Czy ktoś mnie oświeci, po co Zarząd chce zmieniać statut?
W obecnym jest coś o kapitale docelowym(736 tys), który umożliwia wyemitowanie 73600 akcji przez Zarząd nie pytając o zgodę WZA. Czy dobrze to rozumiem?
Czy jeszcze chcą dorzucić do pieca? Czyli razem możliwość emisji ponad 140 mln akcji?
O co tu chodzi?
Czy przy obecnym statucie i uchwałach z poprzedniego WZA potrzeba nowych uchwał by zrobić emisję?
Powiedźcie kumy po co to świństwo jeszcze trzymacie, przecież pół roku temu gdy chodziło to po 60gr pierdziałem wam do mozgu ,że cena godziwa to 29gr i ta jeszcze okazala się za wysoka.tutaj iwestycja trwa 15 lat ,mianowicie 5 lat przygotowanie dokumetacji, drugie 5 lat kopanie fundamentów, które i tak będą wam latały koło du....następne 5 lat staiwanie hali,a przeciez są firmy jak ekoexport ,które od podjęcia decyzji budowa trwa pół roku i zaczyna się produkcja.To swiństwo sprzedałem po około 60 gr i już nigdy nie pomyślalem o odkupieniu po niższych cenach, wszysko wydałem na firmę prowadzoną przez prezesa z jajami, Nichcąco poinformuję ,ze to nie jest jedyna firma na parkiecie i na pewno nie najlepsza.
musi chciec wiekszej emisji, bo kurs jest nisko, a potrzebuje 14 baniek, teraz, a co bedzie potem? wiec makulatury bedzie sporo, widac nawet ze nie mają czym podniesc kursu, aby dac ndzieje nowoubranym, no i jest panika czy leszczyna da sie ubrac w nową emisję, bo grubych tu nie ma:)
Ale dawne lisy.
Tak boczkiem chylkiem
Te 70 Mln to OK, ale 140 Mln to Już mocna przesada.
I po co im tyle kasy?
Z tego co mówili to potrzeba tylko na sprzet, czyli om 8 Mln.
Na budowę maja kredyt. Na uruchomienie produkcji i marketing ze 2 banki.
A 4 dla kogo?
w spolce musi byc znacznie gorzej niz wszyscy sadzimy, pewnie banki sie wycofuja z kredytowania, wiec ostatkiem sil piesio chce ubrac naiwnych w akcje czarno to widze zero perpektych do jesieni.
przy sprzyjających okolicznościach zanim będą jakieś zyski w spółce to w obrocie min 1 mld papiera się znajdzie, a przy mniej sprzyjających to w spółce znajdzie się komornik (i tą drugą wersję bym obstawiał)
Może komórnik od hodowli komórek?
A tak na serio: prezes nic nie powiedział, że chce mieć możliwość wyemitowania ponad 140 mln akcji, ale wciska na walne dokumenty, które mu to umożliwia zgodnie z prawem.
Toż to emisja zwiększająca ilość akcji x2 !!!
I żadnego komentarza ze strony spółki!
A który z was krzykaczy wybiera się na walne?
są merytoryczni czy tylko dyletanci?
Wand to chyba będzie koczował z dzień wcześniej. Już w niedzielę po mszy zajedzie aby zająć miejsce w pierwszym szeregu.