Jak się patrzy na kurs, to można odnieść wrażenie że 20 marca nic się nie wydarzy. Ale myslę że choć troszeczkę powinni podciągnąć przed tymi wynikami. A wy co sądzicie. Pozdrowionka....
Jestem bardzo za tym ale jak widać to na giełdzie rządzą i ustawiają kursy tych akcji jakie dają tzw."rekinom" największe zyski a nie pozycja ekonomiczna danej jednostki. Poza tym ten ożenek z Tarnowem i jeszcze gorzej z Kędzierzynem dał tylko dobre posadki i pieniądze "młodej parze".
Zysk Grupy Tarnów będzie rekordowy za2011r. Tylko jak to się przełoży na osobne spółki(ATT, PCE)? Tarnów ma tą przewagę, że posiada ponad 90% akcji ZAK. pewnie sobie ściągnie zysk poprzez dywidendę. Co do ceny akcji PCE to uważam, że powinny już być w okolicach 12-15zł bo trochę za długo się tutaj kiszą:). Ale nie nie ja o tym decyduję. Więc czekamy na wiosnę i na wyniki:)
Wg mnie Police to teraz nie jest sam zakład "Police" , a zakład który należy do grupy Azoty Tarnów. Więc jak to w grupie jest wszyscy się uzupełniają(przynajmniej powinni). Gdy jeden z grupy ma problemy np. brak amoniaku, można wykorzystać amoniak produkowany w ZAK. O kredyt lepiej się starać jako grupa. Ciekawe czy Police uzyskały by taki sam aneks do umowy kredytu w PKO BP? Ceny gazu lepiej też negocjować jako grupa. Patrząc na Police jako zakład należący do Grupy Tarnów myślę, że ma większe szanse niż jako zakład osobno prosperujący.A co do ceny akcji to to są tylko moje marzenia:) Patrząc na obroty to krew mnie zalewa. Jak widać liczy się tylko Synthos. Ciekawe co będzie jak Grupa Tarnów ogłosi wyniki i zysk będzie wg mnie w okolicach 300 000 000zł. Czy wtedy coś ruszy? Pozdrawiam!
Każdy czeka, bo to już na dniach:) myślę, że Police nie muszą się dotychczas niczego wstydzić przy Tarnowie, pomijam fakt że moim zdaniem są lepiej przygotowani np. na ewentualny kryzys niż ZAT. Wyniki, do tego wiosna, no trzeba obserwować, tak jak pisałem kiedyś wolę mieć pieniądze zainwestowane w spółkę, niż w lokatę poniżej inflacji:) jak to mówią byle do wiosny (do wyników też) dowiemy się co dalej
Zastanawiajaca jest ta cisza, wyglada na to ze kurs nie wystrzeli o czym wszyscy tutaj marzyli jeszcze miesiac temu. Nie zmienia to jednak faktur ze o wyniki mozna chyba byc spokojnym. Police pozostaja spolka o poprawiajacej sie kondycji finansowej, zarabiajacej coraz wiecej. Szkoda ze akcjonariusze pozostaja niedopieszczeni.
O wyniki Polic akcjonariusze są spokojni, ale jak wczesniejsze opinie też potwierdzają w grupie trzeba sobie "pomagać" i tym pomocnikiem będą Police aby dobrze sie działo w Tarnowie i Kędzierzynie. Być może Ci, którzy podejmują ważne dla Polic decyzje nie sa akcjonariuszami Polic a tych w/w zakładów.
No ale nie do końca kosztem Polic, prezes nawet na poprzednich wynikach mówił, że między innymi są takie dobre, bo nic im nie zalega w magazynach, bo wiele skupują od nich Azoty, oczywiscie to działa w obie strony, ale to Police kupują od Azotów produkty po lepszych cenach niż jak by kupowały po rynkowych.
Dzięki temu zbytowi można było uruchomić kolejną linię produkcyjną i więcej zarabiać. Zatem w tym związku krzywada Policom sie nie dzieje. Drugim bardzo dobrym przykładem jak już ktoś tu wpsomniał był kredyt ktorego Police samodzielnie by pewnie nie dostały, zatem opłaca się im być w grupie niz poza grupą, a to że się wspierają? o ile nie wpływa to na wynki (znaczy neagtywnie) to nie ma w tym nic złego
Prezes nie może inaczej jak pozytywnie wypowiadać się o tym"małżeństwie" z wielu przyczyn a zawsze ta zwiazana z k..... jest najważniejsza. Tylko dla nas wytrwałych akcjonariuszy ma to się nijak.
Kredyt prędzej czy póżniej trzeba spłacić .To już ma wplyw na sposób postrzegania spólki przez inwestorów[akcjonariat].Kredyt to redyt.Jak jest tak dobrze jak Basia "donosi" to po co się zadlużają???????/
~marysia "Jak jest tak dobrze jak Basia "donosi" to po co się zadlużają???????"
Kredyty się bierze pod inwestycje, remonty itp. Ciekawe która firma, zakład ciągnie tylko z zysku, bez kredytów?
Dnia 2012-03-14 o godz. 11:49 ~zrównoważona napisał(a):
> O wyniki Polic akcjonariusze są spokojni, ale jak
> wczesniejsze opinie też potwierdzają w grupie trzeba sobie
> "pomagać" i tym pomocnikiem będą Police
> aby dobrze sie działo w Tarnowie i Kędzierzynie. Być może
> Ci, którzy podejmują ważne dla Polic decyzje nie sa
> akcjonariuszami Polic a tych w/w zakładów.
Punkt dla Ciebie! Oczywiście, że śmietankę spiją AZOTY, a police mają za zadanie wypracować zyski dla całej grupy.
ATT też dziś spada, może wyniki wcale nie będą takie dobre jak wszyscy by chcieli, aby były.