na razie, to niech skupią co obiecali... takie wróżenia jest miłe: Boni wyda sporo kasy, część dla nas, będzie skup, lepsze wyniki finansowe, przylecą kosmici z Chin i nas wykupią po 8 PLN...będziemy bogaci i kupimy sobie wyspę...na razie technicznie wygląda to jednak dobrze...pomału, pewnie do góry...
za 3 miesiace dowiemy sie ile skupili... bo teraz chyba nie musza podawac inf z tego wynika bo skup prowadzi idm? jesli skupia w okolicach 1zl to moze jeszcze jeden skup bedzie?
Sądziecie, że to takie ważne, komu to opchną? Na razie niech skupią choćby milion akcji. Moim zdaniem - mogą to spuścić na wolnym, ale jak będą mieli pewność, że kurs się utrzyma - czyli pod jakieś dobre, fundamentalne info; siak czy tak, jeśli będą kręcić i próbować się wycofać, albo skupią, ale nie tak, jak wszyscy myślimy (czyli z 24 informacją) to wyślą sygnał, że są niepoważni i nigdy nie zobaczą tutaj radości...wzywam kogoś od AT - niech napisze trochę pozytywnych bajek, że właśnie zaczyna się świeca...
Swieca jest, porzadny mlot (doji) . Ale na bardzo malym wolumenie, wiec jego wymowa jest slaba : / Wiec trzeba sie miec na bacznosci, bo rynek albo an cos czeka, albo po prostu zainteresowanie spadlo, i kurs jest podatny na wahanie . Mysle ze zlamanie 84-83 groszy w cenach zamkniecia bedzie pesymistyczne. Jednak jesli kurs sie wybije ponad 90 groszy, wg AT cena moze dojsc do 1,2 . (gorne ograniczenie kanalu wzrostowego) Moge wrzucic fotke z analizy jakby ktos chcial ;)
Thnx Piter; wybicia i spadki też mają swoje ważnie przez wolumen - zwykła obserwacja powiada, że wyczerpało sie wywalanie w tych okolicach cenowych, bo nikt tu nie zarabia; ale to też względne, bo jeśli na szerokim będzie wojenka - to wyjście blisko zera też się opłaca - stąd też potrzebny popyt ze strony głównego gracza, bo oprócz nich nikt tutaj kilka baniek nie wsadzi...a kilku z nas nie ma jak wyjść, aby nie spowodować paniki (ja akurat będę uprzedzał, tylko kret mnie denerwuje i Wy chyba te zaczynacie go wyczuwać); głupio to brzmi, jak spekula kilku-dniowa, ale po kilku latach chciałbym też coś wycisnąć...szkoda mi tylko tych nędznych poziomów - takie 2.40 - to było by coś; piszecie technicy, bo często macie racje...
Witam,
czytam wywody czy skupują czy nie?
czywiście że IDM skupuję i sprzedaje zarazem - steruje kursem
ustawił sobie widełki i gra na emocjach.
"Idełem" jest po obu stronach rynku a zbiera tylko różnice (czyli zbiera od tych co im nerwy słabną :) )
Stawiają wysokie świece (jak na NTT) i czekają.
Słabi nie wytarzymują i wywalają.
a oni spokojnie zbierają - czasem przesuną widełki sumulując ruch na kursie.
:)
nie dajcie sobą sterować
z raportu - XVII. Wartość księgowa na jedną akcję (w zł ) 2.18
cierpliwości
:))
Acc/Dist mozolnie wspina sie do gory, najblizszy opor na 0,96. Mysle ze sie odbije na 2 sesje, a potem uderzy na 1,04 . Ale bedzie trwalo dosc mozolnie. Wsparcie? okolice 87.
no a jesli pokona poziom 0,96 bez zadyszki, to znaczy ze jest silnie i mozna byc spokojnym do 1,1 : )
Pytasz co powyzej 1,1. Jestem pewien, ze jesli pokonamy 1,1 to kurs doleci do 1,2. Natsepny opor jest na 1,34. Ale to juz bylby bardzo dobry scenariusz. Po 1,34 nadeszlaby silniejsza korekta, Bo jest to gorne ograniczenie wzrostowego kanalu i pitchforka !
Sorry ale nie chce mi ie tutaj zamieszczac grafik, musicie mi uwierzyc na slowo ;) Jesli zainwestuje wiekszy kapital na pewno przykleje pare screenow, zeby przekonac co niektorych do moich racji.
Witam, proszę o uzupełnienie mojej ankiety, która dotyczy strategii inwestycyjnych na GPW. Ankieta jest anonimowa, nie wymaga rejestracji i składa się tylko z jednego pytania jednokrotnego wyboru. Wyniki pomogą mi w napisaniu pracy magisterskiej. Oto link: http://www.ankietka.pl/ankieta/80453/strategie-inwestycyjne-na-gieldzie-papierowwartosciowych.html Dziękuję bardzo za pomoc.
Dziewczyno - kto Ci pozwolił taką "metodę" stosować? Co prawda to tylko magister, ale tzw. ankieta to nie jest ankieta (CAWI), ponadto po co Ci jedno pytanie...nie będziesz nawet w stanie tego powiązać z czymkolwiek...jeśli chodzi o sieć, jako źródło informacji, to lepiej jakąś analizę treści rozważyć, a nie pseudo ilościowe podejście...