Pzreciez w forbsie o tym pisali, choć raczej o spółkach z NC tam nie pisza, to gdzie jeszcze byś chciał żeby o tym mówili, w TVN?
Wygląda na to że spór się rozognia..... widac po reakjic kursu.
Zresztą kto zainwestuje w spółkę, która nie prowadzi rzetelnej księgowości i takie kwiatki pokazuje. Na tej zasadzie to spółka może sobie miec najlepsze wskaźniki nawet na całyn NC, ale to będzie jedynie na papierze, nikt powązny nie powierzy pieniędzy osobom któr juz na wejściu na NC oszukały sowich akcjonariuszy kierując sie swoim prywatnym zyskiem.
Ale nigdy sie nie dowiesz czy ma strate czy nie... bo wykazywane zyski moga bardzo szybko zamienic się w stratę, tak jak to miało miejsce przy debiucie.
Innymi słowy dla tej spółki C/Z na pozimie 1 o niczym nie świadczy. Ale jak chcesz inwestowac w spółkę któranierzetelnie iformuje o sowjej sytaucji finansowej to prosze bardzo......
80% spółek z nc tak robi obiecują gruszki na wierzbie i potem korygują w duł prognozy
Ja tu widzę okazję zobacz jakie spółka ma obroty i zyski (były by jeszcze większe gdyby nie strata na walutach ale od tego czasu dolar się osłabił)
A takie gadanie że stracili zaufanie , wystarczy że dadzą dywidendę na poziomie 10% ceny akcji
Przecież nikt od razu nie nastawia się na dywidendę, ale nie o to chodzi, to że FORBES coś napisał o spółce z NC to chyba świadczy o zaangażowaniu "kogoś" w dołowanie kursu, minął prawie rok, dużo nowych kontraktów i sporo się dzieje w spółce.
Spółka ma nowe podmioty, patrz SEVENTICA - firma, która rozwija się na rynku komunikacji nie werbalnej. A od 1 kwietnia wchodzi nowa ustawa: http://wiadomosci.onsi.pl/info,2880.html , więc poszukajcie trochę i podpowiadam, żeby może nie kupować od razu w ciemno w poniedziałek, ale popatrzeć trochę co się dzieje w spółce i czy to bredzenie o jakimś sporze ( wirtualnym póki co ) ma sens.
Ja sobie troszkę kupie co jakiś czas i czekam na rozwój sytuacji.
Myślę, że fundamenty są.