• PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    Zadałem sobie pytanie jak to jest że całkiem dużo się udzielam na wątkach permedii a sam ostatnio nie otwierałem swojego autorskiego więc o to jest temat wątku może trochę śmieszny ale co tam . Tu teraz wylewajcie swoje myśli -zwłaszcza Ty Mirek . Pozdrawiam !
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~kikut [91.208.72.*]
    się obkupiłem na tej spółce na całe 422 akcje ;) i ciągle zastanawiam się DLACZEGO??? co mnie skusiło akurat na tą spółkę??? chyba miałem za dużo gotówki....a co tam potrzymam do 15zł .... rok ... dwa lata......
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~PERMEDIA [89.174.254.*]
    To sprzedaj i się nie męcz . Kup sobie bo ja wiem może coś ze stajni Krauzego tam są dopiero lux perły akcjonariusze owych pereł do dzisiaj mają łzy w oczach bynajmniej nie są do łzy szczęścia .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~wit [88.199.235.*]
    Kurcze tu jak ktos nabyl za 160 i przytrzmal to nie wiem czy czuje sie lepiej

Pozdrawiam
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.28.54.*]
    HaHa dokładnie:) raz na wątku Petrola opisał swoją historie pewien pan który zainwestował wszystkie oszczenosci a miał jakieś 500,000zł bo uwierzył w Rudo-Ryżowe petrodolary:) kupował je po 150zł bo wydawało mu sie ze już taniej zapewne nie będzie, to są tragedie życiowe których jest bardzo wiele, Bioton itd. itp.,,,,ja sie Krzyśku łudze że wjadą tutaj Ci zawodnicy z Resbudu jak myslisz? ponoć to sprawka Patrowicza, a już wczesniej snuliśmy domysły ze w kręgu jego zainteresowań jest PMD, było by pieknie podziwiać takie niebo jak na Resbudzie:)
    Tu masz akurat rację ale historia notowań każdej spółki pokazuje że można ich akcje kupić zarówno bardzo drogo jak i bardzo tanio w zależności w jakim okresie koniunktury znajduje się każda z nich . W przypadku permedii jest już tanio ,oczywiście kwestią kluczową jest czy permedia zwiększy rentowność jeśli tak to jest już bardzo tanio jeśli wyniki się pogorszą może się okazać że teraz jest straszliwie drogo . Na takie pytania każdy z Was musi sobie odpowiedzieć sam . Jeśli faktycznie są jeszcze akcjonariusze posiadający akcje spółki powyżej 100 zeta to mogę tylko współczuć jednak i tak wyszli lepiej trzymając do dzisiaj akcje permedii aniżeli trzymając petrola czy bioton ze stajni Krauzego .
    Chyba nie smiesz w to wątpić ze te akcje są wyjatkowo niedowartościowane:-/ jak Ci sie wydaje mogą zrobić to samo co na Resbudzie w niedalekiej przyszłosci:)??
    Mireczku oczywiście że jest tanio tyle tylko że niski kurs akcji pokazuje że akcjonariusze nie są pewni czy permedia sobie poradzi w tych trudnych dla niej czasach . Co do resbudu to nie sądzę żebyśmy na permedii doświadczyli takiej przyśpieszonej mega hossy bo to się zdarza niezwykle rzadko na nielicznych spółkach . Natomiast może się zdarzyć inna rzecz : Gdzieś czytałem że bochemia się wybiera na gpw być może żeby drożej sprzedać swoje akcje podpompuje trochę inne swoje aktywa takie jak permedia czy też może inaczej urealnią kurs permedii przed debiutem spółki matki co by drożej sprzedać akcje spółki matki . Oczywiście to jest myślenie życzeniowe ale całkiem możliwe że tak się stanie .
    Chodzi Ci o to ze Bochemie debiutowała by na GPW pod nazwą Bohemie? to dlaczego PMD by miała wtedy zdrożeć?? w jakim terminie PMD zamierza przedstawić pierwszy raport kwartalny? w tym roku?
    Bochemia może być zainteresowana urealnieniem wyceny permedii ponieważ jest to jej spółka zależna a co za tym idzie jej majątek a więc im ma on większą kapitalizację tym wyższą cenę będą skłonni dać inwestorzy za akcje spółki matki , zresztą jeśli dojdzie do tego debiutu to pismaki raczej wspomną jakie spółki zależne ma bochemia w Polsce . Permedia to mała spółka i jej kapitalizacja może nie odegrać żadnej roli ale od strony wizerunkowej debiutującej spółki to może mieć znaczenie że Czesi potrafią być dobrymi gospodarzami -liczę również na to że bochemia da jakiegoś kopa na rozpęd permedii żeby ta wreszcie zaczęła zarabiać większe kwoty a co za tym idzie zwiększała kapitalizację . Poczytałem również trochę tego raportu za ostatni kwartał i wynika z niego że sprzedaż krajowa wzrosła nieznacznie tylko eksport siadł ale na szczęście to była mała część przychodu . Na ten rok planowane jest zwiększenie sprzedaży w ogóle . Więc liczę że coś się niedługo ruszy .
    A z jakiego zródła znalazłeś te info. o ewentualnym debiucie Bohemii?? na kiedy oni sie potencjalnie z tym debiutem wybierają, o ile chyba dobrze pamietam to Bohemia dzierzy coś około 400,000 akcji PMD, mogli by coś zebrać ze 200,000 tys w promocyjnej cenie i byśmy ruszyli ostro wtedy do góry:)
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~cabo verde [164.126.48.*]
    ręce opadają :p
    Nie no Mirek Ty jesteś merytorycznie nieprzygotowany to nie wiesz ile bochemia ma akcji Pmd ?To masz teraz będziesz wiedział : Bochemie a.s 1 186 940 akcji 60,71 % 1 490 940 głosów 66,00 %
    Czyli co? poza FF reszte wszystkich akcji posiada Bohemie??? przyznaje sie bez bicia nie miałem o tym pojęcia;-) i ciężko mi w to uwierzyć
    Tak Mirek to oznacza że bochemia ma kontrolę nad tą spółką a to z kolei oznacza że mają powyżej 50% wszystkich akcji a ściślej mówiąc bochemia ma ponad 60% wszystkich akcji i tak jest od kilku lat . Raport za pierwszy kwartał będzie 10 maja . a tutaj masz obiecany artykuł o ewentualnym debiucie bochemie http://www.pierwotny.pl/informacje/przeglad-prasy/parkiet/czeskie-bochemie-na-warszawska-gielde.html
    Czyli wszystko w rękach Bohemii nie ma tej spółki na giełdzie w Czechach?? jak ona sobie teraz wogóle radzi? Dzięki za artykuł, byłem pewien ze ona ma ok. 400,000akcji, Chyba tym Gnedlikom powinno zależeć zeby chociaż w połowie wróciła do formy zprzed lat
    Mirek wszystko jest w artykule musisz go tylko przeczytać . Są na giełdzie w czeskiej Pradze a swoją działalność prowadzą w różnych krajach w tym Polsce . Akcjonariusze resbudu pobiegli by do Częstochowy jakby resbud miał chociaż takie wyniki finansowe jak nasza permedia a mimo to akcje resbudu urosły kilkaset % natomiast my możemy się cieszyć co najwyżej że nie spadliśmy . Różnica jest taka że permedia jest rentowna a resbud ma grube straty a mimo to dla rynku nie stanowiło to problemu . I zrozum tu giełdę .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.9.243.*]
    No tak wiem ze bez żadnego info. Res tak odjechał , tak mi sie wydaje że skusił ich do mega pompki ten niziutki FF bo niby co innego..
    Siakieś obroty sie pojawiły ? Wróciłem na swój wątek bo może dzisiaj okaże sie proroczy :)
    No jak tam Mirek nowy tydzień , nowe nadzieje - mam nadzieję że PMD się nadzieje na górne widły w tym tygodniu bo to już pora żeby walor pożegnał te niskie i żenujące poziomy .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.9.115.*]
    Oby Krzysztofie gra pod wyniki będzie musiała sie w koncu rozkręcić, ktoś na początku sesji nawet zaczął mocniej dziobać:) jakieś obroty sie pjawiły także też dobrze ja jestem optymistą:)
    Zacieśnia się wykres , coraz mniejsze wahania sugerują że niedługo albo w lewo albo w prawo . Osobiście wolałbym na północ . Nawet mocne tąpnięcie szerokiego dzisiaj nie spowodowało na permedii żadnej reakcji -no prawie żadnej .
    Hej Miras częstotliwość pisania nam się załamuje . Trzeba odświeżyć wątek . Spółeczka nam stoi jak gdyby się nałykała viagry i to niezależnie od bodżców . Nie reaguje w ogóle . Jak patrzę na wykres to nam się trochę przedłuża ta budowa formacji . Dzisiaj przy dość kiepskim rynku permedia coś tam urosła ale obroty śmieszne . Na koniec mam taką myśl abstrahując od naszej spółki że na rynku wkrótce się będą liczyć tylko firmy które mają pieniądze i maleńkie albo 0 zadłużenie i nasza spółka permedia bardzo do tych parametrów pasuje . Tylko poprawić rentowność i sky is the limit .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.9.114.*]
    Ha Ha Dobre:))))) ja ostatnio troche pracuje i za bardzo czasu nie mam zeby sledzić co sie dzieje, gangsta sie tu żadna nie pijawia także stoimy w miejscu jak nic, może te wyniki mile zaskoczą i coś sie w koncu zacznie dziać na chwile obecną to troche smutno to wygląda..
    No cóż nie ma kasy na giełdzie i wszystko tak naprawdę stoi poza kilkoma spółkami z wigu 20 i kilkoma poza nimi to wszystko właściwie to leży a nie stoi . Przypomina mi się toast na imprezach : Wypijmy żeby w nocy stało w dzień sikało . My wypijmy żeby permedia też stała ale w dzień na widłach górnych . Tylko cholera jak te widły będą w górze to możemy się nadziać genitaliami i nawet wieczorne toasty nie pomogą :)
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~marwie [83.22.106.*]
    Często czytam dyskusje na Bankierze . Wasz wątek "Permedia głupcze" bardzo mi się podoba. Bodaj, że pierwszy gdzie nie ma wzajemnych poniżeń (wzajemne zrozumienie). Gratuluję !!!
    Bardzo jest nam miło , że komuś się podoba nasz styl prowadzenia dyskusji poprzez łącza internetowe . Nie znaczy to wcale że my nie umiemy przeklinać i złorzeczyć , ale używamy tego w bardzo umiarkowanych ilościach niemalże wcale . Pozdrawiam !
    P.S. Oczywiście dziękujemy też za pozytywną recenzję naszego wątku .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [79.191.52.*]
    Nie pozostaje mi nic innego jak również dołączyć sie do podziękowań:) spodziewałeś sie krzychu ze ktoś nas czyta:) własnie wróciłem z pracy co to za Armagedon???
    To nie armagedon to tylko grożne pomruki giełdy żeby wszyscy przypomnieli sobie , że nie grają obligacjami , lecz akcjami których naturą są tego typu wahania niekiedy . Co do naszej spółki ot po prostu ktoś spanikowany wyrzucił swój papier - przecież obroty były dość niewielkie na permedii dzisiaj . To mniej więcej tak jak Ty byś wyrzucił swój pakiet nie dbając za bardzo po ile sprzedałeś byleby tylko sprzedać . Mało akcji +niska cena =mała kapitalizacja + poprawa (oby) rentowności i może coś z tego będzie . Ciekaw jestem wyników za pierwszy kwartał -to już niedługo przecież ,może zacznie się gra pod wyniki .
    P.S. aczkolwiek nie spodziewałem się że jeszcze spadniemy poniżej 7 zeta no cóż . Czas nas uczy pokory , a giełda na pewno . Niektórzy nas czytają tyle że sami nie zabierają głosu w dyskusji .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~Gliptodon [62.242.33.*]
    Mnie też się podoba ten wątek :-)

Z ciekawością przeczytałem rekomendację RN, która proponuje pozostawić zyski w spółce :-), co przy obecnych spadkach znów umożliwi kupowanie akcji po wartości gotówki.
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.31.88.*]
    Własnie inni też mogli by sie udzielać nie wstydajcie sie zatem piszczie:)))) Byli u mnie w pracy Krzychu goscie z Lublina tacy zagadałem czy wiedzą gdzie Pmd. sie miesci a jeden z nich mówi że jego wujek wprowadzał PMD. na giełde jaki ten swiat mały:) ogólnie Budyneczek firmy wygląda przyzwoicie a nawet ładnie:)) twierdzi ten jego wujek ze Pmd. jeszcze wróci do formy kwestia czasu...:)))
    Widzisz , no faktycznie świat jest mały . Pytanie tylko ile czasu permedia będzie potrzebować , żeby się pozbierać -bo na giełdzie właśnie czas jest ważny . My wszyscy , którzy tu jesteśmy żeby dalej inwestować potrzebujemy określonych wyników w określonym czasie jeśli nie będzie w/w to zacznie się marudzenie moje też :)))) Tymczasem nie ma chętnych na kupno i to jest smutne . Smutne jest również to że wczoraj anty - futbol wygrał z futbolem . Barca przegrała z Chelsea . I to jest bardzo smutne .
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [178.43.9.*]
    No masakra też nie wierzyłem obstawiałem ze bedzie gładko 2;0 dla Barcy po pierwszej połowie:) i prawie miałem racje:) Barca dała ciała nie dali rady na własnym terenie w 11 przeciwko 10 niesamowity scenariusz, ja myśle Krzychu ze w koncu los też sie do nas w koncu usmiechnie i wyciągnie perłe na 30 zł jeszcze w tym roku:)
    Niezmiennie powtarzam że nie ma szans w tym roku na taką jazdę . Być może przy jakiś sprzyjających informacjach ale te informacje musiałyby być po prostu fantastyczne żeby kurs uległ takiej aprecjacji . Chyba tylko Patrowicz ruszyłby kurs pmd na takie poziomy , ale to już też przerabialiśmy że na to nie ma szans bo tutaj karty rozdaje bocheme . Jedyna możliwość to ta że Czesi sprzedają permedię jakiemuś branżowemu to wtedy tak . Jest jeszcze opcja że wyniki permedii się nagle bardzo mocno poprawią ,ale z tym to raczej będzie ciężko . Przepraszam za ten umiarkowany pesy-optymizm .
    Oczywiście te powyższe uwagi dotyczyły poziomu 30 zeta , natomiast lokalny szczyt czyli coś około 22 zeta całkiem możliwe ale pod warunkiem że przyjdzie tutaj jakiś spekulant albo będą jakieś bardzo dobre informacje ze spółki i to raczej finansowe .
    Eh , my tu gadamy o 20 -30 zeta za papier a na razie to nikt nie chce kupować poniżej 7 zeta nawet przy wzrostowych sesjach ,ktoś w dodatku się wyprzedaje jak zobaczy większą ilość papierów z lewej . Ale skoro nie chcą kupować poniżej 7 zeta to może zechcą powyżej 20 :))
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [79.185.244.*]
    troche marzeniami w przyszłosc wyskoczyłem:) do jesieni jakby sie udało dopłynąć do tych 15 chociaż, przecież wczesniej czy pózniej PMD będzie musiała wrócić do formy tak jak dzwigała sie z kolan z 2000-2001r z 6zł by w 2007 stanąć na 170, tu trzeba będzie sie uzbroić w kurewską cierpliwość:) może by jaką dywidendę sypnęli w przyszłym roku, jak ten okaże sie na plus a tak powinno być..
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [79.185.244.*]
    ten nasz sternik co podbija kurs po 3 po 5 akcji zbierze chyba w koncu wszystko zanim doczekamy sie rozsądnej wyceny:) wspominałeś coś o barwieniu przez PMD ropy krauzemu czyś ty Krzychu oszalał? chyba ze chodziło Ci o rope w zębie:) jak już to będzie barwić KOV tylko nie wiem czy by sie opłacało wysyłać te barwniki do Brunei ze względu na bliskość Chin i Indonezji:)
    Może być z tej obecnej sytuacji korzyść : Zwykle przy zmianie trendu ze spadkowego na wzrostowy kurs na chwilę spada . Spadek już mieliśmy poniżej 7 zeta teraz lekkie uspokojenie i może trend zamieni się na wzrostowy ale do tego muszą być dobre informacje ze spółki -chociaż zalążek zmiany na lepsze i najlepiej jak by te zmiany zapoczątkował raport za pierwszy kwartał . Kurcze jak sobie pomyślę jak niewiele potrzeba żeby kurs permedii eksplodował to aż uśmiecham się do swoich myśli a jednocześnie wściekam się że tak właśnie nie jest .
    Ja nie rozumiem dlaczego ta spółka spada przecież przed nią są świetlane perspektywy ! Może np. barwić ropę Krauzemu na jaki kolor chce jak już ją znajdzie , Może kolorować wagony zastalowi jak już je zacznie produkować , Może kolorować asfalt jak dss wybuduje jakąś autostradę . Przecież opcji na zarobienie pieniędzy jest tutaj bez liku . Dobre nie ?: )))) - tak napisałem na naszym drugim wątku teraz tylko go przekopiowałem na ten - Oczywiście to co wyżej to żart z kolorowym zabarwieniem :)))
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~rdc [84.201.217.*]
    Chyba to bliski koniec PDM ,firma bez perspektyw od 4 lat.
    "Chyba" lub "prawie" robi wielką różnicę . Nikt tu przecież nie pisze że jest świetnie właśnie kurs akcji pokazuje że dobrze nie jest skoro jest tak nisko to akcjonariusze po prostu nie są pewni jak to będzie z tą naszą permedią w przyszłości . Spółka zarabia więc działalność się raczej rozwija , a że nie zarabia ile by chcieli jej akcjonariusze to już zupełnie inna sprawa . Ten rok to test dla zarządu permedii , który deklaruje że sprzedaż będzie zwiększona jeśli tak się stanie i wyniki będą lepsze to będzie oznaczało być może powrót do lepszych czasów , oraz większego zaufania do zarządu i do jego poczynań .
    W czwartek wyniki za pierwszy kwartał . Ciekawe co nam spółka pokaże sądząc po kursie to chyba niewiele ...no chyba że spółka jest tak hermetyczna że nikt jeszcze nie wie jakie są wyniki ! Ale raczej ciężko mi w to uwierzyć !
  • Re: PERMEDIA GŁUPCZE !!!!! Autor: ~swiezak27 [83.31.64.*]
    oj Krzychu wyniki będą dobre widać to było na dziszejszej sesji ktoś kupił kilkaset akcji także w nie wierzy:))))) To już w ten czwartek? faktycznie ale to zleciało będzie dobrze musi być dobrze:) od jutra może kurs wystrzeli:)))
    na Stocku tak Wig- chemie chwalą ze od stycznia poszła w górę o 33% i możliwe ze znajdujemy sie być może na górce..ja pierdo.. jak tu kurw... być zdrowym, lepiej sie faktycznie wyłączyć nie patzreć zapomnieć wyjechać,pojebać:((((( tu już na papierze z normalnych zdrowych nikt już kur.. nie został
    Może sie faktycznie po tych moich postach ten zarząd z lekka wkurwi..i postanowił nie zarabiać, przynajmniej już zobaczymy jak te nowe segmenty grają czy wogóle?
    No tak dzisiaj było branie z prawej . Jak na taką sesję na szerokim to aż dziw że tak dzisiaj ładnie się kurs zachowywał mniejsza o obrót :) Co do Twojego pytania z drugiego wątku to Ci odpowiem że twoja działalność giełdowa zaczyna mi przypominać grę hazardzisty mam na myśli że chcesz pożyczać pieniądze od rodziców . Zwróć uwagę że na razie nie zarabiasz na żadnej ze swoich inwestycji a mimo to jesteś gotowy zainwestować kolejne pieniądze . Nie graj pożyczonymi bo wtedy bardzo mocno zmienia się optyka widzenia co powoduje że gdy nie idzie zaczynasz podejmować głupie decyzje . Mówiąc bardziej po giełdowemu twoje przepływy pieniężne są na wszystkich trzech płaszczyznach ujemne - operacyjna ,inwestycyjna i finansowa nie mówiąc już o koszcie alternatywnym . Zrobisz jak zechcesz ale moja rada to: Nie graj za pożyczone bo jak stracisz pozostanie Ci ucieczka w modlitwę -nawet jeśli to tylko piękny mit :)
    No nie do konca tak, na KOV straty praktycznie nie mam i mieć nie będe co do tych spółek które mam a mam praktycznie 2 to były zdecydowane ruchy i nie straciłem wiary w PMD będe z tą kurwą do końca mojego lub jej( już to powtarzałem) szarpnąłem sie na pożyczke bo najprosciej mnie na nią stać gdyż jestem w stanie zarabiać wiecej niż wydaje to inwestuje nie kupuje za to Hamburgerów w MC donalds tylko inwestuje zgodnie z planem założyłem sobie ze nazbieram określoną liczbe akcji KOV i to prawie się udało mam w głowie ubity plan który będe próbował zrealizować, nie łamie sie tym że wszyscy zarabiają tylko nie ja zwłaszcza od przełomu sierpnia/lipca 2011 lub wszyscy Ci co trzymają od debiutu PZU TAURON czy JSW po dziś dzień:))))
[x]
PERMEDIA -1,79% 8,00 2013-12-12 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.