jeśli chcą Państwo coś zrobić z tym kursem, spółką, ze zniecierpliwionymi akcjonariuszami
sugeruję emisję 500.000 zł, którą sam mogę objąć oczywiście po wartości nominalnej, następnie odpowiednią emisję z prawem poboru i wówczas przejście na parkiet główny z kapitalizacją ponad 60 mln zł. Wówczas w końcu będzie jakaś płynność, a spółka złapie wiatr w żagle. Żadne obcinanie pensji czy łapanie kontraktów tylko odpowiednie zabiegi techniczne zwrócą uwagę inwestorów.
Wiem, że Zarząd czyta to forum, dlatego jeżeli jesteście Państwo zainteresowani proszę ustosunkować się do tej wiadomości na forum, a ja się odezwę.
póki co, dla odmiany, dzisiaj sprzedający 200 akcji wygrał z kupującym po 10 szt., pewnie jutro bądzie odwrotnie, nie mogę się doczekać, kto ostatecznie wygra tę rywalizację,
wiesz inż dlaczego ci nie odpisują? - bo ty jesteś naciągacz i szkoda im na to czasu.
Poza tym sprzedaż nowych akcji niżej niż ostatnia emisja (seria D po 3,60zł)
to obciach dla spółki i dla zarządu
Do tej spółki niestety trzeba wiele cierpliwosci, - ale jest też dobra wiadomosc:
im dłużej się sprężyna napręża tym .......
i nie wiadomo czy to na co czekamy nastąpi za miesiąc czy za dwa lata.
nie obejmiesz bo tyle nie masz, w tym momencie na rynku NewConnect jest wielka posucha z kapitałem. Moje akcje mogą być nawet niedopuszczone do obrotu więc to akurat żaden obciach dla Zarządu a coś w rodzaju obligacji. Spółka na tym długoterminowo może tylko skorzystać , bo w żaden sposób bym nie ingerował w ich działalność operacyjną, a jedynie zajmował się kwestią od strony notowań(techniczną).
Pomysł na te spółkę mam fajny, ale to już inżynieria finansowa.
na NEW Connect jest racja bytu, tylko dla tych firm które się rozwijają i dzielą się zyskiem z akcjonariuszami. To cudo służy do zapewniania wydatków dla Zarządu. Nikt przy zdrowych zmysłach w taki wynalazek więcej niż 2000 zł nie włoży. A ten doradca czy market maker to tez osobny temat do dyskusji. Nie wiem po co takie cuda wprowadza się do obrotu. Chyba żeby zajmowały miejsce w tabeli ofert.
Nikt nie będzie na NewConnect ładował 2 000 zł pod dywidendę. Dla takich inwestorów liczy się zysk z notowań akcji. Wóz albo przewóz. Tu jest na razie spory przewóz
Nie wiem jezeli zarzad tej firmy oglada notowania oraz czyta to forum i nic nie robi w tym kierunku to osobiscie nigdy EFICOM nie bedzie dobra inwestycja.
Kupuj wraz z trendem. Wiec czekamy
pozdr max