niech ogłaszają i o 23.59 byle to były DOBRE wyniki!
ale jak nie roczne za 2011 to za 1Q2012 bedą zaj...ste.
A gdyby domknęli 29-tego VISa to lecimy w kosmos!
No i proszę, wyniki za 20 dwunasta.
Zysk netto za IV kwartał 2011 /jeśli dobrze liczę/ to 8098 - /303 + 14091 + 474/ = - 6800 tys pln. Prawie 7 baniaczków w plecy ładny wynik, no nie, Tym razem pan prezes już nie pisze o ponadnormatywnych zyskach z akcji jak to miało miejsce w zeszłym roku. Tak dla przypomnienia to na dzień 31 grudnia 2010 r. jeden kocurek był warty 2,65, a na koniec 2011 już tylko 1,06 pln - strata 60% wartości akcji. To akurat właścicielom lata i powiewa, zarzadowi zreszta też. Jak na razie kanał i tyle.
Po konsolidacji 2755 dla akcjonariuszy, stąd te 3 gr zysku /w zaokragleniu/ na akcję. Kredyty wzrosły, dofinansowujemy jakąś gazetkę, a tam chyba minus, no i ostatnie podrygi ze zwolnieniem kocurka z podatku jako spadkobiercy NFI, itd., itp. Szału nie ma.
@moja chcesz tanio dokupić? Ok to rozumiem
3 mln zysku zamiast 7 baniek w plecy jednak robi znaczącą różnicę - choć to smieszne kwoty wobec wartości BLI, do tego nie widzisz że zyski z dzialalnosci operacyjnej byly 24mln a to pokazuje perspektywy spolki ... Zresztą WK 4,30 zl na akcję mówi prawie wszystko, szczegolnie biorąc pod uwagę, że czesc spolek tak jak wczorajszy Carint wyceniana jest znacznie poniżej wartości (16 mln zysku za 50% udziałow!) i nie jest jeszcze uwzględniona...
A co dopiero jak domkną wreszcie sprzedaż VISa i podadzą wyniki sprzedaży SOHO........ Oj będzie się działo... 2012 rokiem BLI!
nie wiem czy w 2012 bedzie sie cos szałowego działo - czego wszystkim i sobie zycze ale fakt faktem raporty odzwierciedlają przeszłość a nas interesuje tylko tu i teraz oraz przyszłość a ta jak widać może bedzie kolorowa
Minus 6800 to wynik jednostkowy /bez konsolidacji/ osiagnięty w IV kwartale 2011
Jak zsumujesz wszystkie cztery kwartały /I + II + III + IV/ to otrzymasz 303 + 14091 + 474 - 6800 = 8068. To podali za 20 dwunasta jako wynik jednostkowy.
Za 10 dwunasta podali wynik skonsolidowany /tj po uwzględnieniu wyników spółek, w których kocurek ma udziały/ i ten wynik po opodatkowaniu to 2755. Z tego z kolei wynika, że konsolidacja POMNIEJSZYŁA zysk jednostkowy o 8068 - 2755 = 5313.
Swoja drogą to gdzieś słyszałem, że nocą interesy robi tylko k... i złodziej, Teraz już wiem, że kocurek też. pozdr. moja@
ze swojej strony powiem, że nie chce mi sie nawet patrzec na ten raport... BLI to okropnie meczacy papier... mam nadzieje, że już niedługo pożegnam go na zawsze z jakimś tam zyskiem bo do zera niewiele mi brakuje
ja mam trochę inne zdanie - myslę, że w tym roku naprawdę coś się tu wreszcie zmieni... o ile oczywiście sprzedadzą VISa... Bo jak nie to faktycznie czeka nas kolejny rok marazmu