• wyniki Autor: ~stary gracz [83.15.227.*]
    Co sie dzieje, ze tak dostaje po "PYSKU"?
  • Re: wyniki Autor: ~IMPEL [89.174.254.*]
    Bo marny kwartał . Tak mi się wydaje że to z tego powodu .
  • Re: wyniki Autor: ~JAC [83.17.162.*]
    Impel gdzie ty wyczytałeś że debiut vd przesunięty. Podaj linka dzieki
    http://www.vantage-sa.pl/pl/relacje-inwestorskie/prospekt-emisyjny/komunikat-aktualizacyjny-nr-ii-do-prospektu-emisyjnego.html
    Jak otworzysz ten link to na dole ekranu masz taką informację . Teraz ja mam pytanie do Ciebie : Akcje zostały przydzielone są już na rachunku ale z wartością zero złotych i teraz pytanie ile wynosi kurs odniesienia akcji vd ? Czy te rzeczone po wartości godziwej 4.62 za jedną akcję ?
    Ja tak mysle że kurs będzie ustalany własnie od tej wrtości godziwej. Jednak jak zaczną handlować po 3,5 to bedzie git, zresztą milenium wycenia cały pakiet na 11 zł to i spodziewają sie takiego poczatku. Z mojej sredniej ceny zakupu impela i debiutu vd czuje że nie zarobie ja na tej całej "szopce" plus taki z tego moze być że będę mial tylko gotówkę ze sprzedazy vd.
  • Re: wyniki Autor: ~zdegustowany [89.77.184.*]
    Jak zwykle impel pokazuje rekordowe wyniki i obroty a akcje spadają - był chyba czas do tego przywyknąć ! Z czego wezmą cenę odniesienia ? na GPW takiej sytuacji jeszcze nie było i sam jestem ciekawy jak i kto tego wyliczenia dokona. Na mojego nosa, jeżeli nie będzie jakiegoś hita informacyjnego to VD biorąc pod uwagę globalną "padakę" deweloperów może wystartować znacznie poniżej ceny godziwej. Obstawiam na debiucie jakieś 2,50 - 3,00 zł/akcję. Żałuję, że nie wywaliłem tego papieru po 37-38 zł i nie wpakowałem kasy w jakąś bardziej przewidywalną spółkę.
    Mam jeszcze jedno pytanie : W jaki sposób biuro maklerskie zinterpretuje sprzedaż vd skoro fizycznie nie płaciliśmy żadnej ceny za akcje vd tj. można przyjąć że dostaliśmy je za darmo biorąc pod uwagę że kurs impela nieznacznie spadł po tej operacji . Można również uznać że kurs impela wcale nie spadł biorąc pod uwagę że pod koniec grudnia można było kupić impel po 22 zeta zachowując prawo do przydziału vd . A więc co będzie zyskiem ze sprzedaży vd według biura maklerskiego a co za tym idzie urzędu skarbowego ?
    4,72 to cena naszego "Kupna" akcji. Sprzedaż poniżej = strata powyżej = zysk. Tak mówi człowiek z VD. Mozna zadzwonić i sprawdzić.
  • Re: wyniki Autor: ~jac [83.17.162.*]
    http://www.parkiet.com/artykul/1215718-Wojny-cenowe-oslabiaja-ochrone-Impelu.html
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [79.185.62.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Ja sądzę że walor będzie notowany wyżej niż 3 zeta . Raczej nie będzie chodził po godziwej na początku bo będzie spora podaż . Zwróćcie uwagę że tylko akcjonariusze impela mieli prawo do tych akcji to znaczy że nikt inny na rynku nie a więc jakiś popyt na pewno będzie . Uważam że granica 3.50 -3.70 powinna być utrzymana a to już i tak spadek o ponad 20 % od ceny 4.72 . Bądż co bądż ta ziemia w posiadaniu vd jest dużo warta .
  • Strategie gry na giełdzie - ankieta Autor: ~joanna_p [89.231.113.*]
    Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80453/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
    Ale jaja nikt tego syfu nie chce mówię o vd . Takiej padaki się nie spodziewałem .
    Trzeba bedzie czasu. kazdy trzyma wolumen praktycznie zerowy.
    A tak na poważnie to się śmiać czy płakać !?
  • Re: wyniki Autor: ~jerry [89.77.184.*]
    zdecydowanie źle i beznadziejnie na debiucie
  • Re: wyniki Autor: ~lipa kompletna [89.77.184.*]
    Developerzy mimo wielkich planów z "promenadami" włącznie to zdecydowanie nie trafiona inwestycja. Cena "godziwa" jest jakimś kompletnym nieporozumieniem. Najbardziej godziwą cenę jak widać po debiucie weryfikuje bezlitośnie rynek.
  • Re: wyniki Autor: ~jac [83.17.162.*]
    dzis mozna rzucać miesęm po takim debiucie jest to dozwolone. Szulernia jedna nic nie dadzą człowiekowi zarobić, Pieknie byłoby gdyby start był np po 3,50 niech po trzy ale nie zjebka na 2 złote. Takie oczekiwania a tu grzybnia.
    Jac weż no ino kalkulator i policz czy się nie opłacało sprzedać nawet po takiej cenie . Akcjonariuszom impela opłacało się kupić i trzymać akcje impela żeby dostać akcje developera z prostego powodu : Ponieważ za akcje nie "zapłaciłeś" nawet 1.60 a biorąc pod uwagę dzisiejszy wyższy kurs impela to za akcje nie "płaciłeś" nawet 1.30 . Teraz zobacz jaki jest kurs na giełdzie !!! Nie opłacało się ? Ja oczywiście liczyłem na te przynajmniej 3 zeta ale nie było na to szans faktycznie ponieważ developerzy nie są w cenie a problemy w branży są . Ja sprzedałem vd i jestem zadowolony . Sprzedałem ze średnią prawie 2 zeta i jestem do przodu .
[x]
IMPEL 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.