Nie kupuj póki nie zamknie luki na swiecowym tygodniowym, tj okolice 60zl, to trzyma kurs wiele tygodni. Ale jak znam życie to może jeszcze przetestować linie trendu tj okolice 58 - 59..Potem dopiero powinny zacząć się wzrosty.Ja na razie przygladam się tej niemocy wyrwania jej do wzrostu i dziś w miedzy czasie kupiłem PBG , tu po mocnym spadku bedzie mocne odbicie.Na razie od rana jest akumulacja.Wybicie raczej jutro.
Obs mam dla ciebie,zła wiadomość ja też kupie PBG ale dobiero na fixie jutro,lub w połowie dnia w poniedzaiłek,bo bedzie jeszce spadać,ale pocieszeniem jest to że jesli przebuje linie 54 zl do spokojnie do 80 dojdzie,Zastanawiam sie czemu tu fiban.,nie zadziałał
Nie ufaj do konca analizie, ja biorę poprawkę na spekulantow bo oni zawsze atakują o krok szybciej.Tu trzeba działać jak oni , na pozytywne dywergencje i psychologię zachowań.
Ja rano odsprzedam co to mi zostało i wejde na dwa dni na DSS
Karkosik ma ich przejać wied dam sobie obciać lewa reke,ze z 6 zl podzie na 8zł naj mniej 30% myśle ze wleci do środy.Polecem Tobie
Dzięki, ale ja raczej po dilu na PBG będę myślał o krótkich kontraktach na WIG 20.Jest tam do zamknięcia druga luka ,a przede wszystkim w PKO Bp .Na banku tym zawsze od początku historycznych notowań są dokładnie zamykane.Marzy mi się trzecia luka na ineksie, wtedy biorę szorty na pewniaka i zawsze zarabiam.Może jutro rano.Dziś w telewizji usłyszałem analityka ze bedą wzrosty w nalblizszych dniach , na 80%.Tak dokładnie powiedział , dla mnie jest to czerwone światło ze przesilenie jest blisko.Pozdrawiam.
Czesc OBS I co tam czymasz jeszce PBg
Ja dziś dokupiłem,i niestety dopłaci w tym tygodniu ogolnie mój portfel
-25%,troche na pbg,a najwiecej - 15% w dwa dni na Midasie
a jak tam u Ciebie ??
Na PBG grałem dwa dni na odbiciu , zarobiłem i sprzedałem.Ostatnio jak pisałem czułem bliskie spadki i otworzyłem trochę krótkich pozycji .Czesciowo zawalilem bo wczoraj wziąłem zysk, a dziś była ładna poprawka.Astarta rano spadła na 60,10. i zamknęła Luke na swiecach tygodniowych.( wcześniej pisałem)Mały pakiet kupiłem, ale żałuje ze nie przypilnowalem i mogłem skupić wiecej.Teraz polecam Astarte bo jak rynek ochlonie , to może zdrowo walić w gore.Obecnie przygladam się Midasowi i mam ochotę jak bedzie strach rano , wejść w Petroinwesta. Tu powinno być zagranie pod rysujace się podwójne dno.Wracając do PBG to tez jest bliskie przesilenia i odbicie powinno być mocne.Ale temat trzeba pilnować z palcem na klawiszu, bo tu wszyscy czekają na info, a wykupienie jest wielkie.Wymienione tematy mogą dać szybko sporo zarobić, ale jak indeks ochlonie.Pozdrawiam.
Nie dajcie się na to nabrać.
Petrolinvest - wystarczy spojrzeć na wyniki ostatnich 4 kwartałów (strata goni stratę).
PBG - spółka zadłużona po uszy, a dług krótkoterminowy dobija do wartości aktywów netto. Będą próbowali ratować się emisją akcji, ale co to oznacza dla wyceny ... to wie każdy. Szczerze odradzam takie łapanie dołków na słabych fundamentalnie walorach i pakowanie się w tego typu "wynalazki".