• Pamiętacie to? Autor: ~freedog [178.235.243.*]
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/PROXYAD-Rezygnacja-z-emisji-akcji-serii-B-z-prawem-poboru-2417475.html

Pewnie wiekszość z tych, którzy skorzystali z praw poboru ostatniej emisji już pozbyła się starych akcji myśląc że dostaną po 10 gr, nieprawdaż?
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~Derix [178.36.217.*]
    Coś mi się wydaje, że sam już sprzedałeś swoje stare papiery:)
    A tak na poważnie, to podczas ustalania tamtej emisji zdecydowanie przesadzili z ceną i nie przewidzieli, że sytuacja na rynku tak się zesra.

"Jednocześnie Zarząd ProxyAd pragnie poinformować, iż w porządku obrad najbliższego Walnego Zgromadzenia Spółki znajduje się podjęcie nowej uchwały w sprawie emisji akcji z prawem poboru, w ramach której cena emisyjna zostanie ustalona przy uwzględnieniu aktualnego kursu akcji na NewConnect i sytuacji na rynku kapitałowym. "

Oczywiście teraz też może się okazać, że emisji nie będzie, ale to już by nadawało się do KNF-u. Na moje cała ta produkcja dodatkowych milionów akcji ma służyć łatwiejszemu podnoszeniu kapitalizacji spółki - by spełnić wymogi przejścia na rynek główny - oraz podniesieniu płynności.

Pozdrawiam
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~freedog [178.235.243.*]
    Nie sprzedałem :) No oczywiście, że w ostatniej emisji przesadzili z cena, a najlepsze było to, że za 10 starych akcji mogłeś mieć 1 ; ) Nie sądzę, żeby to miało coś wspólnego z załamaniem rynku. Ewidentnie i z premedytacją ceny akcji obu emisji były skrajnie oderwane od rzeczywistości i miały na celu dezinformację akcjonariuszy o sytuacji w spółce - kupuj bo jest dobrze ( emisja 2,25), sprzedaj , bo jest żle (emisja 10 gr). Dlaczego do KNF? - nie ma chętnych na akcje to nie ma emisji. Payfreezer, Nova Group, Egi i te całe Bellevue to wszystko jedna klika i jeżeli się nie zapisali, a mają razem 65 %, to emisji nie będzie. GJB - nie sądzę. Ja się nie zapisałem, znajomi tez nie, to kto?
    Moje wnioski są takie:
    - emisji nie będzie
    - akcje odebrane po taniości ( 3 mln akcji przrewinęło sie od info o emisji ff - 2mln )
    - 1 pln wkrótce, bo nie jest źle ani dobrze tylko średnio i tyle jest warta ta spółka
    - następna emisja w sierpniu po 90 gr - 1.10 i ta dojdzie do skutku

pzdr
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~Derix [83.21.132.*]
    To co piszesz ma sens jednak ci najwięksi sami przegłosowali tą emisję:

"1 PAYFREEZER S.A.- posiadający 857.369 akcji Emitenta oraz 857.369 głosów na NWZA Emitenta, co stanowi 29,96 % na NWZA oraz 11,64 % w kapitale zakładowym Emitenta.
    2 NOVA GROUP LIMITED - posiadający 1.700.067 akcji Emitenta oraz 1.700.067 głosów na NWZA Emitenta co stanowi 59,42 % na NWZA oraz 23,09 % w kapitale zakładowym Emitenta.
    3 GONET CONSULTANTS LIMITED - posiadający 282.618 akcji Emitenta oraz 282.618 głosów na NWZA co stanowi 9,87 % na NWZA oraz 3,89 % w kapitale zakładowym Emitenta"

Więc dziwne byłoby gdyba ta emisja nie przeszła.
    No cóż za 10 dni wszystko się wyjaśni.Ja osobiście zapisałem się na nowe papiery, co najwyżej oddadzą mi kasę, a stare papiery też trzymam
    Pzdr
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~Derix [83.21.132.*]
    ..hmhmh no nie wiem jak Wy ale ja w BZWBK mam na koncie:

PLPRXAD00055 PXY PNE PL

PP zmieniło się w PXY PNY

jak na razie wszystko idzie ok...

co Ty na to Freedog?
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~Jan [91.94.215.*]
    Panowie, ze na koncie sa prawa do nowej emisji PNE to nic nie zmienia. Akcje nie musza byc przyznane.
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~ojciec jana [89.228.23.*]
    j.w.
  • Re: Pamiętacie to? Autor: ~Derix [178.36.217.*]
    OK dzieki
[x]
PROXYAD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.