• Przyszłość EGB Autor: ~tobi [188.146.8.*]
    Co sądzicie o ostatnich wzrostach EGB. Jeśli chodzi o luty to obroty na spółce były rekordowe po maraźmie w 2011r. ale jak widać spółka nie ma siły aby na trwałe przebić poziom 3,50 zł.
    Czyżby powtórka z I kwartału 2011r. ale spadek wolniejszy i zatrzymanie się w okolicach 2,60 zł ?.
    Pozdrawiam.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~asd [115.177.85.*]
    Wzrosty były typowo pod wyjście z inwestycji. Nie problem było ruszyć kursem jak arkusz jest dziurawy jak ser. Wystarczyło kilka tys zl aby wywołać wzrost. Ptaszki się zleciały i dziobały akcje ustawione za ukrytych zleceniach. Inaczej nie sposób odzyskać kapitał bez zbicia kursu do 1,5 zl . Sadze ze niebawem 2,6zl no chyba ze ktoś się jeszcze nie wysypał do końca.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~asd [115.177.85.*]
    Dodam tylko ze spółka jest wycenia stosunkowo tanio. Wystarczy porównać z DTP z NC Kapitalizacja ponad 200 mln zl a zyski słabe. Jeśli odnieść to do EGB kurs tej spółki powinien być ponad 15 zl. Tam jest balon tu niedowartościowanie i już.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~cby [46.238.231.*]
    2,60 dzisiaj poległo, pewnie czeka nas zjazd na 2 zł i za rok w styczniu dojdzie do 3,20.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~Asd [220.108.129.*]
    Jesli poprawia wyniki, a na razie sie nie zapowiada. Jest jeszcze kwestia czy dywidenda to tylko jednorazowe zdarzenie czy reguła. Przydałaby sie deklaracja zarządu o ewentualnej rekomendacji wypłaty części zysku w każdym roku. Jakis przedział procentowy. Jak to bywa na innych spółkach np PSW
    Ostatnia sprawa to wysokość dywidendy przy 2,5zl za akcje to 3,2% netto, malutko. Patrząc na oprocentowanie w bankach EGB przegrywa. Ludzie szukają innych spółek albo wybierają lokaty.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~asd [83.10.24.*]
    Ja moją dywidende reinwestowałem w akcje. Zastanawia mnie czy spółka ma perspektywy? Nikt z zarządu czy rady nadzorczej nie dokupuje akcji. Nie ma wiary w te wszystkie zmiany w spółce, podziały i powstały fundusz....? Moze by tak insajderzy dokupili troche akcji za gotówkę pochodzącą z dywidendy.
  • Re: Przyszłość EGB Autor: ~tobi [46.204.96.*]
    Zgadzam się z kolegą w 100%. Nawet we wczorajszym numerze Parkietu nic nie pisali o EGB (odnośnie perspektyw na NC. Nadzieja jest taka, że nikt nie chce sprzedawać poniżej 2,60 zł. Zastanwaia mnie tylko jedna rzecz dlaczego na ostatnim walnym Zarząd nie wykorzystał wszystkich głosów (a mają lekko ponad 50%) ?
[x]
EGB 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.