Re: i jak? Autor: ~Kierownik kuszetki [87.206.1.*]
Dziękuję Panie Ryszardzie za ostrzeżenie o spadkach o 10 godzinie. Dzięki Pana informacjom udało mi się 2 razy zrobić "kółeczko" o spredzie 0,04 zł. Przy odpowiedniej ilości akcji dało to fany zysk. :-) P.S Może jakieś sugestie co może się wydarzyć w przyszłym tygodniu ? Przy jakim kursie warto znów kupować ? Pozdrawiam serdecznie.
gruby nie koniecznie będzie czekał 2-3 tygodnie:) przecież nie kto inny zeżarł większość akcji przez ostatnie dwa dni i jeszcze żreć będzie, po to wypuścili nowe akcje do obrotu żeby było czym zagrać jeszcze tylko może jakiś śmieszny komunikat i odpał, przyznam Ci rację że opieranie się na wykresach ma sens, ale nie na NC i na pewno nie na takich śmieciach, obserwowałem twoje wypowiedzi a zarazem "przepowiednie" na trzech innych spółkach żeby się przekonać że warto wzorować się wykresami i doszedłem do wniosku że nie warto bo nic Ci się nie sprawdziło w terminach o jakich pisałeś, jest tylko kilka spółek na NC gdzie można zasugerować się wykresem, to nie satelita z napisem "wzrosty" nadlatuje nad Polskę i powoduje że akcje mocno idą w górę tylko dobre info albo widzimisie grubego który ma ochotę dzisiaj zagrać tu a za tydzień gdzie indziej, zobacz sobie taką spółkę CCTOOLS ma bardzo dobre predyspozycje do tego żeby wystrzelić a jednak idzie w dół bo nie ma nią zainteresowania i żadne krzyże złote,AT, SMA, LPR,SLD,PO,PIS, wykresy i inne gady tu nie pomogą. Obudź się bo tak wygląda gra na NC
Nie zgodze sie z tym. AT gra ogromna role. zaryzykowalbym wrecz teorie ze pod AT wypuszcza sie komunikaty i robi rozne zadymy na rynku. Zwlaszcza pod MACD. Przy zblizaniu sie od dolu do przeciecia sygnalnej zwykle sa zrywy do gory przy zblizaniu od gory do sygnalnej silniejsze szarpniecia kursu w dol a zwlasza gdy MACD od dolu lub od gory zbliza sie do przeciecia linii zerowej.
N C taka jest prawda ze cała gra opiera sie w 100 % na AT Nawet najmniejsze tiki na minutowych maja sens . W 2001 11 wrzesnia był atak i z racji ze rynek był ustawiony do wzrostów po paru silnych spadkach indeksy w ameryce w pare miesiecy odnotowały 50 % wzrosty , tak było również i na WIG-u 20 z poniżej 1 tys wzrost nastapił do 1460 pnk . Gdyby analiza tech . wskazywała spadki to nie trwałyby kilka sesji tylko lat . Ja opieram sie na cyklach gospodarczych i mogę Wam zaręczyć że w połowie roku coś się wydazy na BARDZO duza skalę .
Masz duzo racji w tym co piszesz , i moim zdaniem niema 100 % srodka na zarabianie . Ja osobiście wyspecjalizowałem sie w AT . Jesli coś sprawdzi sie 7 na 10 razy to przyznasz że jest to duze ułatwienie . W naalizie tech. musisz reagowac elastycznie , dam Ci przykład . Kurs Nova I przebił 200 sesyjna ( co prawda na wymęczonych obrotach ) jest to bardzo silny sygnał kupna , ale gdy sie spowrotem cofa i przebija ją od góry to musisz reagowac sprzedazą ( ja tak zrobiłem przy kursie 41-42 gr ) . W minionym tygodniu został wygenerowany sygnał sprzedaży na średnich EMA wyk tyg. i nie skusiło mnie do zakupu NI nawet wtedu gdy widziałem ekstremalnie wyprzedane wskażniki na wyk dzienn. i godzin.. Podając Wam godz. 10-11 , zę nastapi spadek sytuacja była odwrotna ( i sie w 100 % sprawdzilo ) Wiem ze wielu z tego forum próbuje mnie ośmieszyc i zdyskredytowac za kazdym razem ( mam tez wielu zwolenników ) i czyta moje wpisy na innych spólkach . Podam przykład Gr Jaguar pisałem i dałej pisze że ten papier juz zakończył spadki i powinien juz iść do góry ( sygnał kupna na wyk dzienn. ) , ale nie wzrasta ( może nie jest jeszcze w odpowiednich rękach ) . Za około 2 tygodnie wygeneruje ten sam sygnał ale na wyk tyg. i ruszy napewno . . Podawałem Wam inne społki jako przykład wprost ksiązkowego sprawdzania sie , było ich wiele . Za przykład moze posłuzyc Szar ( ponat rok temu ) na którym wielokrotnie zasięg wzrostu i spadku okresliłem co do 1 gr . Na NC aktualnie mozna wyliczyć na palcach jednej reki spólki na których coś się dzieje ( duze obroty ) i mam swiadomość ze wnajblizszych tygodniach z racji korekty w USA , Niemczech .marazm będzie miał miejsce w dalszym ciągu . Z tej racji analizowanie będzie jeszce większym wyzwaniem i co za tym idzie o zarobek będzie wiele trudniej .