Dnia 2012-03-16 o godz. 00:28 ~xxx napisał(a):
> Rewelacja. Ciekawe jakie będą prognozy na ten rok
te rewelacje serwują nam co miesiąc bez wpływu na kurs akcji. czy i tym razem tak będzie? chciałbym pozbyć się tego śmiecia ale nie po takiej cenie jaką obecnie mamy
Niewątpliwie masz racje. Ostatnie sesje na NC są przy dość sporych obrotach tylko że jest jedno ale... praktycznie obroty są na 2-3 spółkach (w szczególności ZWG). Potrzeba sternika, bez tego nie ruszymy, niestety. Przyjdzie moda i na Balticon.
Jeśli spółka będzie się rozwijać w takim tempie prędzj niż później przełoży się to na kurs.
Jedyne zagrożenie jakie dostrzegam na tę chwilę to przejście na rynek główny. Niesie ono za sobą pewne konsekwencje a mianowicie konieczność zwiększenia FREE FLOAT do 25% co wiąże się z dopuszczeniem do obrotu co najmniej 50 mln akcji po cenie około 13 groszy (przy założeniu braku LOCK-UP).
Coś dla przypomnienia:
Data / kurs zamknięcia / ilość akcji
20.02.2012 0,26 437 403 (w jednym zleceniu poszło ponad 400.000 akcji)
16.02.2012 0,24 313 624
15.02.2012 0,26 869 174
08.02.2012 0,25 1 852 447
Czekamy na kolejne zbieranie akcji ! Jak będzie odpowiednia ilość poustawianych zleceń do 25 gr., wtedy dopiero ktoś zbierze (całość).
Jak by miała być dystrybucja to by pakiety po stronie kupna poustawiali tak by był popyt i na pewno były by duże obroty. Balticon ma potenciał do wzrostów. Na WIG20 słabe obroty, więc nie ma się co dziwić że NC też ich nie ma.
przeciez tutaj nic sie nie dzieje... brak chetnych wiec lepiej sprzedac teraz niz kisic te drobne zyski do wakacji... mozna lepiej wejsc w akcje innych gdzie jest jakas plynnosc i rownie mocne podstawy do zyskow...
IV.
W najbliższym okresie nie będą miały miejsca jakiekolwiek istotne wydarzenia z punktu widzenia interesu inwestorów, poza faktem iż Spółka będzie publikować w terminie do 14 dnia każdego miesiąca raporty miesięczne. Kolejny raport okresowy zostanie opublikowany 15 maja 2012 roku.
czyli skoro do tej pory zero ruchow kursu to niestety ale lepiej oddac bo takiej straty czasu nie odrobicie...
juz jest koniec marca... zatem nie ma za bardzo na co czekac... tutaj wyniki sa niby dobre ale nie ma perspektyw na przyszlosc... ostatni punkt raportu pokazuje ze szefostwo nie jest zainteresowane rozwojem na rzecz inwestorow tylko wlasnego konta bankowego...
nie warto pakowac sie w cos co nie przyniesie Tobie zyskow tylko dlatego ze ladnie wyglada na papierze...
dzisiejszy wzrost to tylko sztuczne podrasowanie kursu, ktos kupil 10akcji za 23gr, czyli nawet na prowizje nie wystarczylo ;) to Tylko pokazuje jak slabo handluje sie tymi akcjami...
naprawde sa lepsze spolki nawet na nc, lepiej teraz sie tego wyzbyc niz pozniej zalowac straconego czasu albo braku chetnych do kupienia...
kolego widać po Twojej wypowiedzi że masz jeszcze pewne braki w wiedzy na temat inwestowania.. Wyobraź sobie bowiem iż są podmioty które nie płaca prowizji.
Na takim rynku, przy takich nastrojach to o wzrostach możemy zapomnieć ... niestety. Jeśli chodzi o sprzedaż akcji to nie ma najmniejszego sensu (po stronie kupna arkusz pusty). Jak zejdzie poniżej 20 gr to włączę się do gry i kupie pakiecik (około 100.000).
wszystko się zgadza, tylko czemu przy sprzyjającym rynku oraz bardzo dobrych raportach
brak jest reakcji na wzrost kursu. ja jestem zapakowany po sam korek tego śmiecia a brałem sporo od 0,14 do 0,17
Dnia 2012-03-22 o godz. 11:56 ~abc napisał(a):
> wszystko się zgadza, tylko czemu przy sprzyjającym rynku
> oraz bardzo dobrych raportach
brak jest reakcji na wzrost
> kursu. ja jestem zapakowany po sam korek tego śmiecia a
> brałem sporo od 0,14 do 0,17
dzieje się tak dlatego, że zwykły leszcz nigdy nie miał tu nic do powiedzenia... tu rozgrywają insiderzy i od nich zależy jakie będą dalsze ruchy.
Im nie zależy czy my tu coś ugramy..pewne jest, że oni zawsze są zarobieni bo grają w pokera widząc nasze karty.
Moje zdanie jest takie:
- ktoś chce zebrać większość akcji (te które są w wolnym obrocie) po jak najniższej cenie,
- gdy większość akcji będzie w mocnych rękach powinniśmy zobaczyć większe obroty na Balticonie oraz znaczny wzrost kursu
Im mniej akcji tym łatwiej wywindować cenę akcji!!! Przykład - Herman ostatnio RESBUD
Dnia 2012-03-22 o godz. 12:32 ~Tom napisał(a):
> Niech to zrobi spółdzielnia! Nie ma co się szarpać.
spółdzielnia będzie podbierać wyżej jak zbierze odpowiednią ilość papierka...w sumie podbieranie przez nas na tym poziomie jest tak samo uzasadnione jak czekanie aby jeszcze choć trochę spadło...tyle tylko, że niewiadomo jakie będą dalsze posunięcia...więc albo będą wynagrodzeni Ci, którzy fartownie dobrali niżej albo Ci, którzy przeczuwając nadchodzący odpał, już teraz zrobili zakupy - na dwoje babka wróżyła
Dnia 2012-03-22 o godz. 12:42 ~Bałtyk napisał(a):
> Dnia 2012-03-22 o godz. 12:32 ~Tom napisał(a):
>
> Niech to zrobi spółdzielnia! Nie ma co się szarpać.
> spółdzielnia będzie podbierać wyżej jak zbierze odpowiednią
> ilość papierka...w sumie podbieranie przez nas na tym
> poziomie jest tak samo uzasadnione jak czekanie aby jeszcze
> choć trochę spadło...tyle tylko, że niewiadomo jakie będą
> dalsze posunięcia...więc albo będą wynagrodzeni Ci, którzy
> fartownie dobrali niżej albo Ci, którzy przeczuwając
> nadchodzący odpał, już teraz zrobili zakupy - na dwoje
> babka wróżyła
właśnie to miałem na myśli, gdy brałem na wspomnianych poziomach z poustawianych batonów reszta akcji z tego batona natychmiast znikała i tym sposobem kurs był coraz wyższy
> na myśli, gdy brałem na wspomnianych poziomach z
> poustawianych batonów reszta akcji z tego batona
> natychmiast znikała i tym sposobem kurs był coraz wyższy
...tu jest też nawiązanie do przemyśleń Toma, który wspomniał, że kurs będzie wyższy jeśli obroty będą większe.
Otóż nie zawsze jest to regułą.
Może się okazać, że spółdzielnia wcale nie będzie chciała robić dużych obrotów, żeby nie wciągnąć zbyt wielu ciekawskich, którzy widząc dobrą płynność na walorze, będą chcieli polecieć z rakietą. Oczywiście wiąże się to często z całkiem pokaźnymi zakupami po stronie leszczy, którzy odbierając w ten sposób akcje spółdzielni, robią coś wbrew jej interesom. Dlatego właśnie znikają batony, które ostatecznie i tak pojawią się po stronie sprzedaży wówczas, gdy spółdzielnia tak zdecyduje...żeby jednak te batony upłynnić, muszą być zrobione duże obroty i wtedy można mówić o dystrybucji. Zatem duże obroty mogą oznaczać wychodzenie z papiera przez grubasów - zwłaszcza na tak małych spółkach jak Balticon.
Oczywiście masz rację.
P.s. Z tego co pamiętam to kurs został zablokowany podczas ostatnich wzrostów na 26 gr (ustawili 300.000 akcji w paru zleceniach by sprawdzić jaki silny jest popyt)