Według mnie przez najbliższe 4 tygodnie nalezy sobie zdać sprawę z tego że kurs będzie jeszcze w trendzie spadkowym . Dlaczego tak mówie otóż na srednich EMA powstał sygnał sprzedaży wyk dzien. ,a na wyk tyg. zostanie wygenerowany w tym lub następnym tyg.. Pisząc o 4 tygodniach trendu spadkowego , mam tu na uwadze że właśnie w tym czasie nastąpi tzw złoty krzyż . Jesli mam rację że w tym okresie nastapi znaczacy dołek na notowaniach N I. złoty krzyz zakończy spadki , a wprost przeciwnie zapoczątkuje silne wzrosty na tym papierze . W poniedziałek z racji ze kurs znalazł się poza wstęgą bolling. spodziewam sie lekkiego uspokojenia notowań . Ten papier ma duży potęcjał do wzrostów i mam nadzieje ze on nastapi , ale teraz musi swoje odchorowac .
ty poważny ryszardzie znowu czarujesz swoimi pseudo umiejętnościami wróżenia. Widzisz wielki znawco gdy pisałem o MWTENIS toś mnie wyśmiał a teraz spojrzyj co się będzie działo w nadchodzącym tygodniu, chłopie robisz z siebie D.U.R.N.I.A
Jestem pod wielkim wrazeniem wzrostu na MW tenis to jest już chyba hiperbola , ale juz zarobiłes , spokojnie możesz zyski włorzyc N I . , byle tak dalej ./
Rysiek ja w przeciwieństwie do ciebie nie sugeruje co kto ma robić, więc ci nie powiem dlaczego miałbyś wchodzić w jakąś spółkę, ja tylko piszę że warto dać do obserwacji bądź w sporadycznych przypadkach mówię żeby wchodzić (np. ERS) i jak na razie w 100% są to trafne decyzje. A jeżeli chodzi o MWTENIS to wystarczy czytać ostatnie komunikaty to sam stwierdzisz czy warto było wchodzić czy nie !!!! Ty poważny Ryszardzie będący od początku na giełdzie ( i nic się nie nauczyłeś ) walisz ściemę o AT i tego samego oczekujesz ode mnie, człowieku NC i AT ni jak się ma do siebie sporadycznie kilka spółek z NC można analizować pod względem AT ale nie mwtenis czy novainvest czy 98% innych spółek tu chodzi o spekulacje i R.U.C.H.....N.I.E takich leszczy jak ty. No dawaj swoje AT wynikające z księżyca i rozmieszczeniu planet wróżbito.
No cóz wydaje sie że jestes nie reformowalny . Jeszcze raz ci mówie ze cały ten cyrk który nazywa sie GPW jest oparty na AT , czy tobe się to podoba czy nie .
Czekamy na merytoryczne wpisy ,a nie na wymianę zdań jak dzieci w piaskownicy.
Myślę że kurs szybko poszybuje w górę,na pewno nie wszyscy ci co
składali deklaracje mają na rachunkach deklarowaną ilość akcji .
Po odpowiedzi ze strony N. I.zacznie się wyścig po akcje.
Trafna sugestia tak jak pisałem terza dopiero jest skup pod wzewanie Zadeklarowac mozna było wszystko im pózniej beda wysylac informacje do akcjonariuszy tym wiecej mamy czasu na skupowanie
Tylko ciekawe kto sprzedaje na tych poziomach??? Jak to taki perspektywiczny biznes i spolka to komu opłaca sie sprzedawać po 0,30!!!
Wiem co napiszecie na pewno temu co kupował po 0,15 i realizuje zyski:) tylko czemu nie wolał zarobić wiecej oferując spolce???
.... A na pewno, nie zdążył wysłać aplikacji:)... co za gala:)
Słyszę głosy o merytoryczne wpisy , otóż to co miałem do powiedzenia odnośnie tej spółki już napisałem . wielu miałem oponentów jak pisałem że kurs nie wzrośnie na 60 gr do końca lutego , a tak się stało . Napisałem równiez ze największa przeszkoda wzrostów jest sam skup . Teraz po wnikliwej analizie jestem przekonany że przez najbliższe 4 tygodnie nie bedzie odzwierciedlał Waszych oczekiwań , a wprost przeciwnie będzie bardzo słaby z zamierajacymi obrotami .
Moje podejscie do inwestycji oparte jest na AT , z tej racji nigdy nie kupuje akcji na rynku pierwotnym , nie bore udziału równiez w wezwaniach nawet w tych najbardziej intratnych .Pytasz mnie dlaczego sam skup szkodzi notowaniom , otóż odpowiedz moja jest taka , zbyt dużej ilocji graczy przysłania zdolność racjonalnego myślenia tj dolarki swiecą się w oczach .
Ja uwazam że lepszym posunięciem była sprzedaz niz uczestniczyć w wezwaniu . kurs oscylował wówczas około 40gr i aktualnie czaić się na dogodną sytuację . Wiem że chcesz się dowiedzieć czy posiadam akcje N I , moja odpowiedz brzmi że nie mam na tą chwilę ani jednej akcji .
Ryszard, nie bardzo widzę konsekwencję w twoim działaniu. A mianowicie, pisałeś że masz tego kila set K w ~ 1000K. Później pisałeś, że - niewielką część - sprzedałeś a masz tego więcej niż my wszyscy. W dniu dzisiejszym piszesz, że nie masz ani jednej akcji, nie brałeś udziału w skupie, więc kiedy się wyprzedałeś? Bo nie bardzo rozumiem.
Chyba, że swoimi postami i bez wątpienia pieniędzmi, wiedzą, znajomością socjologii i ludzkich zachowań to ty, byłeś przyczyną wzrostów, na których zarobiłeś ponad 100% wyprzedając się do zera.
Jeśli tak to wielki szacunek dla ciebie. Bez wątpienia, zaimponowałeś mi bardzo i mówię to zupełnie poważnie, bez sarkazmu. Tak się robi pieniądze na NC, tylko - LUDZIKI MALUCZKIE, TRZEBA JE MIEĆ!!! A PIENIĄDZE TO NIE JEST KILKA, KILKANAŚCIE, CZY KILKADZIESIĄT TYSIĘCY:)!!! i to w wielu waszych przypadkach - pożyczonych:) BRAWO!!! Ryszard.
Sprzedałem 31styc. i 2 lutego kiedy na tym papierze widziałem czarne chmury .Byłem zobligowany poniewaz musiałem usrednić sobie GR Jaguar-a w tak parszywy sposób zdołowanego przez WDM spadł z 8 zł na poniżej 2zł , To jest przyczyna mojego sprzedania . Mimo że teraz nie mam ani jednej akcji to uwazam że ten papier w odpowiednim czasie dużo wzrośnie
Ryszard, nie ma sie ci tłumaczyć. Piękna akcja i poważnie gratuluje. Ten papier to śmieć i obaj o tym wiemy. Zarząd myślał ze pociągnie kurs komunikatem a wiadomo ze bedzie inaczej. Bo teraz na skup musieli by mieć banke, a skąd, to zamydla oczka obligiem.
Jak spadnie do 10 gr to ja sie do ciebie przylacze, podkrecimy leszczy i zrobimy po pare stowek K;)
To teraz zapraszam na GR Jaguar-a i na STI bo zamierzam tu trochę zarobić . Jak tego dokonam to wrócę na Nova I , mam na to 4 tygodnie . Właśnie wtedy będzie na tej spólce złoty krzyż , a to zawsze zwiastuje silne wzrosty .
Podaż po obecnych cenach jest od tych, którzy nie załapią się na skup, ponieważ wszyscy co dali cenę powyżej 60 groszy nie sprzedadzą swoich akcji, a w cenie 60 groszy będzie niewielka redukcja.
Może masz rację , ale ja wiem jedno jesli nie w t ym to w przyszłym będzie sygnał sprzedazy i nastapią spadki , mogabyc nie wielkie ale jednak spadki .Na tą chwilę na wyk godzin. wystapił sygnał sprzedazy tj krzyz smierci oczekuję paradoksalnie lekkiego wzrostu notowań od ceny 30 gr . Ale w dłuzszym czasie trendu spadkowego .
Może masz rację , ale ja wiem jedno jesli nie w t ym to w przyszłym będzie sygnał sprzedazy i nastapią spadki , mogabyc nie wielkie ale jednak spadki .Na tą chwilę na wyk godzin. wystapił sygnał sprzedazy tj krzyz smierci oczekuję paradoksalnie lekkiego wzrostu notowań od ceny 30 gr . Ale w dłuzszym czasie trendu spadkowego , tak przez 4 tygodnie
Minął 1 tydzień jeszcze 3--4 tyg. stabilizacji z lekkim spadkiem i będzie gotowy do wzrostów . Teraz przed ta spółka stoi zadanie obronienie wsparć na 29--30 gr , jeśli się nie uda , to kurs powinien ulec spadkowi w przedziale 26-22 gr maksymalnie . Jak się stanie czas pokaże , spadkom będzie pomagał sygnał sprzedazy który będzie wygenerowany w tym tygodniu na srednich EMA i oscylatorze stochastycznym . wyk tyg.
A ja kupilem po 0,33 i złozyłem zapis. Własnie wczoraj dostałem potwierdzenie, że sie załapałem. Baaardzo rzadko się takie okazje zdarzaja. A łosie wywalali po 0,40 lub nizej (nie mówię o tym co teraz bo juz za późno na skup...). A sama spółka całkiem ciekawa, i biorąc pod uwage wartośc spółek portfelowych, które w sprawozdaniu sa wyceniane wg ceny nabycia bardzo tania. Ale to juz inna sprawa.