Tylko nawet obecna wycena to jest totalne nieporozumienie,myśle że do wyników za pierwszy kwartał będziemy z ceną Ropczyc na zupełnie innym poziomie trzeba tylko przejśc opór na ok 20zł.
Z mojego punktu widzenia jest żeby nie rosło na dziennym zbyt wiele, ale żeby był stały trend rosnący...to jest bardziej uzasadnione i korzystne dla Nas....
Pewnie kupiliście akcje dzisiaj. Emisja zapowiadana jest od ponad roku, a potwierdzona była w wypowiedzi prezesa z grudnia - emisja do 10% obecnego kapitału po cenie około 17zł.
coś mi tutaj śmierdzi. cofnięcie o 10% z 23% na 13%daje do myślenia. Cały czas ktoś pilnuje kursu a do tego jak napisali w parkiecie o emisji na poziomie 17 zł to momentalnie była cofa. Co za.... nic nie dadzą człowiekowi zarobić. No nic siedzimy dalej.....
piszą że w grudniu coś napomnieli o emisji ale to wystarczyło aby zwalić kurs w niecałe 30 minut http://www.parkiet.com/artykul/7,1216453-Ropczyce-poprawily-wyniki.html
Co z wami? O emisji nie wiedzieli tylko "ynwestory", którzy zlecieli się tutaj dzisiaj widząc duży plus. Emisja zapowiadana jest od jesieni 2010r. Skąd to zdziwienie? Nic tutaj nie śmierdzi. Te akcje warte są dużo dużo więcej, ale do czasu emisji nie pójdą w górę. Niestety jak widzę spółka znów musi otrząsnąć się z kilkuprocentowców, co zajmie jej kilka tygodni. No ale poczekamy - przeżyliśmy 10.50zł, przeżyjemy i to.
Napiszę nawet więcej - dla tych którzy myślą sami - dwukrotna nagonka na to by nie kupować Ropczyc - luty 2012r. TVN CNBC(!), teraz Parkiet i szybka reakcja by kurs nie urósł - myślcie.
Radziłem by kupować poniżej 15zł dawno temu. Teraz radzę akumulować, bo po wyjaśnieniu sprawy emisji i przy dobrej atmosferze na rynkach tutaj 30-40zł to żaden kosmos - to oczywistość i kwestia czasu.
Warto zwrócić uwagę także na spółkę SEL (trochę naganiam;))
O czym Wy w ogóle mówicie...Kiedy widzieliscie tu taki wolumen i w czym ma przeszkodzic emisja za 8 mln zł? Emisji moze nawet nie byc a ostatnio podobne wolumeny to jesień 2010 roku a wieksze jesien 2009 roku...