że koło 400
    Mamy powrót w strefę 3-cyfrową. Ale jest to dalej mało jeśli wziąć pod uwagę takie wskaźniki jak:
    C/EBITDA = 2,4
    EV/EBITDA - 2,0
    Spółka jest warta przynajmniej tyle co teraz ale x 2,5, czyli około 250 zł/akcję.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.11.69.*]
    :) slusznie prawisz:)- tylko zaraz nadziejsz sie na opinie typu-"nie naganiaj" lub " co Ty wiesz o giełdzie":):).

zwróć uwage jak pieknie dziś zwalono kurs w końcówce:). cuda cuda cuda:):)- a do swiat jeszcze daleko:):),więc kurs jeszcze ludzkim językiem nie mówi:):)
    Widocznie jest ktoś grubszy, kto chce się jeszcze nachapać po promo cenie. Dlatego kurs nie może tak sobie od razu i z rozpędu pójść w górę ... Stąd ta zwałka na fixie.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.23.137.*]
    taaaa:) grubszy jest :):) to fakt. steruje kursem aż miło:). zobaczymy na ile mu starczy i czasu i akcji,zeby osiągnąć swoj cel- tylko co on ma za cel?:)

masz racje,że ZAP jest baaaardzo niedowartościowany i kurs powinien byc znacznie wyższy:). pozyjemy i zobaczymy kiedy mafia uzna za stosowne dać zarobic szarym akcjonariuszom:)
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~olo [212.182.103.*]
    pisałem już na innym wątku zap - pracownicy, którzy posiadają jeszcze akcje zap nie planują w najbliższym czasie sprzedawać tego papieru.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~trent [83.10.111.*]
    Popatrzcie lepiej na obroty a nie piszcie o jakiejś zmowie czy mafii.Kerwa na każdej spólce to samo nie idzie do góry bo chca się jeszcze napchać i sztusznie trzymana-odrobine rozsądku panowie a nie wiecznie przez te różowe okulary a na dodatek z ta całą Pisowską ideologią wiecznej zmowy.A moze nie idzie bo chemia jest wyceniana niżej niz rynek bo wyników ubiegłorocznych nie da sie juz powtórzyć bo ogólnie sentyment do giełdy jest kiepski-bo nie ma hossy bo spadają ceny nawozów bo spadło euro bo była podwyzka gazu...kerwa powodów naprawde jest w ch...j
    Tak, powodów jest w h.. A ja bym jeszcze do tego dodał możliwy rozłam w koalicji rządzącej, galopujące zadłużenie Grecji, Włoch i Hiszpanii, możliwy konflikt nuklearny w Iranie, III-cią wojnę światową sprowokowaną przez Koreę Płn. i koniec świata, który wg przepowiedni przypada na dzień 21.12.2012 roku.
    Powodów jest w h...
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.21.7.*]
    slusznie:)
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~inwestor [83.28.55.*]
    Powody powodami, ale słyszeliście co mówią spece o Puławach? Mówią, że gdyby Skarb dzisiaj sprzedawał ZAP, to pakiet musiałby iść za 2 razy tyle co obecna cena giełdowa. Czyli spółka jest warta przynajmniej dwukrotnie więcej. Sprzedawanie po tych cenach to zwykły pospolity obciach;)
    pytanie do inwestora: podaj konkrety dotyczace swojej wypowiedzi (kto mówił i kiedy Skarb Państwa sprzedwał akcje itp).
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~inwestor [83.24.75.*]
    Skarb nie sprzedawał. Mówię "gdyby sprzedawał, to na pewno nie po tych cenach". A odnośnie tych speców wyceniających, to zaczerpnąłem z tego drugiego forum. Tam ktoś pisał o tym konkretniej, ja tylko wspomniałem. Jak chcesz sprawdzić to zajrzyj na tamto forum. No ale w sumie specjaliści nie są nam potrzebni, bo i tak wiemy, że spółka jest o wiele więcej warta.
    dzięki za odpowiedź, zgadzam się z Tobą, że spółka jest o wiele więcej warta, natomist tzw. "specjaliści" udowodnili wielokrotnie poprzez wygłaszane opinie , że nie mają racji, przykładem mogą być archiwalne analizy analityków finansowych największych banków w Polsce (opinie zupełnie odmienne od sytuacji jaka występowała na parkiecie kilka dni po ich komentarzach).
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.20.79.*]
    :) a dziś Ktoś sie bawil w sprzedaż czwórkami,i piatkami:):),ciekawe czy ma też dwójki, trójki i itd:):)??? a może ma tez walety,damy,króle i asy?:):)))
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~olo [89.69.51.*]
    wycena zap przy dzisiejszych spadkach pokazuje, że spółka prawdopodobnie będzie rosnąć
    Zobaczymy jak nasza perła poradzi sobie dzisiaj. W USA mamy trwającą już 3 sesję ostrą korektę, która sądząc po zachowaniu Wall St. CFD może powoli dobiegać ku końcowi. Może ale nie musi. W każdym razie nie ma już takiego nerwowego oczekiwania na korektę, która przecież w końcu doszła do skutku.
    Puławy radzą sobie na tym tle b. dobrze i trudno się dziwić. To jest papier, na którym widać mocne niedowartościowanie zarówno względem całej giełdy jak i względem spółek z sektora (Azoty, Police). Ważne jest również to, że ZAP posiada 345 mln zł w gotówce + pochodnych przy symbolicznym zadłużeniu w bankach. Ta gotówka może zostać w każdej chwili wydatkowana na określone cele inwestycyjne (spółka może pójść w kierunku rozwoju SNS). W takich Policach jest odwrotnie: długu bankowego cała masa, a gotówki zaledwie 32 mln zł.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [178.43.101.*]
    I jak nastroje po dzisiejszej sesji?
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.11.104.*]
    :) czyżby ZAP poruszało się inaczej niż rynek?:). jak rynek spada to ZAP rosnie, i odwrotnie:):). sterowanie kursem jest baaardzo prawdopodobne:).chyba,że płynność juz jest znikoma i Ktoś wie co "robic",żeby było "dobrze":)
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [79.186.223.*]
    :):):)

mam pytanie-

czytaliscie wycene ZAP w.g. DI BRE?:). czy jest w tym jakis sens i logika?:). zrobić taką wycene to juz trzeba miec albo zryty beret,albo robic to pod zamówienie. jezeli ktos mi przedstawi na tym forum jakąs logiczną ocene pozytywną tego co zrobił BRE, to postawie piwo:):).
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.20.80.*]
    "Wśród spółek o mniejszej kapitalizacji wyraźnie zmniejszyła się wycena Puław, których cena spadła o prawie trzy procent w odpowiedzi na rekomendowanie redukcji akcji spółki przez jednego z czołowych polskich brokerów."

nikt nie zareagował na "wycene" przez bre. kto zareaguje na powyższą "analize" analizy:)
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [83.22.192.*]
    Ale gdzie Ty masz tę rekomendację, bo ja tego nie widzę.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.20.80.*]
    http://stooq.pl/n/?f=594233&search=pu%C5%82aw

tu jest to dzieło:)
    Bardzo mnie ciekawi na jakiej podstawie niby to wydali.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ormuz [153.19.199.*]
    No ciekawe, ciekawe. Ale moim zdaniem mamy małe tąpnięcie i tyle. Ze względu na jedną rekomendację z kosmosu nie zwali się kurs na długo :P Ciekawe jak dzisiaj zakończymy, bo na razie znowu gorzej od rynku się zachowujemy.
    Ktoś zbiera po 100 PLN.
    Koledzy, czy ma ktoś dostęp do FXone? Tam jest artykuł z wczoraj: Puławy odbicie od oporu. Może ktoś streścić o co im tam chodzi, albo raczej do ilu przewidują zjazd?
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Chyba nie bierzesz tych "analiz" na poważnie? Spółka warta jest 2 stówy i tego się trzymajmy. Chwilowe korekty nie mają tutaj żadnego znaczenia.
    No wiesz, ja generalnie podchodzę technicznie do sprawy i po prostu mnie ciekawi ich punkt widzenia i czy jest podobny do mojego. A o tym, że spółka jest więcej warta to wie każdy zainteresowany : )
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [83.22.191.*]
    Już tak dobrze szło i dupa. :x
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.21.7.*]
    czy ktoś z Was znalazl gdzies argumenty,dzieki którym bre uważa,że ZAP jest warte
    - 20%?:).
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [31.60.98.*]
    Pewnie chcą zbić kurs i sami wziąć wiecej akcji ... Liczę, ze ZAPek sie nie da i jutro wrócimy >100
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [83.22.90.*]
    No spółka niedowartościowana, ale w dwa dni straciłem 8%, stop loss coraz bliżej ...
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [83.11.69.*]
    nie ma to jak spuszczanie kursu:) wystarczy pociągnąć za sznurek:),a potem juz samo leci,bo stop loos:):).
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Redukuj znaczy KUPUJ !!! Nie dajcie się to nabrać:) Sprzedają amatorzy, kupują profesjonaliści. To samo dzieje się na Policach.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [31.60.184.*]
    Otóż proszę państwa mamy dziś do czynienia z formacją młota i w ciągu 2 tygodni 110-112 PLN jest spokojnie do osiągnięcia.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [79.186.9.*]
    :) z tym młotkiem to miales racje kolego:):)- wali jak diabli:) i to nawet nie trzeba było czekac dwa tygodnie:)
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [83.22.185.*]
    XD Wszystko przez Niemcy :D
  • Możliwe ... Autor: ~Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Możliwe, że przez Niemcy ...
    Raz, że to DI BRE wydało rekomendację REDUKUJ (BRE to niemiecki Commerzbank AG), dwa wcale niewykluczone, że to właśnie Niemcy mogą być zainteresowani kupnem tych akcji.
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~Ismail [83.5.0.*]
    A już było 99.90 ... ale po raz kolejny kurs zostaje zbity na fixingu. Czyli co, jutro otwarcie na 98.50, potem spadek na 96, odbicie na 99 i zamknięcie na 96.50 i tak w kółko ...
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~rudek36 [79.186.193.*]
    słuszna obserwacja. komuś wyrażnie zalezy,aby kurs ZAP pozostał na niskim poziomie. robi to bardzo umiejetnie, uzywając bardzo malej liczby akcji .
  • Re: Puławy: analiza Autor: ~tmckaz [82.177.118.*]
    Jestem na tym dziadostwie wielu lat, taka sytuacja mnie już nie dziwi.
    Tak było jest i będzie, przyzwyczaiłem się do tej sytuacji.
  • Pucio, pucio ... jesteśmy na wczasach ... nogi na stół i target 200 PLN Autor: ~Jethro-Tull [94.78.184.*]
    Widać po obrotach, że przy tych poziomach nikt lub prawie nikt nie sprzedaje tych akcji. Jeżeli ktoś chce kupić większe ilości, to musi podnieś poprzeczkę powyżej 100 zyla.
[x]
PULAWY -1,45% 47,50 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.