Nie wiadomo kiedy będzie dzień referencyjny . Przed dniem referencyjnym możesz kupować impel jeśli chcesz mieć także vantage . Po dniu referencyjnym już nie .
P.S. Teraz czekamy na zarejestrowanie akcji w KDPW bo sąd rejestrowy już zatwierdził i od momentu zarejestrowania tego w depozycie będą biegły terminy tak jak w teoretycznym harmonogramie oferty . Piszę w teoretycznym ponieważ kiedy ustalano harmonogram oferty nie było jasne kiedy KNF zatwierdzi prospekt oraz kiedy Sąd Rejestrowy zatwierdzi emisję nowych akcji - obie instytucje już zrobiły to co do nich należało . Teraz tylko rejestracja akcji w depozycie papierów i już z górki . Debiut za 3-4 tygodnie . Jeśli masz jakieś wątpliwości do tego co napisałem wyżej to też trochę poczytaj .
Ostatni dzień z prawem do akcji VD i taka mizeria - nic z tego nie rozumiem. Dzisiaj po zamknięciu sesji chyba dowiemy się czy i ile odetną z bieżącej ceny akcji Impela. Gdzieś była informacja, że wydzielenie EI nie będzie się wiązało z obniżeniem kapitału zakładowego Impela. 20 i 23 marca chyba powinny ostatecznie określić kierunek na północ lub południe
Dzięki "spokojny " za link to żeśmy się doczekali wreszcie . Teraz już wiesz "amator" do kiedy możesz kupować akcje impela żeby się załapać na akcje vantage !
Mam wrażenie że niedługo będzie wezwanie na akcje impela ze strony głównych akcjonariuszy tj. skup akcji własnych w celu umorzenia . Ciekawy jestem po ile będzie to wezwanie . Tak myślę gdyż impel niebawem druknie emisje warrantów subskrypcyjnych a główni akcjonariusze raczej nie będą chcieli zbytnio oddawać pola w spółce . Przypomnę że impel ma czas na ich wydrukowanie do końca czerwca przyszłego roku .
Ale jaja zadeklarowana dywidenda, elegancka wycena DM Millenium, ostatni dzień z prawem do akcji VD, niby wszystko super i nie w przypadkowej chwili, a kurs leży na łopatkach. Impel musiałby chyba zacząć wydobywać ropę albo bronią handlować aby jego kurs o milimetr drgnął do góry - dno i bąbelki ! Kto i po co sprzedawał akcje z takim "potencjałem" poniżej 30 zł ? Może dobrze zorientowani ...
Liczyłem na tanie zakupy poniżej 20 zeta a tu ani dudu . To jest ciekawostka pod koniec zeszłego roku sypali poniżej 25 zeta impela z vantagem teraz prawie po 25 zeta kupują samego impela bez vantage . I bądż tu mądry . To wychodzi na to że za chwilę jak jeszcze trochę podbiją to dostaliśmy akcje dewelopera faktycznie niejako za darmo :))