Jak sądzicie ,czy nowa emisja może być juz w cenie?zapowiedz o emisji i przewidywanej wielkości znanae od 2 tygodni .Od ostatnich max 11,xx kurs juz zleciał około 4zł.wczoraj do fiksa kurs trzymał 7,20 zwalili z reszta spółek na fiksie pod rozliczenia kontraktów.Sypanie też jakby ustało.Wydaje mi sie że bedzie trzymanie na 7,xx do chwili emisji kto bedzie miał objąć to swoje zabierze ,po drodze 14 maja wyniki raczej powinny byc lepsze od ostatnich.Trzeba tylko 3 msc przeczekać i powoli up.zaznaczam ze to tylko takie moje gdybanie
O tym, czy jest potencjał do dalszych spadków, przekonamy się niebawem. Na początku kwietnia GTC z reguły publikuje szczegółową wycenę aktywów z rozbiciem na poszczególne inwestycje, galerie, biura. Liczę, że aktywa na Bałkanach są już tak odcenione, że mocniej spaść nie mogą (chyba że Włochy i Portugalia zbankrutują).
GTC to nie Orco, mają gotowe aktywa w Polsce, mogą sprzedać drugi park biurowy w W-Wa, galerię w Częstochowie i jakoś połatają kowenanty. Sęk w tym że impulsów do wzrostów brak
Tak naprawdę to akcje trzeba zakopać do 2015 roku, kiedy powinny już przynosić zyski galerie w Wilanowie i Białołęce i jest szansa na dodatnie aktualizacje aktywów bałkańskch i węgierskich.
Ja myślę, że 2012-13 to dołek kryzysu w tym regionie i w kolejnych latach będzie już lepiej, a w czasie hossy spółki deweloperskie są notowane znacznie powyżej ich faktycznej wartości, tak jak teraz notowane są poniżej.
W maju 2012 GTC otwiera galerię w Burgas z ok. 36,5 tys. mkw. powierzchni handlowej netto oraz 1 200 miejscami parkingowymi. Centrum jest obecnie wynajęte w 60%. W sprawie pozostałej powierzchni toczą się zaawansowane negocjacje.To będzie jakiś miernik sytuacji w regionie: czy uda im się wynająć całość i czy czynsze będą na zadowalającym poziomie.